婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:上年年初,我同c6都有共識諗住上年年尾12月

原帖由 maggieyhy 於 15-09-13 發表

上年年初,我同c6都有共識諗住上年年尾12月結婚。因為都係 ...
嘩! 好離譜吓喎, 連場地婚期都嗒埋, 洗唔洗包埋酒席?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:****接住果半個月,我都慢慢接受左婚禮推遲

原帖由 maggieyhy 於 15-09-14 發表

接住果半個月,我都慢慢接受左婚禮推遲呢個事實,有時會唔開心,好嬲男家所有人,包括c6, 但心情都逐 ...
嘩! 條孖四真係上得床掀被come, 以為讓過一次就要永遠比佢食住? 瞓醒未呀, 睇到我想講粗口

翡翠宮

引用:係委屈,明恰、但老實說樓主嫁左都係唔樂觀

原帖由 luckybaby2011 於 15-09-15 發表
係委屈,明恰、但老實說樓主嫁左都係唔樂觀、樓上有講得啱、老人家只搵乖既開刀、佢地兩公婆又叻 ...
無錯, 以往我同c6都係乖果個, 點個某日比人恰到上心口反抗就比人話唔乖

翡翠宮

回覆:終於忍唔住,請走左個未來弟婦 15-9 updated

越睇越唔明, 叔仔兩公婆一次又一次做埋啲咁嘅嘢樓主仲唔割仲要幫手坐月? 就算99好聲好氣要求都係咁話, 比着我就一定冇可能

翡翠宮

引用:Quote:alicemic 發表於 15-9-16 21:10 越睇

原帖由 maggieyhy 於 15-09-16 發表
俾妯娌去我同c6屋企坐月,真係唔係我情願的事,但佢臨生之前發生左d事,令我都幾擔心佢,所以都心軟左。我 ...
我真心覺得你好聖人囉,自問都算忍得, 但過我底線就勢係假,你敬我一尺我敬你一丈,條女人N次試我底線, 我唔會再同佢有咩瓜葛, 至於你6299……算吧啦, 根本為咗粒孫明知唔妥都要難為你,唔好諗住幫得就幫, 當大家習慣乜都係你讓環你就既時候, 你就係老馮, 唔幫就係衰人

翡翠宮

引用:終於飲完滿月酒返到屋企,噚日都唔算有咩大

原帖由 maggieyhy 於 15-09-18 發表
終於飲完滿月酒返到屋企,噚日都唔算有咩大狀況,總共有5席。除左男女家親戚,仲有叔仔妯娌幾個同事同朋友 ...
佢兩母女嘅言行, 咁似b6嘅

首頁

尾頁

跳至