親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原文章由 cheapbombom 於 07-11-5 21:09 發表
我去年Christmas一家三口都去了上海一趟, 住坐落於南京路上的Le Royal Meridine Hotel (上海世茂皇家艾美酒店), 五星級, 去年底才開業, 房間又大又正! 位置超方便, 一落街便是最旺的南京路上, 幾夜都咁熱鬧!

另, 我 ...

Hi cheapbombom,
我都係呢個x'mas去上海ar 請問妳上年去時天氣如何?
Le Royal Meridine Hotel 而家好貴,1晚都要過千(因為我要book 2間房),妳去過咁多次,有冇邊間平d又方便的酒店可推介?
係上海係咪多數時間搭taxi?多過搭地鐵?我就煩緊:應該簡近地鐵站的酒店or近南京路的酒店?-(
Thanks

伯爵府

原文章由 cheapbombom 於 07-11-6 10:57 發表
小BMom,

我記得舊年Christmas去上海, 天氣比想像中無咁凍, 日頭有10度左右(平均), 夜晚幾似係4-7度, 所以, 早上的裝束, 跟中午的, 甚至夜晚的也不一樣...我試過一整天去了周莊, 早上出發時ok, 中午鬼咁熱, ling住晒 ...

thanks.
我check左幾間,5知妳又點睇呢?
1)上海廣場長城假日(近上海火車站)
2)富豪環球東亞(近衡山路站)
3)國際飯店(近人民公園)
4)王寶和(近南京路)
5)古象(近南京路)
6)花園酒店(近陝西南路站)

伯爵府

thanks cheapbombom & JChan

因我係用mileage換機票,所以只book hotel.
暫定5日,探親+旅遊
咁好啦,1於聽妳地建議,target南京路酒店啦

首頁

尾頁

跳至