母乳餵哺

跳至

首頁
12345...38

尾頁

大宅

我頭先打俾hellocandy, 佢叫大家快d confirm要唔要little einstein dvd呀!!!! 你地快d覆, 我lunch後再打俾佢.

大宅

原文章由 nan_nan 於 08-5-5 11:28 發表
五十步, 笑百步:;pppp:

nan_nan呢個post應該都少過10個字, 點解又出到ge?

大宅

原文章由 ivyscyip 於 08-5-5 11:47 發表
I am still here! Miss me?

Ivy had sports day on Saturday, and she had so much fun. She even ran 400 m by herself.

Unfortunately, her eyes are infected. it started with her right eye and now sprea ...

咁叻, 跑到400m!!! 我估我只可以半行半跑

大宅

原文章由 wckmay 於 08-5-5 12:21 發表
安兒媽:

請你告訴candy其實平同貴的dvd都無所謂, 最緊要係"有"lor.

順便幫我哋thank you candy.

好, 已通知candy全部落咗order既都要! 我估2hma同go4baby都唔會唔要ga lar.

下午放假

大宅

我有一對14.5 碼既kids buster全新女仔涼鞋,好靚ga,有冇人想要? 對鞋係上次開倉我買定俾安兒今個summer著ge,點知頭先"law"出唻一試,已經唔"arm"著lar 我明明買大左好多ga,點解對腳大得咁快ga

cyn,nan_nan,你地有冇興趣俾ellen或者nam nam呀?

大宅

原文章由 Hellocandy 於 08-5-5 23:44 發表

onyeema, 你買o左花鼠未? 駛唔駛買埋呀? ...

好呀,唔該

大宅

終於搵返個post 出黎, 希望冇call 錯, 快o的update 返o的"?"
野食我安排啦! (唔該哂candy)

2005奶媽 Family Gathering
12 May (Mon) ~ 佛誕公眾假期
12:00 - 4:00
hellocandy 會所

1. onyeema (1A + 1B)
2. bbpooh (2A + 2B)
3. cyntoby (2A + 2B)
4. strawberrys (1A + 1B)
5. wckmay (2A + 1B)
6. hellocandy (2A + 2B)
7. nan_nan (2A + 2B)
8. fsy (2A + 1B)
9. diaperb (2A+1B) 吾好吾比我黎呀!
10. 2H mama (2A + 2B):loveliness:
11. go4baby (?A+1B) <-- 我幫你報名, 咁近都唔黎, 欠炳呀!

12. tvoincy (1A+1B)(報住先,申請o左假但未知放唔放人)(批o左啦)
13. tingfai (2A+2B, may bring maid as well)

total : 21A + 19B

大宅

[repeat,唔知bk short 定我個電腦short ]

[ 本文章最後由 onyeebb 於 08-5-6 00:14 編輯 ]

大宅

原文章由 ivyscyip 於 08-5-6 09:56 發表
如果大晴唔啱著,我諗細晴會啱著 ﹐因為我剛買的波鞋都係14.5碼.

如果大晴唔得﹐我同妳讓左去阿﹐因為我都找緊涼鞋。

ok, i will bring it on 512 to let dai ching try try. if not fit, i will call u and let sai ching try. thanks!

so busy this morning

大宅

原文章由 nan_nan 於 08-5-6 07:12 發表
嵐嵐我就唔敢同佢買住, 始終怕同一情形發生, 到時放咗係屋企兩年先發覺唔啱, 想揾人要都好難. 睇老 cyn 夠唔夠擔博 la.

ellen is a big-sized baby, she may fit the shoes very soon

大宅

原文章由 nan_nan 於 08-5-6 13:51 發表
onyee ma,

妳今次係單拖 wor, 我驚妳拎咗出嚟發覺晴晴唔啱我唔好意思 ar 定係不如有無辦法俾咗細晴 ma 算 la.

just a pair of sandals, no problem lar. it's now much easier to bring the kids out.

大宅

原文章由 bbpooh 於 08-5-6 14:26 發表
尋日係醫生到磅,佢得12磅半.唉! 我真係勁勁唔開心.

你又唻啦! 老cyn, 你安慰吓佢啦!

大宅

ellen,

512你要小心d呀, 你得意成咁, 好多如狼似虎既ee同叔叔要meet你呀!

其中一個狼c ee

大宅

原文章由 Cyntoby 於 08-5-6 14:40 發表

好多人都話佢鬼鬼哋 ........但都唔知點解, 又唔係金頭髮, 藍眼睛??????

因為佢眼深nose高lor

大宅

原文章由 bbpooh 於 08-5-6 15:02 發表

我可能係因為HORMONE問題啦,尋日同今都因為噹噹的問題攪到好DOWN.尋日我仲無理丁丁自己訓左覺,傻丁叫我陪佢睇書,我都唔理,最後傻丁就爬上大床,迫我陪訓!

丁媽, 你唔記得聖經上面既說話lar 咩? 你都識得安慰我同nan_nan啦! 快d恢復信心啦!

大宅

星期六我家慶祝mother's day, 我想用焗爐整一樣食物, 但因為我媽唔食牛油, 有冇食物係用焗爐整但唔駛落牛油既呢? 一般蛋糕, cookies都要用牛油. 請candy, strawberrys, nan_nan, 丁媽指教, thanks!

大宅

原文章由 nan_nan 於 08-5-6 19:05 發表

我睇咗 lu, 晴晴都係著緊 14.5 碼, 只要對鞋個鞋面夠厚, 咁就會穿得落. 點講呢? 即係最好只係一條帶 "綳" 過嚟, 如果丁字款就會有 d 危機. 唔知咁講妳明唔明

...

明哂, 咁就有d危機, 因為係好多條帶既丁字款mouth: anyway, 試吓先啦.

大宅

原文章由 Cyntoby 於 08-5-6 18:30 發表
如果各位有時間(花妳4:49)同有興趣嘅話:~~

可以去吸吸:~~

http://hk.youtube.com/watch?v=mEaF62hpJQg

唔單只吸吸.....最好開埋喇叭/耳筒聽下~~~

嘩嘩! 勁呀

估唔到你honey咁犀利! 我地要組個toby's fan club至得lar!

當年佢係咪就靠把靚聲追到你呢

大宅

原文章由 bbpooh 於 08-5-7 10:43 發表

老闆唔想我轉住,咁我同佢講我唔出差囉!為了加強我不出差的,我係08年工作展望上寫了!(我地好無聊,年年都要寫回顧同展望,諗住今年唔洗寫,點知返來第二日,就比人催叫我交!) ...

我地份appraisal要做mid-year review添, 不過我同老闆從來都冇做過

大宅

呢頂好靚呀, 512要向你請教!

原文章由 Strawberrys 於 08-5-7 11:12 發表
Adult Hat:
http://www.flickr.com/photos/15343198@N02/2472581784/

首頁
12345...38

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊