自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

民建聯的富貴程度其實不徨多讓!!!

今次自由黨完全沒落, 代表建制派正式由民建聯一統天下, 不是一件好事。

自由黨,沒錯,完全從商家利益出發,不過,他們偶爾都有「反抗」阿公說話, 算真小人, 亦有小小建制派中另類小小聲音。

現在, 阿公整合陣形, 要「陰乾」你, 你便要聽,乖乖握住那功能組別的議席吧!!

今次配票, 分多小小都不給自由黨, 完全要補葉劉!!

男爵府

原文章由 wilsonmun 於 08-9-8 13:15 發表
我本來係想投民主派,最後怕民建聯贏,投左比公民党,但長毛同公民黨,民主派都係主張經濟共產主義,而家連自由黨都輸埋,......令人憂慮!!!

請弄清楚, 長先崇尚的共產, 「左」得連依家班愛國愛黨人士都及不上, 那是一種精神

但係, 你說公民黨同民主黨主張的是「經濟共產主義」, 願聞其詳, 你唔好嚇我啊!

男爵府

原文章由 mother904 於 08-9-8 12:05 發表
我係選田少,就係中意佢係真小人,好過偽君子。

而家自由黨全軍覆沒,其實有好大後遺症,功能組別已經決定2020年會取消,如果自由黨唔摺埋仲想玩落去,唔可以再靠功能組別,靠選票又唔夠泛民,只可以靠攏民建聯做盟友,希望日後可以協調配票。

絕對同意你的前半段說法。

田少, 係真小人, 係以商界利益行先, 係向祖國靠攏。

不過, 佢從政最光輝時刻, 就係沒有埋沒良心支持廿三條。

衰得過民建聯, 他們就真係偽君子, 你信佢地幾時對現過政綱?

佢地起碼在建制派有平衡小小作用。

佢地輸得好慘, 所有官商勾結, 無疑他們洗水都不清,不過, 百思不得其解, 民建聯用「批鬥」形容, 之後又撈油水說他們都反對梁展文事件, 到現在絲毫沒有影響他們選情, 我真你好想知道, 大陸係o米有好多人昨日落晒來投票!!!!!!!!!!!!!!!!!

依家民建聯, 聯同獨立人士梁美芬, 一黨坐大, 由西環話晒事,完全不是好事, 只係當市民是傻仔

首頁

尾頁

跳至