母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

終於都開呢個名, 我仲去返舊野添, 快o的入黎加返...

各位,

你地返黎喇! 好似好開心喎, but我仲未有時間追post, 今日我返4:00pm呀! 因為公司部電腦要7點先開到, 今晚唔知攪到幾點喇! 今日訓到12點先起身, 正! 我依家閃喇, 去買o的屋企野就返工

男爵府

噹噹真係慘, 希望快o的好返, 依幾日咁凍, 大家都要小心o的細路呀!

豆豆成日流鼻水+咳, 因為if流鼻水, 蛇膽就冇乜效, 近一week我去屈人寺買o左支藥水比佢食, work 喎! o的鼻水少o左, 咳少o左(當然婆婆湯水好大幫助), 冇乜痰, 但唔知點解日頭冇咳, 係夜晚黎咳呢? 係干咳果隻喎, 想比佢飲水佢又唔肯. 有冇人知夜咳食/飲咩好?

男爵府

我仲未忙完呀! 所以好少上bk喇!

丁媽, 乜咁大濟, 係咪風水有問題(我都係神婆一名), 最近有冇改過屋企野呀? 例如color/location, 冇理由咁大鑊喎! 總之希望你地一家快o的好返過新年啦! 即合家平安!

男爵府

子進媽你o向度? 沖涼未呀? 我要訓喇, 早抖!

男爵府

琴日tingfai單拖去掃貨(crocs鞋)唔預我地, 我今日都唔執輸, 我家姐今朝call我去, 立即say yes 啦! 結果, 點會輸比tingfai? 買o左10對鞋, 3-我, 3豆姐, 2豆豆, 1 我細佬, 1 姐姐, 一包公仔扣($50/12), 1盒顏色筆, 拍買o架$81, 埋單一千零幾十.

男爵府

噹噹冇事就好喇! 擔心c, 但呢幾日咁凍, 各人小心保重呀!

男爵府

我家姐今日再去, 又有人字拖減價 98->50, 我叫佢幫我買對比豆爸.

原帖由 Cyntoby 於 09-1-11 00:02 發表

真係名不虛傳, 我們的 shopping queen !!!!!!!!!!!!!

男爵府

恩恩好叻女喎! 總算有驚冇險啦!

男爵府

2hma, 你就好, 可以轉大屋, 我仲等緊...

男爵府

新春團拜山頂遊

1月31日(sat) 初六

1. onyeema (1a+1c)
2. fsy (2a + 1c)
3. tingfai (2a+1b+1c)
4. nan_nan (2a+1b+1c)
5. 2H family (2a+1b+1c)
6. diaperb (2a+1b+1c)
7. belu (2a+1c)
8. bbpooh (2a +1b + 1c) + maid

Total: (15a+5b+8c)

以下人事,你地去唔去:
1、樹媽
2、豆媽- 我合家新春團拜又係呢日來tko, 未知幾點有人黎, 我盡量安排啦, 可能早o的閃囉!
3、老仙
4、草苺
5、保齡球媽
6、心媽

等等

男爵府

恭喜發財呀! 希望大家牛年發大財, 健康就是財富囉!

男爵府

原帖由 bbpooh 於 09-1-30 12:40 發表

平時好多野係豆媽帶去,今次佢唔去,唔知會唔會帶漏野.查實豆媽攪GATHERING好細心!

唔好咁講, 只係驚有咩閃失唔好意思, 所以會緊張o的o者!
明天12:00有人來tko喇, 所以黎唔到, 你地玩得開心o的啦! 山頂大風, 大人細路都帶多件衫呀! 仲有頸巾.

男爵府

我早兩日用晒o的分換o左$100 cash coupons, 用埋添lu!

原帖由 Strawberrys 於 09-1-31 01:18 發表
My Money Back points are not expired on 31 Jan 2009.

The cash coupons are sold out in the first ParkN and I went to another one with only $100 coupons being left. Finally, I bought 4 pcs of $100 cou ...

男爵府

見到你地玩得真開心, 好彩我地冇黎咋, 豆家比病毒入侵呀!初三晚我地打邊爐, 初四豆爸唔舒服(肚谷谷&痾), 初五好返o的, 夜晚到豆豆少少嘔, 初六朝又有嘔少少, 跟住朝早飲茶都冇胃口, 返到屋企食o左飯訓覺, 豆媽當然係打麻雀啦, 到下午訓醒, 又嘔喇, 晚飯都食唔到, 姐姐同佢返屋企休息(姐姐都冇飯食, 我地食完買o左盒燒鵝飯比佢, lucky係鵝脾, 姐姐話勁好味, 18蚊好抵吃), 豆豆半夜又嘔, 跟住到豆姐出事(半夜), 今日兩個嘔到傻晒, 豆豆飲水都嘔返出黎, 豆姐好少少今日嘔o左一次但成日話想嘔but嘔唔出, 5點睇完醫生返黎就訓o左, 豆豆依家不醒人事(但未食藥), 好彩暫時冇再嘔喇, 醫生話係病毒感染, 豆姐食o左藥仲係好辛苦, 想嘔又嘔唔出, 希望食o左藥兩個快o的好返. 豆姐星期二返學都未必返到(she hope), 豆豆就9號先返學.

佢三個中o左招, 唔好以為我&姐姐冇事, 其實我係過年前中招, 扁桃腺發炎(有膿果隻), 食佐1week藥先好返o的, 加多杯廿四味就再好o的. 而姐姐就呢兩日喉嚨痛, 今日都捉埋佢睇醫生, 一陣落街整多兩杯廿四味我地兩個"隊"o左先.

明天我正式返工lu, 豆爸就返去"hea", 接住又有幾晚應酬(人地annual dinner), 下星期六日仲有新年gathering, 呢個新年就係咁過o左喇!

男爵府

今朝兩個都痾, 但只係一次o者, 兩個痾完就冇晒事, 豆姐用機關槍黎形容自己痾c o既過程, 姐姐話好勁, 個板都有, 真係辛苦佢, lunch & dinner就有婆婆, 雖然婆婆平時係煩o的, 但係呢o的時候, 又真係好需要佢, 所以我都係選擇同佢住同一個屋苑, 我今晚返到屋企, 豆姐正常補習啦, 豆豆就只係多o左個眼袋+黑眼圈囉!

原帖由 onyeebb 於 09-2-2 09:44 發表
你地又係俾病毒入侵??!! 希望你地一家快d好番啦! 豆豆同豆姐冇痾都好d.

唻緊星期六日仲有新年gathering, 你地真係節目豐富!

男爵府

收到幾多利是呀? 初五我放假, 帶o左兩隻野返公司梪利是, 打孖上, 兩個加埋都過千o架!

原帖由 fsy 於 09-2-2 17:29 發表
子進上緊黎我公司呀! 唔知仲有無人派利是呢?

男爵府

2ha ma,

收到我的email 嗎? 想問你仲要唔要換萬0 sinomax 床"jin"? 我昨天樸o左幾間先有, 仲好好彩係屋企樓下最後一張, sales話如果要就呢要日會安排登記, if 你要, 你call 我/send email去我公司啦!

開工lu!

男爵府

哈哈! 你咁好記性o既? 3月13呀! 有冇好介紹先!?

原帖由 onyeebb 於 09-2-3 17:15 發表
講開annual dinner, 差不多係時候豆媽會講佢預備去annual dinner要買衫, set頭, 電眼睫毛等等

男爵府

頭先打o左一段字, post唔到!

hi 各姊妹,

好耐冇上bk, 今日帶飯先可以上黎88, update下大家豆家事務:

- 豆姐3號開始返學, 豆豆9號
- 呢兩晚拆利是, 豆姐險勝, 豆姐$3560, 豆豆$3500
- 呢輪樓市好返o的, 我地又開始放盤
- 昨天豆老師call, 通知214家長日, 仲話豆豆對眼成日懞埋睇野, 叫我地帶佢睇眼科, 將會睇, 順便睇埋豆姐, 成日翁口翁鼻, 唔知係咪鼻敏感引起.

2hma,
你的sinomax暫放在我家, 你搬o左就call我啦!

男爵府

上次兩隻野病完, 好返晒啦, 輪到我, 之前扁桃腺發炎, 好返又到感冒, 好返又到聲帶發炎, 上week失埋....聲, 叫做好返但o的咳清唔到, 好似fsy話齋, 喉嚨好痕, 一痕就咳, 最怕在mtr, 所以帶定水&喉糖, 會好少少, 昨晚自己試o左蛇胆川貝末, 今朝食多次, 希望有效. 知唔知食薑可否止咳呀? 我最like 薑汁撞奶, if work, 今晚返去整.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊