母乳餵哺

跳至

首頁
12345...18

尾頁

子爵府

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅱ〥>>快D入來Gathering預埋你

尋日去完BBQ,仲返o左婆婆度,雖然晞嵐豬都有瞓晏覺,但係去o左成日街,佢返到屋企十一點半就瞓o左喇~~~不過今朝未夠八點就起o左身玩,到九點幾又再瞓,瞓到十二點幾 ~
雖然尋日好鬼大雨,又要拎車又要"擔傘",不過真係好多謝文里同咁多位媽媽爸爸同BB,玩得好開心

子爵府

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅱ〥>>快D入來Gathering預埋你

尋日老公請o左假,不過要用電腦做o野,所以冇得上o黎同你o地傾計~
尋日晞嵐豬叫"爸爸媽媽"喇,不過我稔佢仲未知"爸爸媽媽"係乜 ,成日o係度"爸爸爸",間中都有一兩聲"媽媽"o既......尋晚佢爸爸做o野唔得閒同佢玩,佢望住爸爸,一路跳一路"爸爸爸爸"咁,好攪笑

子爵府

LamLam1022,
我都係住元朗o架,入o黎記得搵埋我呀~~~~
其實我差唔多日日都會o係元朗行下街 ,所以放假鍾意去下屯門行,有人陪就可以去遠d,因為隻豬太扭計,所以唔敢一個人同佢去太遠。

子爵府

LamLam1022,
我都教o左晞嵐豬好耐......不過似乎佢o地自己試試下就識,之前就"也也也"同"打打打",宜家就識合埋個唇講"爸爸"
我老公成日都叫我搵下朋友去街,我話d朋友要返工,冇乜人得閒陪我,佢就話叫我識多d朋友,搵多d節目,唔好成日屈o係屋企喎~

子爵府

mother30,
好呀~得閒多d上o黎傾計啦,我通常一得閒就會o係度

子爵府

LamLam.
pm~pm~

子爵府

我想問下你o地,如果用得一個貼o既乳墊,個貼係o係上面定下面?點解我點貼都甩o既???

LamLam1022 寫道:
c bk我頭先pm個到寫左好多字.....但冇晒喇
再寫多次都係咁 :-(
BK

通常我一見佢shortshort地,就會返上一頁,copy晒打o左o個d字,咁咪唔洗再打過囉

子爵府

LamLam,
pm~pm~

子爵府

等我都試下加d雞膶落粥仔俾晞嵐豬食先,上次奶奶加o左d白菜碎落晞嵐豬d粥度,佢食完第二日,即刻痾返晒出o黎,家姐話可能白菜太涼喎,所以我多數都係俾蘿蔔、西蘭花或者南瓜煲瘦肉咋。

子爵府

SMM,
晞嵐豬都會痾紅蘿蔔,不過o個次直頭好似肚痾咁,痾返晒d白菜出o黎,好彩痾o左1一次就冇事。
我都聽阿媽成日話買嘉美雞,我以為係外賣,好似華香雞咁

子爵府

"Y_Y"-yvonne,
唔洗擔心,係正常o架,不過o個次晞嵐豬d臭臭好稀,所以至唔敢再俾佢食白菜住。

子爵府

頭先晞嵐豬又扭眼瞓,喊到拆天,又唔肯食奶,攪o左成半個鐘,終於都瞓著....... 佢呢兩日好似又唔多鍾意坐o係度食奶,要瞓o係度食,但係有時食食下又碌轉身,真係俾佢玩死.........

子爵府

basilmama,LamLam,
好呀~好呀~游水呀~~~呢排係咁落雨,本來老公話聽日下晝放假,可以同我地去游水,點知落咁耐雨都未好天,要稔過第二d節目lu......

子爵府

我瞓醒第二輪覺喇~~~~
我上次同晞嵐豬去天水圍個泳池,主要係玩水池,d水唔係好深,都幾好玩o架~~~

子爵府

子爵府

晞嵐豬瞓覺都係指定要媽媽,尤其係瞓瞓下醒o左,就算爸爸抱都唔收聲...
頭先行街買o左套英文兒歌vcd俾晞嵐豬,d歌係ok,不過video就好似三十年前拍咁......但係奶奶猛話好,最後都買o左~~~

子爵府

子爵府

最攪笑係o個兩個sales係咁sale晞嵐豬,o係度拍晒手跟住電視唱俾佢聽,晞嵐豬就呆望佢地 ~

子爵府

我影身分證o個日,係揹住晞嵐豬一齊影o架 ~不過未拎返,唔知影得靚唔靚呢~

子爵府

因為我o個次一個人帶住晞嵐豬去攞身分證,幫我影相個阿叔可能怕晞嵐豬唔肯俾其他人抱,所以叫我試下揹住佢o黎影,再cut返我個頭出o黎

首頁
12345...18

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊