媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 荃葵青媽咪會

cityhuntter2001
welcome呀, 我地plan緊x'mas爬地, 你來唔來呀???

我個囡都係著o左幾日, 初初係咁要除, 所以整到條橡根斷o左, e家佢都唔肯著呀....對多2日佢自己又著...真係一時時呀...
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

kirima
爬地o個樹我無所謂, 你話樹啦!!!

heiheima
其實宏福個playgroup, 係咪都有坐定定的時間???因為肥菁次次返playgroup都坐唔定ge....., 比佢返playgroup d 相你look....:-P

photo
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

heiheima
個miss 都會話你會同我講party d 野,heehee....我未諗呀....

brain builder o個樹
1. 10 mins 玩玩具(每次都會有topic) warm up
2. 10 mins唱歌歌(hello)
3. 10 mins做手工/畫畫之類
4. 30 mins physical development playing time (即係行樓梯/山洞/跳彈床之類)....呢part chloe 係最開心...

乜宏福有故事時間呀???我唔識講故事啵......

子爵府

heiheima
我收到信啦, 收o左chloe呀.....中英文部上午班, 不過我覺得個書包最唔抵買........都唔靚......

子爵府

KIRIMA
我係諗住8月至入學, 因為8月至可以陪返學幾日呀......我怕chloe喊得近........

咁我地幾時豬響邊到爬地???? :-P 有d心急呀....

heiheima
20號宏福o個樹係幾點呀???

子爵府

littlebaby
宏福全日班就: $4050 半日班就$2430, 佢係返9:00-12:00(半日班), 全日班就連埋訓覺/食飯時間, 會放4:30pm....我見佢地n1真係全部都係玩的時間, 所以我至比佢讀咋, 我都明你餅諗法, 好多人都覺得咁快讀書, 覺得bb辛苦, 但我會比佢試o左先, 如果返學真係成日唔開心又病病咁唔會比佢返.....n1唔同k1呀, k1會真係寫字讀書, n1就無功課,返學齋玩, 橫掂都係玩, 費時響屋企悶啦.......

conniedog
welcome呀, 你o黎唔o黎我地聖誕爬地????

heiheima
我末買校服呀!!!但我見佢d校服都唔平咋....... :-P :-P

子爵府

conniedog
愉景OR盈翠....仲未成事, 但係O黎就報定名先......

LITTLEBABY
忘記同你講, 我O個日係SICK LEAVE去交表, 咁佢話約埋INTERVIEW, 咁我話今日得唔得,佢就叫我3:30去IN 啦.
不過你記得印定D 針咭/出世紙/相,同埋D回郵信封等....放係屋企先就穩震........ :-P

子爵府

kirima
無你點成事呢??? :-P :-P

heiheima/ sara
我e家至知原來要2星期內交返d form同e生健康証明, 我仲未帶chloe去e生到添, 你地做o左啦???幾銀呀???

我諗我都去唔到宏福個爬地, 因為我都要返工......

子爵府

beezee
咁你好報名啦......咁你copy & paste 啦, 好無???仲要寫明邊日得啵.... :-P

子爵府

HEIHEIMA
你係唔係都係定o左一個書包同一套校服同運動裝咋, 我諗緊我個屋苑有冇c9有二手校服.....

子爵府

HEIHEIMA
我都諗緊, 我下星期至到期交form, 我睇o下有冇人有啦...

abbie媽
你就好啦, 個女識講咁多野, 我個女18個月仲有e.e.r.r.咋, 我諗佢真係要兩歲返健康院見e生都似....

子爵府

Abbie媽
嘩, 全職媽媽係我最佩服的職業o黎........辛苦晒你啦, 不過可以日日都見住abbie的成長係好開心ge........但自問我真係做唔到你呢行!!!

sara
我今日o岩交o左同意書啦, 原來佢地學校有校服同書包stock呀......所以幾時買都會有貨的!!!

子爵府

charmainema
等我幫heiheima答o下先, 星期六有2班, 係1:00pm同2:45pm的, $460/4堂, 佢地都有平時班呀......

heiheima/sara
我老公話宏福咁多人, 唔想join 喎, 佢又話chloe響brain builder 玩得開心就繼續上, 費時轉o黎轉去, 因為brain builder o個樹最多6個人一班咋, 當然學費又貴d啦.....所以我諗要返學至可以一齊玩啦....

sara, 咁你o黎唔o黎聖誕爬地姐???!!!

子爵府

SARA
如果你同brain builder 講想同chloe (菁菁)一齊上, 咁佢地會快d 安排呀.....我o個班係星期六5:30-6:30, 通常都玩到成6:45呀, 都開心......

子爵府

charmainema
我o個班就5個bb咋......

sara
初時係咁呀, chloe初初都走o黎走去, 仲走去個miss 大脾到坐添, e家上o左8堂, 佢都定o左d, 唯一係成日都好想用手叉落d顏色到, 叫佢唔好又唔聽, 我都比佢激死lu.....

子爵府

SARA
check pm啦.....

子爵府

abbie媽
係呀, 原來下星期已經係聖誕啦!!!唔豬係咪無地方呢???

子爵府

[size=x-large]好消息:kirima我地book o左26/12/03 (12:00-3:00pm) 愉景新城個club house呀!!!!

子爵府

[size=large]荃葵青媽咪會X'mas Party地點:荃灣愉景新城
日期: 26 Dec, 03
時間: 12:00-3:00
節目內容: 唱歌, 玩遊戲, 交換禮物, 大食會你地有無其他提議呀?

1. jennie OK
2. Abbie媽咪 OK ~ 2大1細(14個月)
3. HeiHeiMa OK 2大1細(17個月)
4. Charmainema OK ~ 2大1細(2歲)
5. Littlebaby (Chloe)
6. Kirima 26 OK~ 2大1細(17個月)
7.conniedog1大1細(11個月大)
8. Beezee (Matt) 2大+3細

[size=x-large]你地睇o下有冇錯漏要更改!!!!不如大家分工合作整野食,好無???

子爵府

[quote]
Kirima 寫道:
[size=large]荃葵青媽咪會X'mas Party
地點:荃灣愉景新城
日期: 26 Dec, 03
時間: 12:00-3:00
節目內容: 唱歌, 玩遊戲, 交換禮物, 大食會你地有無其他提議呀?

請大家預備一份30蚊的禮物交換

1. jennie OK
2. Abbie媽咪 OK ~ 2大1細(14個月)
3. HeiHeiMa OK 2大1細(17個月)
4. Charmainema OK ~ 2大1細(2歲)
5. Littlebaby (Chloe)
6. Kirima 26 OK~ 2大1細(17個月)
7.conniedog1大1細(11個月大)
8. Beezee (Matt) 2大+3細

[size=medium]你地睇o下有冇錯漏要更改!!!!不如大家分工合作整野食,好無???
野食:
kirima - 整沙律
Abbie媽 - 整鹵水雞翼
jennie - 三文治

首頁

尾頁

跳至