母乳餵哺

跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

原文章由 bbpooh 於 07-9-15 10:43 發表
我真係支持唔住喇!成日都唔知去左邊!

大家繼續係呢邊傾啦!

最後終於頂唔住啦!:lol 唔該晒!

男爵府

原文章由 ivyscyip 於 07-9-15 15:15 發表
I am so pissed off!!!!!!!!! The situation is this: our boss wants to tell a lie for a very near term benefit, three of us in the company disagree...Today she sent a very long e-mail saying that I hav ...

雖然我唔係好明?-( , 但係唔好咁嬲啦, 工作上實有唔開心事o架啦, relaxxxxxxxxx:loveliness:, 最多東家唔打打西家囉! 你地有料唔怕冇人請啫! 我就危o的

男爵府

落街食飯先, 一個星期只有兩次機會(晚餐)

男爵府

原文章由 ivyscyip 於 07-9-16 14:14 發表
I just made sure that my name wasn't on any of the documents that were telling lies.

lies? 係咪即係有人/dept. 講出一o的假野來欺騙員工呀? 咁衰?

男爵府

原文章由 wckmay 於 07-9-16 23:41 發表
各位奶媽.

我今日考完mock啦.
唉!當然唔係咁好. 不過我會在正式時努力.

昨晚,我dad心臟又有事,我一吃完dinner(早點吃dinner,希望早點溫書)就收到mami call我, 話dad有時. 我第一時間趕去看他, 跟住就送他入院. 我 ...

希望你爺爺快o的冇事出院啦!:)

男爵府

原文章由 wckmay 於 07-9-16 23:52 發表

sorry. 係我爸爸.

oh no! 我其實想打"爹爹", 都話我唔識字o架啦!

sorry sorry!!

男爵府

早抖喇 wckmay

男爵府

原文章由 Cyntoby 於 07-9-17 00:07 發表
各位05奶媽妹妹,

我已番咗屋企啦, 即上來報個平安, 多謝大家關心......

12 號 15:00 ~ 醫生檢查完, 就要我入院觀察, 因為如果繼續不規率宮縮陣痛, 又無其他動靜, 9/17 前都催生.
上咗病房 ...

有機會比張相我地睇下啦!

玨->音角
珏-> 係咪一樣音? 電腦字典冇呢個字?-(

男爵府

原文章由 Cyntoby 於 07-9-17 00:07 發表
現在已上奶了, 努力餵奶中.............有時光倒流嘅感覺!!!!!

fsy,

睇到未? 仲諗乜喎?

男爵府

Strawberry,

都係你最早, 我要開工lu

男爵府

HELLO, Hayes mama, 你咁得閒o既? 我剛kick完, 涼都未沖 , 追下post先!

男爵府

diaperb,
你真係勁, 識化妝真係靚o的:loveliness:, 但係好怕傷皮膚, 尤其我年紀返咁上下.

wckmay,
我曾幾何時都學過化妝, 當然係好基本, 4,5年前公司搵skII教我地, 每人比$20only, 學完當然日日化啦, 但冇耐唔知點解又打回原形, 無他o既! 一個字-->

男爵府

tvoincy,
今日返咩呀? 又當黑?

丁媽,
點解今胎會咁, 你又唔似咁弱喎, 總知小心o的, 大小平安最緊要, 受人錢財? 你更唔似咁有責任感啦

男爵府

原文章由 tvoincy 於 07-9-17 23:39 發表
my new maid would arrive to HK on coming Wednesday. But my current maid should end of her contract on 30/9.
trouble.....trouble......trouble. What should I do with them?

bun or 印? 你都係like bun bun 啦! 重疊o左10日 , 你屋企好大喎! 點解舊的唔做呀?

男爵府

tvoincy,

如果你舊工人走係好黎好去的, 咁你可以有10日時間比佢教新工人, 你就唔駛咁粗心. 但係如果係不愉快地完約, 就有10日時間比佢教壞個新的, 洗腦, 洗腦, 洗腦, 洗腦, 洗腦, 洗腦..... @_@

男爵府

睇睇下, 細細粒同ryan仔(四哥)都幾襯喎, hayes有對手lu

早抖

男爵府

原文章由 onyeebb 於 07-9-18 12:10 發表
各位奶媽,

我老公個大哥話而家d小學0吾會收9月後出世既小朋友, 要等下一學年先收, 即係05年9月後出世既小朋友要同06年出世既一齊讀, 佢話安兒10月出世, 所以就算今年n1 or 出年k1收佢, 都要讀多一年kindergarten, ...

以前好似聽過下, 但係後來好似改O左, 豆姐12/30都收啦, 幼稚園話總知12/31或以前都OK, 1/1就要等多一年喇! 依家又改返咩?-( 真係冇聽過喎!

BTW, 可能我地呢區冇咩有名氣的SCHOOL

男爵府

原文章由 ivyscyip 於 07-9-18 12:39 發表
以我所知唔係架﹗你睇豆姐就知啦﹗

好野喎! 咁都記得

男爵府

原文章由 tvoincy 於 07-9-18 22:36 發表

As I know, "ui Ching" is the one.
So I cannot apply K1 for Ryan next year. They only accept the kid who bore before 31/08/2005. :-(

大日咁唔抵!?

男爵府

原文章由 tvoincy 於 07-9-18 22:52 發表
賣花緊係讚花香啦
Please click here
(Please forgive the not updated website)

嘩!!!!!!

-1997 Hong Kong Lady Champion -48 kg
-1997 International Women's Judo Championships Hong Kong representative -48 kg
-1997 Konica Asian Judo Championships Hong Kong representative -48 kg
-1997 Pacific Rim Judo Championships Hong Kong representative -48 kg
-Qualified Children's Fitness Coach of ATP
-Co-ordinator of the Special Needs Project in Hong Kong
-Over 8 years working experience with junior player
-B level coach - The Judo Association of Hong Kong, China

首頁
12345...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊