影視娛樂

跳至

首頁
12345...77

尾頁

男爵府

紫翹 發表於 21-1-7 09:36
唔通推舉D走音歌手咩

好絕

男爵府

rainbowworld 發表於 21-1-7 09:25
感冒狀態下,現場翻唱My heart will go on
https://youtu.be/w5MzkkH5sRQ

點算,我仲每日loop緊,到今日起碼聽左廿次啦,但聽到最後仲係會有眼濕濕feel, 佢個種層層遞進既深情真係好攝人呀

男爵府

紫翹 發表於 21-1-7 09:38
係咪太寸呢, 但發自內心

唔算太寸啦
你知道嗎?我都有多年唱歌聽歌經驗,也自問會好中肯去評論不同歌手,但從來從來未試過可以每曰每秒聽同一個人既歌都聽唔厭,仲要聽唔晒,痴線架 ,佢唱過既歌到底有幾多首,簡直係一個謎。
我也從未試過願意這樣花時間心神去推舉一個大男孩,28歲咋,我覺得佢真係唔係正常人 。今年認識他真係一個big Big surprise, 因為太想更多人認識這位強大又美好的歌手,聽佢既歌同認識佢既人,原來你真係會感到世界的更美好

男爵府

maynjune 發表於 21-1-7 09:51
點呀又

公海仲有好多個啱你入既post架姐妹,唔好勞氣,放鬆啲啦香港人!
祝福你每曰開開心心

男爵府

sandra28 發表於 21-1-7 10:08
當然支持呢啲實力歌手!唔係呃飯食!

大佬,唔好話呃飯食,佢簡直係倒貼。
唱歌係佢生命,呢個仔可以由朝唱歌唱到晚,成隻雀咁。
你有冇見過一個已經紅到各大電視台爭著搶人既歌手,仲會突登唔出席綜藝慶功宴,山長水遠飛返屋企開生日直播,同粉絲慶祝自己生日,為既只係咁多年同粉絲既一個約定,係免費呀,冇收錢架,我真係覺得佢傻架 !!

男爵府

datura 發表於 21-1-7 10:25
感冒仲唱高音會唔會損壞聲帶?佢把聲音好難得。

一來佢學美聲會識得點運用發聲,二來呢個係一個份量好重既跨年直播,也輪不到他唔唱。
所以只可以話堅專業

男爵府

金三珣 發表於 21-1-7 10:37
生日直播我得閒就開黎睇,佢唱得真係超好。好憎隔離個舖,話唔知男定女又話唔識欣賞,咁你米唔好欣賞囉, ...

所以當佢地壓力太大舒解唔到啦 ,希望佢地有時間會好奇再去立多深深2眼,可能鬧鬧下,聽到變平心靜氣會變左粉都未定 ,哈哈哈

男爵府

Elenalan 發表於 21-1-7 10:42
高音用頭腔共鳴避開鼻腔管道,中低音區共鳴位降低,避開喉腔位置。

噢,有你真好

男爵府

Elenalan 發表於 21-1-7 10:47
我聽我老公亂up
不過老公和呀女都有跟聲樂老師學唱歌

好羨慕呀,學聲樂好貴哦,對嗎?
我都覺得唱歌好幸福,好彩我由細都大都係參加合唱團,我都已經覺得好幸福。兩女出世後唱少左好多歌,認識深深呢半年將幾年既唱歌量唱番晒,好幸福呀

男爵府

Elenalan 發表於 21-1-7 10:54
$400/hr, 唔算超級貴,1個月上2~3堂。我女d興趣班真係純為興趣,對學業冇咩幫助
...

係,如真正喜歡,就唔會貴!加油呀

男爵府

Charlotte_mom 發表於 21-1-7 11:14
先唔講周深唔周深
大陸嘅綜藝節目級數,已經同香港無得比,個舞台、伴奏規模,認真程度睇到嘩嘩聲
果日睇咗 ...

主持質素都好低劣,仲好唔識尊重人。我鍾意馮允謙,第二日先睇番佢個攞獎個段,人地默默耕耘,努力咁多年,隔多年再攞獎好激動喊,我都睇到想喊既時候,個主持只識叫佢快點,冇時間之類,我真係想車佢十巴,知道時間有限,但可唔可以有技巧點有禮貌點 幽默一點 去提示人呢?真係睇到想爆粗!!

男爵府

arron媽 發表於 21-1-7 11:26
我都鍾意周深的, 但粉絲的形容總係好誇張、肉麻, 香港人用字都咁, 大陸人更加不得了, ...

哈哈,我估生米們都比深深「深化」了
深深是事無大小都會很真情很大的反應表情,如喜歡一個人會同佢講「好喜歡你」,吃到喜歡既食物會講o晒咀爭大眼讚「真的真的好好食」
以前我都會好香港人,講「ok啦」「ok好聽啦」咁,但認識左深深,係會情不自禁比佢感染左,唔會吝惜發自內心嘅讚美,愛會表達出黎。所以話佢係天使就係咁解。
sorry, 我又情不自禁讚美佢了

男爵府

him-bb 發表於 21-1-7 12:11
唔夠光禹甘誇張啦 佢不停甘迷唔迷人呢 好不好聽

我呢排日日沖涼都聽光禹,真係覺得呢個大男人仲誇張過我地,但句句中point, 深深任何微細之處都走唔過佢法眼,所以聽得好開心好有共鳴

男爵府

sueyee 發表於 21-1-7 12:19
我都係中學時參加合唱團,其實我把聲好怪,由細到大都俾人話,好似喊咁,所以我好少講嘢,到老師叫我參加 ...

明白呀,抱抱姐妹

不過都過去了 ,所以要把握每個改變自己的機會,擴闊自己既世界,心胸也會廣闊更多。

男爵府

bu-b 發表於 21-1-7 13:52
我第一次聽佢唱歌都唔係即刻接受的,但聽多幾首不同嘅歌,就愛上了!不過明白喜好係個人的,但我哋愛上佢 ...

係,首首都聽到想喊,唔係傷感既喊,係感動既淚。
可能做左人呀媽又感性左,覺得點解可以有一把聲音咁美好?咁打動人?唱唔同既歌會帶你去到唔同境界!讓你感受世界既美好。可能佢既歌全部歌詞都好靚,意思又好正能量,呢幾年香港經歷太多,負能量好重,周深既聲音同人都讓你有忘記煩憂既力量。

男爵府

老翻太太 發表於 21-1-7 14:05
我不迷佢,但好欣賞佢

男爵府

金三珣 發表於 21-1-7 14:20
聽完深深既達拉崩吧,我真係講左句:係唔係人呀

係神!!
男神

男爵府

bu-b 發表於 21-1-7 14:42
最神奇係連唔明歌詞意思,一樣感動到想喊/或要透吓大氣,因為本身嘅歌聲已經好感動到人!

輕d輕鬆歌,又 ...

你話唔明歌詞,我即刻諗起呢2首。好經典,嘩,我記得第一次聽時,完全唔知佢唱乜,一首烏克蘭文,一首俄文,但個種一呼一吸既悲傷就直接傳入你個腦,然後個鼻無法受控咁酸,眼不受控咁熱淚盈框 ,對住周深既聲音,你就係咁無力抵檔

https://youtu.be/ToPWq2lSKsg

男爵府

rainbowworld 發表於 21-1-7 15:20
佢係空靈既少年音,你聽下
https://youtu.be/DWAxYShzOmI

嘩,呢2首又係瘋狂循環中,魔咒一般逃不出去

男爵府

紫翹 發表於 21-1-7 16:16
如果女歌手可以代替到佢唱, 咁佢就唔會紅啦!! 每個人聲音都唔同, 佢聲音既辯識度, 技巧同共情能力, 唔係一 ...

Yes, 共情力就係佢最殺食既武器

首頁
12345...77

尾頁

跳至