在職全職

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

Re: 3-Kids Ma Ma Club (Part 3)

all,
如果係11月17(星期五)or 11月18(星期六)又如何,ruby星期五day off,但有d人又要返工播,點算好,你地可以幾時?同埋去邊?我唔係好識有咩地方可以tea,地點你地話事啦.

大宅

Re: 3-Kids Ma Ma Club (Part 3)

sandy,程媽,
你地都好"秒窕",真係羨慕,我生完第3個已經暴肥,無法修身.. :-( :-(

AK,
希望你細仔快d好返,你自己都要爭取休息時間呀.

各位忙緊測驗溫書既mummy,
加油,努力呀

大宅

SANDY,
咁岩既,我外家都係馬鞍山,尋晚都入左去食晚飯呀,hehe..可惜撞你唔到.

大宅

CAR-LONG,SANDY,
估唔到大家外家都係沙田,我都係大時大節先返去咋,因為佢地地方細,我地一返就5口人,仲係個個"肥滕滕",坐係度個廳都無位行lu... 上次中秋夜坐巴士過海返去,點知塞足個幾2粒鐘先到. :-( :-(

大宅

sandy,
haha....真係"Q",嚴格黎講,我外家都係深水埗,我係深水埗長大既,馬鞍山係阿哥阿嫂住既.

大宅

程媽,
我想問下你係咪仲有興趣要工人,事關峰迴路轉,我層樓可能出租到,咁我隻奶奶唔洗搬泥住,佢就反口話唔要工人,我想幫個工人問一問比多個選擇佢姐.

大宅

car-long,
我個係賓姐姐,已婚,自己有1仔1女,我同佢續左第2張約半年,仲有年半約,佢做得好好嫁,揍細路又有心機,仲好錫我囡囡,可惜我唔可以帶埋佢移民.... :-( :-(

大宅

car-long,sandy,
我11月25日飛啦,個工人同我做完左第一張,依家係第2張約,岩岩過左半年姐,不過今日問佢,原來佢唔想做九龍區,所以都reject左我姑仔那家.
sandy,我以前住荔枝角道嫁,好近南昌街,高登呀咁,放學成日行街買車仔檔小食.

大宅

hjm,
sorry,我姑仔都係住沙田,佢就係唔想去咁遠. 佢d friend係哂香港區:lol: :lol:

大宅

all,
係呀,都係唔好講工人啦,如果佢唔想做九龍區,我由得佢自己搵.
係呀,我好快走嫁啦,你地想幾時??可惜上次天公不造美,出埋泥都聚唔到,我得返2個星期可以約你地咋.我就日日都得閒,但你地大多又要返工,上次係咪傾緊星期五嫁??你地可以幾點茶聚??

大宅

sandy,
依家只剩下10or17二個星期五,但你地可以幾點呢,10號晚我已約人晚飯,如果早還可以.你地之前傾緊出泥tea定係點???

大宅

sandy,
係播,日子都亂哂龍,18出泥lunch定tea??

hjm,
多謝,我去澳洲melbourne,但都會keep住上泥8既.

大宅

sandy,
好利害的sandy醫師, 第日有咩唔識,打開你呢本百科醫書就掂啦.
咁11月18日我地約幾點同係邊度姐,好鬼心急,快d定啦,唔係我要走嫁啦 :-( :-(

程媽,
咁你唔好阻住人地卿卿我我啦,一於18號出泥見下我把啦.

abcd媽,
阿d出水豆,又辛苦你啦,係咪ab都出過啦??會唔會傳比佢地,聽sandy醫師藥方,煲野比佢飲相信幾日就無事嫁啦,唔好擔心.

大宅

ALL,ALL,
我明白大家都好忙,特別係3kids tim,如果咁多人唔得閒咁唔緊要啦,我仍然會keep住上泥chat既,或者等我下次返hk再約啦,但短期內都唔會啦!!!

大宅

Hi, ALL
我到左澳洲幾日了,日日做到無停手,所以都無咩上泥8,請原諒無時間睇之前既post,先打個招呼,遲d詳談.好羨慕你地又有得聚啦.

大宅

AK,
Thank you,我大女之前2年得左個敏感咳,睇左好幾個西醫同中醫都唔好,仲唸住佢敏感無得醫,食親熱氣野就乾咳,最後有人介紹一個係柴灣駐診藥材舖既醫師,又真係掂左,仲斷左尾.就係杏花新城入面大酒樓旁那間,(sorry忘了姓咩),如果你不怕遠,大可一試.

Sandy,
我用notebook無線上網,所以好方便又好快上得,而且點可以唔上網,呢樣幾乎係我唯一娛樂了. :cry:

大宅

sandy,
係杏花新城上面那層,那該是潮江春旁那間藥材舖,平時都不斷有人去睇嫁,你仲要幫襯中醫咩??那個醫師係老一輩那個款,成日穿住件背心有少少地中海. 你打聽左再同ak講返囉,睇下試唔試得過啦.

個上網plan係我同住cousin搞既,我地未過來佢已經搞左,因為佢要先入住,無電腦好唔方便,所以貴唔貴都無得揀.

ak,
Luc好鬼cute,好可愛又靚仔...... ,睇怕第日比女仔追幾條街 (hehe..佢係男仔泥嫁呵??)

大宅

Sandy,
唔係迎喜播,唔係地下,係地鐵站樓上一層既潮江春旁既藥材舖,我記得係酒樓同藥材舖對面(過左電梯位)仲有一間幾大既家庭用品店.該好易搵.
咩你部腦down左咩??? ?-( ?-(

大宅

Sandy,
係咩,因為我次次都唔係坐地鐵去,但我好記得係潮江春,門口仲有幾張chair比人坐,藥材舖係面向潮江春既右面.都幾大間,你睇睇見唔見.

大宅

AK,
我老公有鼻敏感,所以d仔女都有,大仔就最勁,一早一晚都係鼻塞同流鼻水,但佢死都唔肯食中藥,所以無帶佢去睇中醫.大女就主要睇咳,因為佢無啦啦得個咩喉嚨感敏,一食熱氣野或飲冷野就乾咳,點知佢都睇得好,所以你不妨去試試.杏花新城我都唔知邊個出口近,要問問sandy.
唔好客氣,也多謝關心,依家好多野都搞左,仔女入學都定左,只差大仔未買校服,呢邊政府學校除左學費,仲有好多捐獻同雜費,都唔講得笑,最金就係買校服,真係好貴,大女買2手既都買左au$500了,仲有件jacket未買tim.反而小學勁平,細女買2手校服用左$25咋.又好在個大女醒目,買到好多主科既2手書,慳返少少.因為未開學,細女無學返變得好懶,依家唸緊搵d holiday course比佢返,但又要洗一筆.真煩.
澳洲環境真係好好住,只係有好多烏蠅,仲好鍾意追住人既面來飛,好討厭,又有好多蜘蛛,因為同屋表哥養左隻大狗,狗毛周圍都係,日日吸塵洗抹無時停咁囉.生活真係好休閒但悶.

首頁
34567...8

尾頁

跳至