媽媽會所

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

Re: 荃葵青媽咪會

小白兔
多謝你呀!!!我對神有信心呀, 不過我諗呢次神比我地有考驗都好大, 連病毒專家都死O左, 所以我地要恆切禱告.之前個女成日都流鼻水同咳, 而家至好返,所以都唔想返到教會傳比另外D BB, 所以咪今個星期日留返係屋企.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

高比
多謝你!!!

兔仔
你個囡仲細, 你睇返我個囡本相薄呀, 佢細時好肉酸呀,個鼻竉又大喎, 塊面又扁, 而家就好d, 似我咯!!!hehe......... :-P
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

肥媽/俊傑媽
而家d細o既唔得落街, 點樣打發時間呀, 我同個女真係有時悶都發瘟.......

其他人呢???你地又點呀???

子爵府

肥媽
我都遲o左d多謝呀!!!但我唔想再生啦, 一個夠晒數!!!

itbc
我而家都係比你揍呀!!3-6個月就$3200, 而家佢食兩餐粥就$3600.但個褓姆住係我屋苑, 所以打風落兩都唔怕冷親bb呀.

子爵府

各位靚c9:
我將大家d 資料update o左響第一頁, 呢論sars令我無乜心情上bk.......另外bb d development 又緩慢, 令我又擔心咁lor..........

karan, 再次恭喜你呀.......

子爵府

各位街坊
呢個月真係忙都死.......所以都好少上o黎, 但而家又要開始搵幼兒園, 你地有乜心水????我都唔知邊間有幼兒園服務????而救世軍又要排成2年.....都無機會lu....

我諗緊聖多默/荃浸/啟思......, 你地有乜意見???

子爵府

Sumyi
請話我豬你個bb 響幾時出世同邊間e院出世, 等我加返落第一版樹........

b-baby
響談幼稚園o個樹, 好多人話救世軍/耀良/荃浸/荊冕堂都幾好呀.....但我自己都未有心水.....

子爵府

小白兔/莎樂美
我只打o左去祈德尊o個間救世軍, 我都無問佢乜, 佢就話而家排要2年呀啵, 咁係咪即係叫我咪鬼報, 其實救世軍同YWCA O個d 好多都係全日制, 而學費都係around $2500, o岩晒d 返工人仕, 但我諗bb 咁細要返全日制又好似唔係咁好.......

我而家響上環返工, 有日lunch 得閒去o左中環中心有間ywca 幼兒園到八(係返全日制), 見到d bb 訓晒晏覺, d 教師就話bb 一歲就可以入紙, 但我見佢地壁報版寫住d schedule, 我就麻麻地, d bb 要返8:00呀, 咁早......而放學就由4:30至6:00, 最遲可以7:00接返bb, (當然6-7要extra admin fee la).

所以到而家仲未有頭緒.......

而家d菌好無乜, 心情都好d, 可以出o黎見o下大家......至於時間地址, 你地話事啦.........最好係d club house 有遊戲室o個d 就 very perfect, 但我屋企又無club house :-(

子爵府

sumyi
你指的海濱公園, 係咪碼頭o個邊(近如心廣場)呀????

可能我地真係好耐唔傾啦, 無見晒肥媽佢地ge

莎樂美
我見你響6月bb會都講d 問題...bb會有皮氣呀........所以我已經開始嚴厲管教啦, o個次菁菁將成卷廁紙, 係咁拉......比佢拉晒出o黎, 叫極都唔聽, 我咪要佢面壁lor, 佢唔肯啦, 係咁喊住想轉身望我, 我又轉返佢........同佢講道理lor......講完咪比佢望返我.......但叫佢以後都唔准!!!!!再有下次就打打!!!!咁佢就收聲.....而家d bb 真係難教!!!

子爵府

莎樂美/lovelovemama & 街坊
我今/下星期都有playgroup trial class呀.......再約tea啦....
係呢莎樂美, 你返邊到playgroup呀???我去美孚, 因為我5月媽咪o個樹, 佢地攪ge.........

allie

呂明才其實唔係太差, 以前同廖保珊/ 李惠利同band 呀, 我本人硬鍾意何傳耀 又係band 1 又係全港排4x位呀......全完都係band 1, 都好呀!!!!但其實最好係諗o下, 如果入到d 同自己成績相差太遠的學校, 又咪必係好事, 會好大壓力.....如果遠d 蕭明/林護/都好好......... 但以前李惠利d 學生, 比呂明才壞d 呀.....而家就唔知, 我以前都係讀聖十架, 我好多同學都唔係讀何傳耀, 就係完全, 荃官就好難入, 全班得2個, 不過大多數讀何傳耀d 同學仔, 有8成都入o左u lor......有問題, 可以講o下啦.

littlebaby
係lor如果返工無變就可以,但我公司只續o左1年租約, 真係唔豬啦.........我都覺幾好, 但佢真係做到教署max.(1:15),我都o羅o左表......但要影學生相, 我等緊我屋苑promotion o個時$10/打......就有呀啦, 年年暑假都有, 你如果影,到時我call你呀.

小白兔
我pm o左我個電話比你, 你約我, 就早d打比我啦, 我多人約呀 :-P :-P :-P

子爵府

JuliaCheng
無所謂啦, 我地呢d c9, 乜都講一餐.

莎樂美
乜荃灣有保護兒童會咩???死啦, 我乜都唔知添.........

子爵府

係咪真係攪gathering????小白兔, 上次咪話o個個地點ge, 係咪要地鐵staff 至可以去???唔係愉景新城有冇好地方???樹關星期六/日都好多人啵, 一係定日子先, 星期日(24/8 OR 31/8)下午好唔好???

子爵府

miffyzzz

你個小帆好嗎???呢個時期, bb成日都會訓同喊........我都好懷念呢個時間, 好得意, 但辛苦,不過真係值得, 當你見bb一日一日長大, 真係好開心.

子爵府

miffyzzz
你近唔近荃豐呀???有幾個都OK 呀, 陳小敏/趙麗華LOR, 海濱就柯慶全.......不過我O個時都係去健康院打, 我個囡一燒, 出O左身汗就退......

做媽咪呢家野, 大家都係邊做邊學, 無完美GE......唔好太擔心....總之, 我覺得BB 唔叻唔緊要, 最緊要健康.

小白兔
應該間間M記都得呀.....不過佢地有MINIMUM CHARGE 呀.........

不如九月先啦......好似大家都好忙咁........唔駛咁急......

子爵府

好啦......大家想唔想gathering.....九月邊日好d呀???

小白兔
你又要返學又要湊女......你都好辛苦啵......幾時約我姐??人地心急見你呀!!!:-P :-P :-P

個個都話耀良要喎, 但我真係唔豬荃葵青邊樹有nursery (2歲)讀啵.....大家點睇???

子爵府

9月gathering報名:

1)nf8884(汶汶)
2)小白兔+囡囡
3)jennie+chloe (最好13/9 or 14/9)
4)

nf8884
好呀!!!!!.....你問o下m記呀, 因為我要返工, 唔係好方便問呀, 我諗愉景新城 or 大河道都方便ge......聽講,你個囡都我個囡同一個月呀啵, 你仲乜唔o黎我地5月媽咪會都傾o下姐.....我地都miss汶汶啵 :-P :-P :-P

子爵府

小祖
我唔曉喎..........

子爵府

鎖你地呀, 近來比較忙少上bk.....

heiheima
乜原來愉景頭個鐘唔駛$$$咩, 我真唔豬添!!!!

nf8884
我都唔豬有波波池添, 好啦, 不如愉景啦!要睇o下係咪得我地小貓幾隻, 如果多人d 就可以book m 記地方啦....... :-P :-P

子爵府

莎樂美
唉, 我都好衰, 開o左呢個topic, 又成日無理到添

我硬贊成啦, 但我唔識帶playgroup呀啵!!! 但記得預埋littlebaby, 不過13號會唔會太趕????

nf8884
你點呀???一齊join啦.

不如報名先, 其實playgroup 係6-8人係最好.
1. 莎樂美
2. heiheima
3. jennie
4. littlebaby
5.
6.
7.
8.

子爵府

咁我地下星期出唔出o黎呀???你地話我豬啦. :-P

首頁
12345...7

尾頁

跳至