婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

daisymomo 發表於 21-6-12 06:02
係咪真係繼續為人地個家庭而活呢?係咪真係見多d奶奶一家,我老公就開心,我個家庭就開心呢?但我老公心目 ...

改由你老公帶返去
你留在家休息/做家務
已不是同住,都為佢地而分開唔值得

la_source    發表於 21-6-25 10:30
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

daisymomo 發表於 21-6-12 08:00
我都有諗過,只係睇下自己接唔接受倒,所以佢嫌少,我就去多次,或者每次去耐d,只係覺得就算咁佢都係嫌唔 ...

明白照顧Sen係辛苦
但你老公唔覺每月見2次係乜
佢想每個星期返

相信你地一齊返娘家都冇咁密
改變唔到佢,要改變心態,佢地返左去,你比時間自己抖吓

寶石宮

daisymomo 發表於 21-6-12 09:58
多謝你嘅支持,自問唔係好識做人,仲要做到好憎奶奶,表面要扮冇野咁甚至要討好佢,所以為左頭家我已盡做 ...

文字睇其實佢好重視家人之間嘅關係
對你應該冇行為或者語言嘅暴力
所以可以嘗試大家協調下溝通一下

寶石宮

daisymomo 發表於 21-6-13 13:25
多謝各位回覆,上黎平台係想舒發,尋求幫助,我知道自己都有唔啱,未做到你地嘅要求,點樣唔識做人等等,如 ...

又唔駛退出
每件事都有好多處理方法
大家唔清楚你的情況,意見也不同

cathngai    發表於 21-6-13 16:31

首頁

尾頁

跳至