婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

99似終唔係自己呀媽, 樓主唔好唔開心, 睇清楚99係咩人, 以後同佢保持距離...

大宅

唔使擔心, 兩母子唔會有隔夜仇, 你老公唔咁做, 你99係唔會知驚, 你老公唔同你出頭, 你實俾你99蝦死...

大宅

Sammy1981 發表於 12-1-29 23:48
咁就好啲。我老公第一次直接話佢亞媽。

對住lee d 奶奶唔使心軟, 人善被人欺, 你老公擺明嬲你99, 你最好配合下佢, 一齊嬲, 你平時可能太就得人又唔會嬲, 你惡返少少, 你99就唔會咁亂黎, 你日子又好過d...

大宅

Sammy1981 發表於 12-1-30 00:24
其實我好惡死架。但今次小產,覺得自己好無用,一時軟弱咗。

小朋友可以再有過, 好好保重身體, 不過, 你99同弟婦喺你小產o既時候踩多腳, 都唔係好人, 以後一於唔使俾面...

大宅

well done

大宅

你99咁對你, 除非樓主媽媽是硬正之人, 否則去到見到面實會唔安樂, 俾著有人咁對待我個女, 我一定嬲, 直情唔會應酬佢...樓主媽媽太好人了...

大宅

唔好放過細嫂

大宅

真係好想你99都上黎BK睇下成件事, 恨孫恨到是非不分, 俾個細嫂不停咁利用, LEE 到大家唔識大家, 個個都係以事論事唔會偏幫, 細嫂都可以上黎, 佢自己心虛唔敢發表, 就唔好話人挑釁佢....

大宅

最應該上黎BK係細叔, 最衰佢娶個關二嫂, 佢大哥同大嫂多得佢唔少....

Lichee2500  咁又真係喎....唔係都唔會有咁多問題出現啦!!  發表於 12-3-19 00:49

大宅

樓主, 你叔仔跟本同佢老婆同一類人, 一咪靠攞人著數, 你老公一日同佢地有金錢瓜葛, 一定會煩落去, 今次真係俾左個賣樓機會, 關二嫂要玩野, 唔好怕, 同佢玩, 俾著係我, 我一定賣樓以後唔使再同佢地任何關係, 一於賣樓啦, 唔使煩..

大宅

堅持賣樓, 唔好咁傻一人一半呀...

大宅

樓主老公細佬唔使供樓, 個呀媽又有大佬俾$8000養, 佢點會無錢儲, 99又有樓收租, 跟本出去供過間細一定無問題, 到時關二嫂仲原唔原意同99住都係佢地問題, 唔關你地事, 或者99賣左收租層樓幫關二嫂買樓都唔出奇, 你未放長雙眼睇無左錢,關二嫂對99好得幾耐, 反正樓主o係99眼中係衰人黎, 樓主唔使咁快做好人, 你99以後同關二嫂相處得開心就最好啦, 真係咁唔好采俾關二嫂踢左出黎, 你先慢慢接濟佢都未遲...

大宅

都話個細佬同個關二嫂同一類人啦, 搵呀哥笨, 當層樓當時係300萬, 細佬係用宜家市價按比例攞100萬走, 但係樓主老公之前供左72萬+136萬未供完(約數)+62 45萬(首期按比例)+100萬比細佬枱走, 樓主老公係用超過300萬買返自己間屋, 即係話個細佬就賺左升市差價, 樓主老公就享受唔到, 我唔明細佬肯賣, 點解唔賣街外人, 係都要搵自己呀哥笨, LEE d係咩細佬? 心裡有數

大宅

就係因為樓主老公讓步先俾個不知所謂o既呀媽打橫黎, 無啦啦間屋會變左祖屋, 咪又俾個機會佢地話你地: lee 間係祖屋, 你地憑咩唔俾佢地返黎住, 有幾多香港人邊有祖屋lee樣野, 好明顯又係b6女人主意啦, 到時你地咪又一次沒完沒了囉, 佢地貪錢, 100萬可以俾佢地, 不過一定要文件簽足, 跟手賣走間屋, 咪當用錢買以後o既安寧, 樓主同佢老公如果係要接受佢地提議, 咁以後再發生咩事, 你地兩公婆就唔好呻啦...

大宅

已經去到lee 個地步, 跟本佢地每個提議都算住你兩公婆, 你地要小心處理, 佢地唔搬唔簽文件就唔俾100萬, 同佢地講佢地拖住唔搬, 嗰100萬亦會同時隋住樓價下跌, 唔係話你地兩公婆不仁, 對付lee d 人, 心軟d 都唔可以完成成件事...

首頁

尾頁

跳至