自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

對陳太無感覺,反而見到d人支持葉劉,真係感到毛骨悚然...

邊鬼過選都無分別,無人可以左右特x政府,邊個做都只會變成一隻塊儡,不會有主見和己見。葉劉就更唔駛講,同曾生一毛一young。曾生唔敢正面出聲,唔聲唔聲,嚇你一驚;一個睇當時硬銷23條個塊嘴臉,就知道佢完全不當普羅大眾意見係一回事。俾佢做左掌權人真係大家有福。
算,
全部都係一場戲,仲選來做乜架,唯一就只可以無奈留低係香港,睇 "好戲"把la﹗睇人演戲﹗:tongue: 睇香港變成乜樣﹗

茶實真係唔想再見到葉劉副嘴臉,他日佢做埋特首,一定串到唔串,鍾意被"強硬統治"的人慢慢等待好了﹗no eye see

唔係陳太,就係葉劉?
http://forum.mingpao.com/cfm/Forum3.cfm?OwnerID=1&CategoryID=1&TopicID=1310

[ 本文章最後由 叮鈴 於 07-9-11 15:32 編輯 ]

大宅

感覺好似做戲....
人生如戲

[url=http://forum.mingpao.com/cfm/Forum3.cfm?OwnerID=1&CategoryID=1&TopicID=1310&age=6]http://forum.mingpao.com/cfm/Forum3.cfm?OwnerID=1&CategoryID=1&TopicID=1310&age=6[/url]

點硬淨法?....
推行惡法夠強硬?定係怕第時管治香港時,怕無人好似佢咁強硬地罔顧民意?

[ 本文章最後由 叮鈴 於 07-9-11 15:31 編輯 ]

大宅

唔聽阿爺話的人,唔知會有乜名利可言,但阿葉太就大有前途

「就算執政黨民建联主席於六四期间毫無人性的胡言亂語,該黨隨后在區議會補選時仍輕昜擊敗民主黨,此實例再次証明如果香港實行普選,民主黨必然一敗塗地,因為大批低下層的選民及高上層的既得利益者仍視民主選舉不適合中國人。香港正是有大批這類愛錢愛黨的"精英",所以根本不可能實行民主的選舉制度。葉劉淑儀 於23條為中共立了大功,因此親共的民建聯與親錢的自由黨一定要按照黨的指示,全力支持葉劉上位,直至她成為特首。 」

「葉劉淑儀的外貌及剛强性格有如007電影里蘇共的KGB女特務,甚合中共的口味,又是難得的英國叛將,所以指令執政的民建聯和自由黨必須讓其順利登上立法會,特首指日可待。泛民內並無CIA人材,所以絕非葉劉的對手。今后立法會必然好戲連場!」

「立法會補選

葉劉參選志不在此,其野心在五年後特首,現時只在舖路,很久以前她也炮轟陳太,目的是給中央睇,她明知陳太是中央眼中釘,加多幾分肉緊狂轟,正好表現她較曾特首落力,下屆特首非她莫屬,如她所言放長雙眼睇。

香港人要小心呀﹗前事在目,廿三條,居港權,不涉無權勢的咀臉尤在眼前。」

大陸須要葉劉呢D反民意悍將,雖然23條立法一役葉劉輸清光,但大陸撐"毒瘤"捲土重來,葉劉勢必更兇悍!港島選民諗清楚呀!」

「葉劉03年被香港人趕落台,走前不忿地留下一句"I will be back"言猶在耳
如今虎視眈眈2012年特首,中國政府亦顯然有意扶植
立法會補選正是其試金石,打敗泛民就離大位不遠矣
如果不幸孽瘤真係做左特首,必定再圓23條未竟之功,上演孽瘤復仇記
身為香港人你,會如何自處?最慘香港有一大班自稱中間派既所謂中產分子,係都要作濺自已,支持葉劉,奈何

以上全部轉載自明報討論區,如有唔滿意,請入去以下網址鬧人 [url=http://forum.mingpao.com/cfm/Forum3.cfm?OwnerID=1&CategoryID=1&TopicID=1310&age=7]http://forum.mingpao.com/cfm/Forum3.cfm?OwnerID=1&CategoryID=1&TopicID=1310&age=7[/url]

原文章由 mat媽 於 07-9-11 15:45 發表
我會投葉劉...
佢推行 23 條時, 好硬淨,
見到佢係忠於自己既崗位,
唔似有 d 人, 為名利而罔顧大局...

[ 本文章最後由 叮鈴 於 07-9-11 16:26 編輯 ]

大宅

原文章由 Ahead 於 07-9-11 16:13 發表
佢當年miu咀miu舌咁話, 果d人出來反23條遊行, 係因為得閒過頭冇節目, 當係家庭樂親子活動呀! 死未!

我一家大細大汗淋漓咁去遊行, 比佢咁講法, 真係興到火都標, 仲有人支持佢, 真係無話可說啦.......

[quote]原文 ...

係呀,希特拉的手下都好忠於自己崗位,聽命殺人夠硬淨....
前民x聯主席都係,至死不渝。

希望他朝在這兒投阿葉太一票的人,將來,佢做左特首後,佢話一就一,二就二(夠硬淨,唔理任何民意反對聲音),倘若無左自由,有乜政策唔滿意(假切﹕佢想推行徵收50%入息稅),連係網上都唔可以發表的話,都唔好罵佢,可以永遠都忠於佢、支持佢la﹗因為,係大家選擇...

[ 本文章最後由 叮鈴 於 07-9-11 16:44 編輯 ]

大宅

原文章由 a1234 於 07-9-11 19:19 發表
好聽的, 就話你純品, 唔好聽的, 就........... (自己諗啦 :mrgreen: )

你估陳太唔想選特首咩 ?-( 而且你估她仍然貪個 "利" 字咩????-( 梗係貪個 "名" 字啦

佢今日講的說話都轉了態度, 想同中央打好關係 ...

哈,你睇我我睇你係乜,彼此彼此啦﹗(你自己諗我講乜啦:mrgreen: )
點夠d支持葉劉ge人純呀,亦唔夠d覺得"重視"陳方安生貪乜的人純囉﹗ 佢可以做乜角色呀?d人純到睇唔出邊個先係最陰險和貪名利的人才稱得上純囉﹗要做到走出來呃到大多數純品之人的人先夠厲害 越老謀深算的人就愈鎮定....

[ 本文章最後由 叮鈴 於 07-9-11 21:53 編輯 ]

大宅

原文章由 上校車 於 07-9-12 11:19 發表
香港人係好善忘的
當年D人一窩蜂去讚陳太係香港良心
一窩蜂去鬧葉劉
一窩蜂去鬧民建聯
一窩蜂去鬧大陸各式各樣的人
一窩蜂去鬧民主黨
我諗, 好多人都唔記得晒囉 ...

當年陳太,好地地有個政務高官唔做;如果佢乖乖只管聽話,理得香港人利益和權利死,努力好似葉太和民x聯及為了錢的商人黨咁,懂得攀附權勢,佢而加可能已經做左特首lu,唔聽話ge後果,就係權勢名利都無...嗚呼哀哉﹗

如果阿爺把國家治理得國泰民安(包括各地經濟、治安),人民享有公平、公正和廉潔的社會,怎會得不到廣泛人民的愛戴?我想連台灣人都會公投即刻踢走阿扁,要阿爺快d派個人去做元首拯救佢地啦﹗

如果我地祖國真係做到如此公平廉潔開放,愛國愛民(唔係愛乜黨物黨),勇於接受不同聲音、意見、改善,為求國家有更好的發展咁,即使無普選我都甘心囉﹗阿爺做乜我都放心囉﹗

我只想有個公平公正廉潔的社會,一個治安和文化風氣良好的社會,唔好一個人口超出地方比例可負荷的社會(唔好再刻意放人入來的社會)。

首頁

尾頁

跳至