跳至

首頁
23456...9

尾頁

子爵府

Re: 2002年11月BB會 (PART 80)

Good morning all:

Carcar: 尋晚問左婆婆, 個隻個音叫"田冠草", 係有d花檔菜檔都有, 痾vv痈飲完就舒服哂

Honey: 我尋晚無睇意大利對澳洲, 只係今朝聽同事講咋, 佢地已估緊邊隊冠軍, 我個晚睇完德國對瑞典個塲, 今年德國都好大機會, 英格蘭今年真係

Honey & Googoo: 之前棠棠同慈慈飲緊森永, 後來我見佢大喇, 又係怕奶粉太甜, 所以睇開醫生就問邊隻大仔奶粉冇甘甜, 甘醫生就叫我比鮮奶棠棠飲lu, 甘飲左後可能e排天氣回暖番, 棠棠氣管冇發作過

老歌: 嘩...黃金週喎甘抵既 ?-(

子爵府

Mei: reference letter.... 可唔可以都pm/e-mail份比我, thanks

子爵府

Mei: 好呀, thanks...其實auntie想我幫佢寫封信比佢new employer

子爵府

老歌: auntie己apply左去加拿大工作, 己有新employer了, e+等緊visa出至confirm到幾時last day 棠棠飲鮮奶下午&夜晚都係用樽, 我都尤得佢 :mrgreen:

心心 : 鮮奶有+熱, 我倒落杯/樽度再+用熱水"坐"熱佢, Naoki飲唔到鮮奶, 係隻隻牌子都係 有d奶奶味羶d, 小朋友唔like架, 初初我係買蒙牛, 棠棠都唔like

子爵府

Googoo & 老歌: 之前問過Labour Department, 做滿3年就8日, 做滿4年就9日, 即係未計sunday己有17日大假
Labour Department
then click第四章:休息日、法定假日及有薪年假

子爵府

老歌: yes, 應該係Mei既講法至岩

子爵府

老歌: 玩得開心d

子爵府

Bignose & Honey: :-( :-( :-( :-( :-( 個球証 個朗尼, 個謝拉特 :-( :-( 今朝我d同事話當世界杯踢完喇 我德國個晚只係睇左e場, 但英格蘭個晚, 我挨埋眼訓睇番巴西VS法國, 點知 我心中就想德國冠軍, 但甘爆冷法, 分分鐘葡萄牙會win

老歌: 黠呀...好冇玩, 我地個日玩到差不多6:00至走

Mei: why 62 & 99都唔係度?? 去左旅行?? 妳係咪有reference & referral letter 既sample, 可否e-mail比我, thanks

子爵府

Bignose: 係呀, 結果真係好令人難過, 見到碧咸喊個樣真係好慘, 我跟棠8一樣支持德國, 但我想去馬會買葡萄牙

Mei: Thanks

子爵府

Mei: 不過個晚件肥仔己勤力左, 平時佢只係禁區內等人交波, 但個晚佢有幾球都走番去後場救波, 仲做埋人牆 不過我話唔知係咪少做人牆, 故甘都比人吹手球罰黃牌

Googoo: "經期"

子爵府

貓貓Sharon: Long time no see

子爵府

Honey: 今晚係德國vs意大利呀, 聽晚至係葡萄牙vs法國, 今晚我都要起身睇

老歌: 嘩...真係好多人入去住喎甘爆, 我地個日真係好曬 所以你唔去你岩

子爵府

老歌: 我記得樂樂由細到大都怕d沙'吉'腳

Mei: 我都希望妳可得威, 大家好運 今日叫同事係馬會幫買我左葡萄牙win, 貪佢夠冷, 唔win就當做善事

子爵府

Somimi: 我之前都有提過auntie來同我做野時, 己講明佢只簽2張約, 佢話唔鐘意係同一地方工作太長時間喎, 我同佢講話有服務金, 佢都冇興趣, 甘所以我要換工人
"服務金" you can click here to check:

http://www.labour.gov.hk/public/ConciseGuide.htm

子爵府

Mei: 你真係用心良苦

老歌: 我個agent同Mei做法一樣, 冇咩唔會打來, e+仲未confirm到機位, 如confirm 到就6/7到, 若confirm唔到就13/7, 我唔急。
係呀...真係好熱, 我見佢地近排身體差過上年(相反) 甘咪帶佢地去多d地方玩, 而且出身汗當運動下身體都好d, 另一方面, 若留佢2個係屋企, 佢地會拆左間屋架 :lol: :lol: :lol:

子爵府

老歌: 係呀...葉氏有升級試, 之前第一次上時, 即棠棠未夠3歲(上年7月尾開始, 個時係saturday上), 佢地話棠棠未適合考試, 叫我join多期至考, 個時我個心好up亦有所懷疑, 因見唔係棠棠學左d咩, 跟住收集左d意見後, 就即管試多個期, 甘之後就覺得好左就讀到e+, 佢地係上5個學期, 5個學期都要考試至可升級。
教得好唔好?? 初初棠棠係saturday上, 我覺得個姐姐教得唔好(我覺得個姐姐唔識handle 小朋友), 後來無意中有日補堂, 棠棠安排左sunday, sunday class係saturday個姐姐再+多一個, 佢地覺得棠棠上個堂好好多, 甘所以e+轉左sunday, 而且我覺得個sunday個姐姐有經驗d, 甘就學到e+, 應該學埋e期棠棠就可升級。
其實唔緊要, 你同樂樂一齊上仲好, 起嗎知道佢學左d咩, 自己學左d音符, 返屋企可再同佢溫下, 我地冇得一齊上, 我又唔記得哂以前讀書教過既音符, 所以我同棠棠溫唔到

Honey: 估唔到德國臨尾香, 噚晚我都有睇, 一開波拎哂野食, 棠8話妳睇波定食野 我話因為眼訓你由我啦, 甘上半場我就食左包美味米+Jolly Sandy, 到完場我又走入厨房拎碗&匙, 棠8又話妳拎ed野做咩, 我話食雪糕囉, 佢頂我唔住話"肥死妳" 黠知食完雪糕後, 我開始釣魚, 睇到差不多80分鐘仲訓鬼埋 到90分鐘我醒左話"踢完喇...幾比幾", 黠知棠8話要加時, 叫我返房訓, 話唔係冇精神揸車返工 我一墶落床就訓左 產前蠢蠢症 我理解

Googoo: 若stay in hong kong, 甘就真係唔知

子爵府

西:

Mei: 工人保險我係教協買, 唔記得$920/$980 / 2 years

子爵府

Carcar: enjoy your trip

子爵府

Somimi: 唔使唔該

老歌, somimi, Honey, Mei & Googoo: 頭先agency call 聽朝新工人到, 真係突然甘急

子爵府

Mei: 法國有機喎, 恭喜

老歌, Googoo, Mei, Honey & Somimi: agency噚日4:30pm call我話新人今朝到, 我今晚去青衣接佢

老歌: Thanks why 唔見左樂樂大頭相

首頁
23456...9

尾頁

跳至