興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

肥豆媽咪 發表於 17-5-13 00:27
同路人,
由一開始既每日清5-10袋,到依家每日清1-2件,夾埋掉左10幾個大櫃,
由唔敢比人黎屋企,到依家個 ...

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

肥豆媽咪 發表於 17-5-13 00:27
同路人,
由一開始既每日清5-10袋,到依家每日清1-2件,夾埋掉左10幾個大櫃,
由唔敢比人黎屋企,到依家個 ...

好勵志

侯爵府

welcome 發表於 17-5-18 14:08
係㗎,我都有這個情況。我覺得係自己衝不破棄掉衣服的關口

2018一齊衝破!

侯爵府

annakit 發表於 18-1-16 23:42
我之前就係敗在買X送X, 明明冇咩用但因為平因為節扣而買, 最後用幾年都用唔晒, 而家決定所有什麼贈品都一律 ...

我仲要努力(emoji)(emoji)

侯爵府

newspaperhang 發表於 18-1-16 00:58
今日只係掉左幾個舊奶樽同泵奶用品其實定期要換,只係一直都懶得郁手,依加我女大了、食奶次數少 ...

其實樽我都冇咩點換過 買ppsu料好些耐用些。奶咀就會定期換

侯爵府

annakit 發表於 18-1-15 15:00
我都定左呢個做2018目標
話說我妹屋企900尺, 我屋企500尺, 上星期我媽來我家, 佢話我屋企感覺大過我 ...

侯爵府

亞路 發表於 18-1-17 09:12
如果計安全耐用, 應用玻璃奶樽最好. p牌有出呢個系列

初生時有用 但大了用玻璃唔方便

侯爵府

gt421 發表於 18-1-17 12:19
我最初掉衫係由喜愛黎決定,所以清得好少件,之後再用冇著几耐,超過2年冇著既我都掉晒,所以可以清多好多 ...

認同,要以實用及使用率行先決定件衫去或留,老實說講買得返黎點都覺得ok, 但過左一兩季都冇著就要掉

侯爵府

newspaperhang 發表於 18-1-17 11:54
ppsu 同pp 我都有買呀ppsu聲稱9-12個月就要換,pp 大約4-6個月,我已經拖長左時間先換,9個月換左 ...

我得返6個常用,小朋友已不常食奶,其他可送出去

侯爵府

LamSiuB 發表於 18-7-5 14:38
例如呢?? 等我又參考下.....

大家的分享好勵志!我趁公司得閒,即刻清封塵電郵,做埋取消訂閱,都好爽呀
屋企就真係要時間執了,諗起就頭痛

侯爵府

回覆 mcdullyiu 的帖子

精警呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊