跳至

首頁

尾頁

別墅

係喎bbq又真係危險d, 如果1個大人又要燒野食,又要睇住佢地,點睇得點呀 !!!!!!!

原來無遊戲玩, 噤同自己去有咩分別 ---- 只係隔離爐全部都係小朋友羅。

噤不如自己帶佢地出街玩好過啦, (e.g. 去海洋公園 or disyland or 馬灣)

(因為我諗住請假同佢去嗎 !)

別墅

真係心大心細啦 ~~~~
去 --> 就可以知道佢係學校多d野, 同埋等佢認識下郊外環境 , 但就擔心佢西圍走兼且食唔到野 !!!!

唔去 --> 我就會再帶埋細佬出去出面玩 (之前特登同佢地兩個去中環再拾船去tst,試下拾船), 又或者可以同佢地上山頂 !!!!!

其實想帶佢地出去玩下, 唔使成日留係元朗遮 ~~

別墅

我同Daddy 都會一齊去呀 !! (Daddy 覺得地點就麻麻地啦, 自己都可以去,不過佢話呀仔第一次去旅行,點都要去。
BBQ (今日比錢)

別墅

係呀 !! 真係唔該晒你, 我已經上左去睇啦,可能會考慮印嘜 (平少少嗎 )

我個仔續信班, 啱啱返左學啦....... (我都好想送/接返學,可惜要返工)

別墅

我星期六問過班主任, 原來係英文老師自備既教材。
另外請問你地d班主任,係唔係間中就會比d糖比小朋友 ????
搞到我個仔每次都話要食糖 !!!

別墅

我問左班主任啦, 係英文老師自備既教材。
同埋我聽人講(言語治療師), 如果睇碟學英文睇banny 好d, 係成句學, 重話好過睇"美語X界"。

我自己屋企都有幾隻banny

別墅

我問左班主任啦, 係英文老師自備既教材。
同埋我聽人講(言語治療師), 如果睇碟學英文睇banny 好d, 係成句學, 重話好過睇"美語X界"。

我自己屋企都有幾隻banny

別墅

你好, 三個白白豬,

我個仔讀信班。

我都有問老師佢地唱d咩歌, 因為自己都想陪佢地唱嗎 !!
原來有d係詩歌黎架, 無歌詞。
另外琴日姨媽接佢放學時已經同老師講唔好比噤多糖佢地食啦, 返到屋企扭計。
希望老師聽話啦 :;pppp:

別墅

上星期派左張memo有得學抬拳道喎,不過想問下你地知唔知道邊道有詠春學?? daddy 話想呀仔學詠春。

同埋派左本習作做嘜 ??? and 之前d工作紙又係做嘜呢 ??

別墅

點解無晒人 ????

別墅

請問有無媽咪知道那裡有"詠春"學???
(for 差不多四歲)

別墅

琴日收到那個月曆, 好開心呀 !要好好珍惜佢先得 。
唔知其他幼稚園係唔係都有呢d野 ???

別墅

琴晚同呀仔、Daddy一齊睇 (我已經睇過晒), 多數係體能個部份搵到呀仔,同埋有大頭走過黎 , 指住比呀仔睇返佢自己四圍走,佢覺得好得意。
另外琴晚佢自己用左1-2分鐘做左個"大小"的功課, 我重以為佢講笑,(原來係真), 之前每次我都同佢一齊做,連我自已都好開心。

首頁

尾頁

跳至