婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

alicemic 發表於 11-10-31 17:17
佢都無係99角度諗過,他日佢都係人99,唔知會點呢!

其實樓主都幾自私架喎!...剩底2個交俾奶奶..自己走左去清靜?

人話平時話唔洗奶奶煮飯就唔俾錢..咁燈油火,租,電,水都係錢卦...
(既然你同奶奶都計得咁盡,人地點會同你關係好呀?)

你同老公冇溝通..咁結婚生仔又為d咩呢?...

大宅

ketin 發表於 11-11-2 10:30
先前,我强调了只描述事实,没有说99不好.现在就来说一下99的几样事情,好不好,还是由大家去评价.这也是我要搬 ...
先前,我强调了只描述事实,没有说99不好.现在就来说一下99的几样事情,好不好,还是由大家去评价.这也是我要搬 ...[/quote]其實好多奶奶都用佢個套..(因為佢試過咁多年..佢覺得work)相反..我地都係用我地個套話佢...(eg.我奶奶食野好重味...但我鐘意清啖....講極叫佢食清d佢都唔聽...<不過佢已經食左大半世啦!好難改第二,咁間屋係佢....佢鐘意乾淨....(我阿爸都會話我唔即時做家務架!)其他湊b個d...佢想係個仔面子表演出自己好好..如果唔多次..你咪由佢囉!不過我想講..大家都覺得你未有做好自己本份...得個7千蚊..就請個7千幾既工人返來...咁入不敷出。而且...\"把BB送到邻居夫妻家帮忙照看\"..就算唔洗錢都係人地好心....何況唔洗錢的話...這個人情債更加難還!..最後....唔好話奶奶...係人都會反對其中一個家人帶個朋友係自己屋企煮飯..攪依攪路!(自己屋都唔想奶奶成日來啦..仲話叫個外人...)

首頁

尾頁

跳至