跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2003年3月媽媽會Part 40

Good morning!

hellohello,
Shirley好可愛呀,妳剛生完都精神,Kelly影相時好多表情呀

cwy,
有無收到我個PM呀???

New,
係咪又係俾d工人激親呢?

re : mt
好想快d到9月,車厘子返左學,我都要出黎見下大家先

大宅

bblong,
re : 車厘子返學, 有冇唔捨得呀??
無,我即頭想佢即刻返tim......

3,
re : 你發左mo未
梗係發左啦,由其係條"水桶腰",發到唔清唔楚 :-( ...........
re : 一齊去clubhouse/park的日子
係呀,真係好開心好懷念,我耐不耐都會睇番d相懷緬一下

二當家,
你對寶貝幾時放暑假呀?

大宅

姊妹們,
re : 大頭相
係呀,上星期去影的,家陣佢d頭髮真係好長,又唔係好肯紮辮,成隻"貞子"咁
.............幣.........阿囡投訴,係都要我換過張公主相..........

大宅

rabbit & yuma,
re : magazine
有乜正嘢睇呀?

大宅

yuma & benben,
re : HY
Congratulations

silvia,
你對仔女都好靚呀!你都唔殘oY,你青春無敵就真

cwy,
細b 現有6磅都唔錯啦 睇黎你呢兩星期真係食得好博命喎 ,咁妳呢胎打算去邊樹生呀?

大宅

06年9 月, 我好期待呢個日子...............

到時,我可以去
- 剪個靚髮
- 做個facial
- 搵人教我游水
- 返教會事奉
- 得閒出d題目俾阿仔做
- 可以有番d同阿仔獨處的時間
- 返阿妹間學校做家長義工
- 見番一啲 N年無見的朋友
- 日日上BK
- 約下大家mt,lunch
- 自由自在shop 下 ping
- 真真正正休息一下

仲有唔夠兩個月就9月,我真係好期待,因為我十日前終於成功勸服我hubby,今年9 月俾車厘子返全日班啦,今日已經成功搞點哂d手續lu

大宅

mil,
不要太難過,你地仲後生,調理好身體再黎過啦,別想太多啦.

yuma & all,
re : 爭玩具
你地d B相差咁近,爭玩具其實都好正常,我屋企果兩件相距六年有多,仲係一男一女,一樣係乜都爭餐飽,阿妹最鐘意收埋哥哥D 野,哥哥所有野佢都大有興趣,哥哥又成日整蠱阿妹,早兩日阿妹仲蝦到哥哥入房喊(因為佢整爛哥哥心愛之模型),所以早兩日哥哥知道阿妹第日返全日,直頭開心到大叫..........
或者呢D就係所有有"兄弟姊妹"之成長過程之一,我好多時都由佢地自己解決,不過就一定不容許他們出手.

puppy,
係呀,上左小學,做功課同溫習呢d野真係好勞氣(至少我個仔係咁),daddy or mami 親自温的話,好聽就係"親子",其實都不知幾傷感情(或者係我唔夠耐性啦).所以我都係請人返屋企教佢好過........

puppy 寫道:
benben
要佢地坐定定溫書做工課﹐諗起都頭痕﹐仲有考試....萬七咁多樣野.....因此我要教定自己點樣面對失敗(教唔dim)﹐因為我知我一定會教到失控﹐我唔想﹐所以要有心理準備﹐真係要find專家教路。

大宅

bbchiu,
re : little b
[size=large]恭喜晒!

大宅

cwy,
re : little b
呢排我忙都出汁,無時間上bk,原來你都生了小B,有無相睇呀?
恭喜哂你呀,(sorry,遲左咁多tim.......)

3,
恭喜你呀,下個月等阿囡返左學,到時約你地食lunch,見下你個大肚look 先

首頁

尾頁

跳至