嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

Florencessk 發表於 12-3-9 10:38
獻醜了
呢個袋係自己車架? 好勁呀!, 即係吊o係 原本 changing bag 個位, right?
我前面個 shopping bag 放左雨擋無左一半位。又無買 changing bag, 都幾呢hea, hahahah
反而買左 Rider, 但係無理由就咁放個自己Diaper bag o係 rider上面, 都仲未搞得掂。
用左幾次架車, 覺得就算有 changing bag, 都係攞野要 mou 低, 好似都唔係好方便....可以點?

大宅

believechiu 發表於 12-3-11 10:15
係呀, 不過我諗係一般人都冇乜見過咁高既bb車所以先望多兩眼.. 但去d高貴d既商場, 個個人都唔會特登望了, ...
望都無乜野, 最麻煩係黎問架車幾錢........

大宅

believechiu 發表於 12-3-11 10:13
我自己就搵左個袋兩邊車個扣就可以扣番住個車架, 個扣只係幾蚊, 我自己車, 咁就可以慳番果千幾元......

...
嘩, 你仲可以襯埋色添!!

我就用自己以前用開o既 Lesportsac (過膊斜揹o個款), 唔係diaper bag喎, 將扣帶個扣扣住架車, 都ok, hehehhe

大宅

關於d車尾放架xplory的情況, 我搵到呢個大家可以參考吓:

http://stokkelovers.blogspot.com/p/xplory-in-my-boot.html

大宅

回覆:Stokke Xplory

希望各位買左xplory的媽媽可以幫幫手,我買左差不多一個月,但布料有問題,同店鋪交涉成個月問題都未解決到,可能要面對張就了事,但成萬蚊買架車,真係唔想張就收貨呀!
希望各位可以幫我望望你地部車,seat位同太陽擋部份布料應係同色但兩個tone,
A) 一种係較淺色,質料較滑,織布較密較幼細
B) 另一種係較深色,質料較鞋,織布較粗
咁大家太陽擋最出,可摺入及揭出黎嗰塊hood係 A 定 B??

希望大家明我講乜啦!唔該晒呀!

大宅

Cruby 發表於 12-3-24 22:35
你係唔係 limited edition 青色呀? 係咁架! 同埋summer kit 都係咁架!
唔係呀, 我係深綠色。
同埋你指的"係咁架"係邊方面??
我本來個問題唔係色的問題, 但搞搞吓變左色同料的問題, 好覆雜....

咁你架車個 hood 係邊種料??

大宅

Cruby 發表於 12-3-24 22:35
你係唔係 limited edition 青色呀? 係咁架! 同埋summer kit 都係咁架!

唔係呀, 我係深綠色。
同埋你指的"係咁架"係邊方面??
我本來個問題唔係色的問題, 但搞搞吓變左色同料的問題, 好覆雜....

咁你架車個 hood 係邊種料??

大宅

um....原本個問題係一塊visor有幾度甩線, 有針洞但無左線, 車埋口位又唔係連埋一線, 係平衡線, 朋友見到都話成萬蚊乜咁o既質素?! 比人見到以為你買左假野.....

咁跟住就開始同店舖傾有無得換塊 visor, 搞黎搞去, 佢依家比我的係 塊 Visor 同我原來手上有的係唔同色唔同料, 但呢隻料係車上面其他部份有o既, 不過我怕根本就個combination唔係咁, 咁我推架車出去咪又係怪雞!

最慘係話呢d甩線問題唔係安全結構問題, 唔o岩就無得再搞, 咁即係布料黎到爛的都要收貨咩?!

大宅

believechiu 發表於 12-3-24 23:41
其實你覺得係咩野問題? 我摸過果塊摺入揩出既hood(紅色), 冇咩問題丫......
唔係話塊野有問題, 我係想問大家係邊種料的? 個座位布料都係有兩隻合併的

大宅

回覆:Stokke Xplory

好明顯的差別

大宅

咦? 無左相o既?
係咪用iphone upload唔到相架??

大宅

右邊的是原本的 visor, 跟整個太陽擋是同一個tone的
左邊的是說要換給我的, 很明顯不一樣

大宅

Ignatius_chu 發表於 12-3-25 01:48
又真係有D出入喎!sales點解釋?係唔係係motherxxxx買㗎?
唔係MC買呀, 不過都係官方Retailer買架, 第一次換比我o個條仲離譜, 係用過仲要巒晒o既。呢塊佢地就話已經係羅威寄過黎, 唔o岩就無野做到, 咁樣都唔知點收貨.....但係佢地態度唔係差o既
好煩呀, 呢單野搞到我兩公婆好煩, 花好多時間o係電腦前搵 xplory 相, 睇吓係咪轉過色, 係咪全世界有唔同, 但係都搵唔到答案, 明明真金白銀買正貨, 搞到咁鬼煩!

大宅

引用:Quote:原帖由+YuQ+於+12-03-25+發表唔係MC

原帖由 Ignatius_chu 於 12-03-25 發表
唔掛之得啦!MC嘅服務係幾好!
唉,我買之前去MC睇,個SALES勁唔熟部車,我睇Youtube知嘅仲多過佢。另外又有個朋友去睇,人地出入一定揸車有工人,佢地都仲叫人唔好買呢部,我咪唔幫襯囉!我幫襯呢間,已經係上年同stokke擺expo的公司黎架,我上年tripp trapp都幫襯佢,唉。。。

大宅

引用:Quote:原帖由+YuQ+於+12-03-25+發表唉,我

原帖由 Ignatius_chu 於 12-03-25 發表
仲有個車身
Ignatius_Chu, 唔該晒你呀!
個座位就好明顯睇到兩個色調,淺色就係我講的滑滑料,深色就係粗料。我部車的布料組合完全同你一樣架,成個太陽擋都係淺色滑滑料,但係佢要換比我可摺入的嗰塊Visor竟然係粗料深色的,好奇怪吖嘛!如果你喺街見到有人推架車同你一樣色,但零零丁丁有一忽唔同,好自然會聯想係咪假野,因為我地喺香港,太近強大的翻版供應中心喇!

大宅

引用:回覆+YuQ+的帖子 唔知係唔係我個芒d色唔好

原帖由 believechiu 於 12-03-25 發表
回覆 YuQ 的帖子

唔知係唔係我個芒d色唔好, 覺得右邊果塊好似係配米灰色車用的...... ...
可能影得唔好
我全車大部份地方都係右邊的滑滑料黎架,係坐的位置有d左邊嗰隻料

大宅

好耐無上黎, 又多左咁多媽媽喇~

沉日經過Mothercare, 見到新的牛仔布色好靚呀!!!
我老公話九千賣左依家呢架兩個月貨仔, 買個部都好喎, 痴左線!!

首頁

尾頁

跳至