美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我有laneige嘅bb+cushion,++朋友介紹,但係

原帖由 什果 於 15-12-25 發表
我有laneige嘅bb cushion, 朋友介紹,但係搽極都覺得好樣衰,浮粉(可能我出汗勁)
唔知係咪我個step唔啱
如果印嘅時候太厚都可會浮粉,用 cushion 真係要薄薄地咁拍上面

男爵府

引用:雪花秀出油持唔持久?我算中性皮膚,秋冬用h

原帖由 emimi 於 15-12-25 發表
雪花秀出油持唔持久?

我算中性皮膚,秋冬用hera覺得好正好貼,但春夏一出少少油就溶得好勁,唔用果日係fee ...
春夏用會覺得油架

男爵府

引用:Quote:原帖由+meek+於+15-12-25+發表春夏用

原帖由 emimi 於 15-12-26 發表
即唔係乾性皮膚,春夏唔用得bb cushion? 我貪佢夠方便,幾下就搞掂,搽完又唔使洗手

...
我估係喇,因為香港太熱太濕,韓國天氣韓好多嘛

男爵府

引用:我有雪花秀+Hera+iope覺得iope性價比最高+

原帖由 Pompom0820 於 15-12-26 發表
我有雪花秀 Hera iope
覺得iope性價比最高 又平一年四季都用得 coverage low但無咩遮既會好岩 查多幾層都唔 ...
咁可以春夏買 iope 試下咼

男爵府

引用:我覺得雪花秀+coverage+一般+同埋個色有啲

原帖由 katherines 於 15-12-26 發表
我覺得雪花秀 coverage 一般 同埋個色有啲黃

用過vdl,iope,hera,etudehouse,innisfree
我反而覺得雪花秀係偏白,粉底呢家嘢真係人夾人

男爵府

引用:有無jm有興趣夾單?朗豪坊? +

原帖由 hommi 於 15-12-26 發表
有無jm有興趣夾單?朗豪坊?
呢個帖之前仲有其他 JM 想夾單架,你試下 pm 佢地啦

男爵府

引用:我用過iope之後心思思轉左vdl,最後回購都

原帖由 babymeowcat 於 15-12-27 發表
我用過iope之後心思思轉左vdl,最後回購都係iope,vdl 用完會出油之粒,iope 用完又薄又貼
...
出油脂粒

男爵府

引用:我都心郁郁想試呀,+有無朋友有興趣夾份買?+

原帖由 blingtogether 於 15-12-27 發表
我都心郁郁想試呀, 有無朋友有興趣夾份買? 我係銅鑼灣返工, 呢幾日可以一齊去買. 有就PM我丫. ...
#119 JM 想夾咼,你試下 PM 佢啦

男爵府

回覆:sinyuma 的帖子

我買左新版喇

男爵府

引用:Quote:原帖由+meek+於+15-12-28+發表我買左

原帖由 SmileFoReVeR 於 15-12-28 發表
請問你响邊度買?有冇得試少少上面架?因為我皮膚勁敏感,要先試擦少少上面,隔日冇事才夠膽買

...
我喺尖沙咀sogo 買,我有用開所以冇試上面呀,但我諗應該可以嘅

男爵府

引用:呢個post燒著晒!我今日試用緊舊23都真係唔

原帖由 babytwinstar 於 15-12-29 發表
呢個post燒著晒!我今日試用緊舊23都真係唔錯!其實同新有咩分別呢

...
舊嘅 coverage 高啲,妝感高啲;新嘅薄身啲、上左面有光澤感。其實真係各有各好,我而家買左新版後,心思思想趁仲有優惠,買返多個舊版

男爵府

引用:+LANEIGE+BB+COUSION都唔錯呀,+我混合性用

原帖由 布甸小狗 於 15-12-29 發表
LANEIGE BB COUSION都唔錯呀, 我混合性用咗全日都冇點溶~最主要係KEEP到面色冇變暗 ...
你係咪用遮毛孔嗰款?春夏用會唔會好易溶?

男爵府

引用:回覆+meek+的帖子 係呀~遮毛孔嗰隻~~我係

原帖由 布甸小狗 於 15-12-29 發表
回覆 meek 的帖子

係呀~遮毛孔嗰隻~~我係今年9月開始用~~今年9-11月咁熱~~我諗春夏用都唔會好易溶
咁遲啲轉季等我去試下先

男爵府

引用:優惠至到幾時?

原帖由 LC116 於 15-12-29 發表
優惠至到幾時?
應該係12月尾,要買就要快啲喇

男爵府

引用:Quote:bananaGi+發表於+15-12-30+09:46+25+

原帖由 j2j2 於 15-12-30 發表
我用緊25 deep beige, 本身膚色唔白但又唔係好黑, 用23號色會太白, 25號啱啱好.
我覺得korean brands D野 ...
我舊版用21,覺得太白,所以新版就買左23,買嗰陣貪方便淨係試喺手試下個質地,我用左幾日新版23,覺得自己可能25都 ok hahaha

男爵府

回覆:氣墊粉餅 回購雪花秀定試其他好呢?

我俾呢度啲 JM 嘅推介燒著左,訂左 the balm 嘅控油粉餅嚟試下配雪花秀 cushion 用 仲訂咗佢個胭脂,喺 fingershopxxx 用埋 $50 coupon,埋單只係 $20x,抵到不得了!星期待收貨! (如果想要 $50 coupon link 請直接 PM 我,唔好喺度留言,我唔想俾人封帖啊

首頁

尾頁

跳至