自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 貝貝 於 07-12-3 09:46 發表
獲 175,874 票   多 葉 太 38,324 票
陳 太 贏 了

http://appledaily.atnext.com/images/apple-photos/200pix/20071203/Article_news/03la1p301n.jpg投 票 結 束 , 在 東 區 拉 票 的 陳 方 安 生 得 悉 票 站 ...

左 派 出 動 旅 遊 巴 士 載 大 批 街 坊 及 老 人 院 舍 的 長 者

老人院舍?蝦d公公婆婆唔識野,平時派下糖,tum幾下搞掂?
工聯會=商人黨:tongue:

大宅

原文章由 ha8mo 於 07-12-3 12:19 發表
就算唔用比例代表制
佢都應該入硬
佢搵到來肯出面撐佢的人
範圍好闊
佢硬唔過晒淫賤聯D頭目
都一定堅過菜瘦肉

想攀附權勢,得到名利和好處的,自然肯出面撐佢啦﹗
而這些人,係香港這個功利社會大把﹗

大宅

原文章由 小必理痛 於 07-12-3 13:00 發表
老實講,出年嘅立法會選舉,真正係非常令人不安。

淨係睇到功能組別呢D怪胎,就會諗到葉劉可以踏住佢地嘅選票坐上去立法局。

我家姐係中資機構做野,成日俾管理層叫去拉民建聯票、拉葉劉票,問我家姐選左邊個,佢都好唔情願咁做 ...

我剛去睇左以下內容(剛有人轉載網址),先知點解有些左派人士,如工X會等,點解咁"愛國",咁憎英國.......
http://www18.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=4137961
睇晒佢,大家會知得更多,但就更多憂慮

大宅

原文章由 chan803 於 07-12-3 15:00 發表

我又唔覺得陳太會再參選, 亦唔覺得佢有必要再去參選

多議席單票制, 比佢選到都無乜特別意思.......

即使陳太以後是否再參選,也沒有關係。看見這次在咁多某派之鐵票下,佢都可以當選,我都好心滿意足了,因為對我來說,這次補選,只是一個象徵性的意義而已。

大宅

原文章由 weima 於 07-12-4 00:57 發表
我所發的post 是我歷來看報所得,如果我是誹謗,那全港多份報章都是誹謗!!!

香港的報紙?今時今日,已經沒有幾多份係正常喇﹗想生存?想唔受壓?識得做啦﹗
之前看過內地的討論區,原來內地人都有不少智民。他們看報章媒體,已經懂得 '倒" 轉來睇。(經過咁多年的xx洗禮,仲唔明?)

好似上次佢地講某個我已經唔鍾意的李某為例,佢地話香港報紙話李某係漢奸,佢地根本嗤之以鼻,正常報紙仲有邊幾份?睇英文報吧?

香港已經回歸,識時務者為俊傑也﹗

如果比著我要做生意搵錢的,仲想繼續做的話,要不就聽聽話話,要不唔做算ba la。

早前教左個仔乜叫做人云亦云。唔睇清楚,當初都以為個李某做乜咁衰,最後,我一樣同內地網民一樣,對那些好笑唔知漢奸係乜之人 "嗤之以鼻",是非黑白也未分清就跟著人家走。
不過,我依然唔鍾意李某...雖然我鍾意民主...:tongue:

選舉在即,又李漢奸,又陳某以權謀私...
十足十好似個台灣個民進x咁,想篤死阿馬英九:tongue: ,當人家三歲細路咩?

大宅

原文章由 車厘子媽媽 於 07-12-4 11:31 發表

前幾個月中文大學調查全港17份報紙公信力,太陽評分排最尾(東方排尾3/第15,新報排尾2/第16)

請問排第一二三四五係邊份?

大宅

係人都知?有這回事?
無理由,果D唔係人黎吓嘛??-(

原文章由 tung 於 07-12-4 12:40 發表
係喎! 我又想問下你點解唔講平果報排第幾呀....係人都知平果報最冇公信力, 老作的多架啦...又唔見你話佢!!! 唔該你公平少少啦,....

大宅

原文章由 KKM 於 07-12-4 23:21 發表
邊份報紙比較嘩眾取寵, 邊份報紙比教缺德, 如果你有仔女, 一定要看報紙, 而又只可以從生果或方向報二選其一(除了成人報部份,全份都要睇) , 作為父母的你, 會俾邊份個小朋友睇?? 如果由學校作決定, 你又估吓學校會選 ...

學校?學校果份星島,成日睇到D人打打殺殺,份份報紙都唔係好適宜兒童觀看。兒童應該看兒童報紙﹗

大宅

原文章由 KKM 於 07-12-5 21:37 發表
請問你有冇睇晒條問題? 我說是如果一定要二選一....

?-( ?-(

這回你就太敏感了,搞錯喇,我完全唔係回應你,哈﹗
我只係想起我個仔每天帶回來的報紙,成日都講自殺之類的新聞,唔知佢係學校有無自己攞黎睇(佢話有),覺得以他一個小學生,唔係好適合睇成人報紙。純粹有感而發。

回敬你?-( ?-( :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至