想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 o_cat2005 於 07-7-21 14:41 發表
Ruby06,

醫生只係畀咗5日藥我,而今日覆診.

醫生話啲卵泡粒粒都唔夠大(好似見佢口嗡嗡話我啲卵泡有1.x.唔知醫生係講啲卵泡唔夠2cm大定係無大多2cm,我都唔知!)

Hi o_cat2005,
你系咪BOOK左DR TAY (NOT DR TRY)? DR TAY好好人,希望他可以解答你D疑问。你有没有考虑中医(呢个问题我好似问过你)?在这个WEBSITE有不少姐妹都是中医条理成功的。轻松D先啦。:)

複式洋房

原文章由 BBlauBB 於 07-7-21 14:36 發表

Christmaslily & PY903,

hi !我出咗院幾日宜家屋企休息,今次過程比較多痛咗,好奇怪入院前兩日發夢見到自己抱住個bb,我心想阿b係咪想留厎??-(
我想問吓宜家可以煲嘜湯水?

恭 ...

HI BBLAUBB,
过左去就算啦,捂好想返转头。而家要补身,听人讲同正式坐月差捂多,例如捂好湿冻水(要用姜水),汤水方面,花胶墩鸡,猪肝水阿胶(有凝血作用),生鱼或石崇鱼汤,止血后猪展墩当归,等等。寒凉同生冷野就千其捂好食。
祝早日复员,再战江湖:lol

複式洋房

原文章由 o_cat2005 於 07-7-23 22:35 發表
各位,

講番我今日睇完醫生的結果.
Dr. Tay話我在照超聲波中顯示有好多卵泡,情況似多囊,而子宮明顯較正常的細.
Dr. Tay話我無法否認,我是一個很特別的情況,卵巢有好多卵泡與多囊的病人相似,但我的F ...

HI O_CAT2005, DR TAY好好人嘎,AT LEAST他肯帮你试同想办法。希望你有好的进展啦。

複式洋房

PY903, where are you???? 我"捞"左好耐先至"捞"番呢个TOPIC出来,个版面沉甘际呀!

你好吗?有无去BB展行下?我擒日去左,呻笨呀,人多到爆,搞到我超TIRED。不过我已经从HK三间池带血公司度摞左D资料,不过间都差捂多,即场参加都有优惠,但我地捂想求其做决定,番来慢慢考虑下先。我系BB展买左D100%COTTON和尚袍同纱巾仔,包被同天冷衫就迟D买。

我已经18WEEKS啦,已经完成全部结构性检查,样样都正常。我放心好多。阿B SIZE都正常。趁而家未太TIRED就开始SHOPPING啦。

怀孕每个阶段都有捂同的问题要考虑,头3个月担心BB正捂正常,而家踏入中期就考虑池带血,同埋我准备喂母乳,所以开始看资料。上星期见完医生,我要决定顺产定系开刀生,我个医生D期好爆,我要早D决定。所有呢D野都要慎重考虑,真系头都大呀

你呢?快D UPDATE下我啦

複式洋房

原文章由 MagicQoo 於 07-8-8 12:34 發表
Hi christmaslily,

恭喜哂! 希望妳一切順利!
我都試了差不多兩年有多了, 都唔成功, 可否PM你個中醫資料給我? thanks!

PM左啦.祝好运!

首頁

尾頁

跳至