跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有無Я十零歲的準媽咪,吹下水呀!!

各位靚媽咪,
我哋嘅約會夠境去邊到呢?
地點係新港城,所以我諗要去啲fast food, 如果唔係我哋咁多人連埋bb車去餐廳或者酒樓, 霸住張枱好似阻住人哋做生意咁 ?-( 如果去fast food, 我覺得大快活好啲, 嗰度近cashier有張長枱可以容納我哋, 又唔會被人眼啤啤,你哋有乜意見呀?
現在有那位媽咪一定到架, 請寫下你哋個大名
(1) Brydon

複式洋房

Hi All,
地點 : 新港城大快活
時間 : 3:00p.m.
日期 : 3月30日
各位OK嗎?

堯堯豬媽,
你仔仔好返啲未呀? 你帶佢去邊到睇doctor呀? 福安商場DR. Loo都幾好架! 我哋嘅約會係下下個星期三, 到時你嗰仔都好返晒啦! 有時間一齊嚟呀!

至於放米袋我個仔都試過, 一啲用都無,我個仔係大約二個月左右, 亦試過大風另到房門大聲關上, 我個仔都好容易醒, 似足一個老伯伯, 但其實大家科學啲諗, 成年人都有醒瞓和爛瞓
所以唔使太擔心。

複式洋房

Pinky,
無錯新港城大快活係同福安有條天橋連住果度, 幫bb買嘢我多數去西田, 啲款靚啲

Ling,
乜咁橋你又join咗sunday嘅birthday party, 到時可以第一個見你

複式洋房

各位你哋有無係星期六去童軍中心掃平貨呀? 真係好平喎!

複式洋房

Mavis,
你成日上呢個網,你嗰大頭蝦都唔知架! 封面有好大隻字架, 你講花園街近邊度呀? 我都成日去。

米雪兒,
我嗰日買咗$450嘢, 因為買滿$400有得送貨, 你點解買咁小呀? 嗰度平過supermarket好多, 第日你嗰仔會食好多。 我嗰日臨走前見到一個bb仔嗰樣幾似你嗰仔, 但係我只是見佢係架橙色鴨仔bb車度, 唔見佢阿媽, 會唔會係你嗰仔? 因我趕時間無係度等佢mummy返嚟! ?-(

複式洋房

米雪兒,
我唔見有其他大人呀! 如果有,我都會問下係咪你啦! 我還諗點解得個bb係度。gerber既野食你個b實鍾意, 我嗰仔一食上癮, 你還未開始比佢食呀? 我仔仔大約4個月飲apple juice, 5個月食baby food, 你比啲佢試, 佢好開心架!

複式洋房

米雪兒,
無錯就係泊係cashier隔離和你個b真有緣。你個B識坐未呀? 開始時一日比1 OR 2 匙佢試下, 之後慢慢加, 你比米糊佢食未呀? 一樣開始時比1 OR 2 tbsp加飲緊嘅奶粉,或者佢會唔鍾意食,如果佢唔食你可以加啲baby food mix 米糊。計計下你嗰仔同我嗰仔係同一年度入學, 你有無諗過第日返學係邊度返啊?
Mavis,
你好似都問過食固體食物問題,希望可以幫到你哋。

複式洋房

米雪兒,
你仔仔嗰樣有啲似mix, 所以特別記得。你知唔知你樓下個間幼稚園好唔好和幾錢學費? 我問過係新港城附近啲幼稚園嘅mummy評價麻麻地, 而學費亦與九龍塘差唔多, 所以都唔知點, 你會唔會比佢讀playgroup呀?

複式洋房

Ling,
我都見唔到你呀? 你有無攞photo出嚟玩遊戲呀? No.6嗰張相就係我老公啦! 你坐邊張枱呀? 我坐係面檔隔離和nicole同一張枱, 不過那日我嗰仔發燒, 所以玩完抽禮物我哋走咗lu。

米雪兒,
你帶個仔去邊度playgroup呀? 我都想比我嗰仔去。

Mavis,
你講係大埔邊間kindergarden, 學費都幾貴喎? 還貴過kln tong。

複式洋房

=================================

1.Brydon
2.michelle
3.pinky
4.mavis~
5.Ivy
6.ling
7.zoewcl

複式洋房

堯堯豬媽,
你哋幾多週年呀? 恭喜你! 馬鞍山唔多BB野賣, 得間千色店多啲, 如果搭馬鐵就係馬鞍山站落車, 你幾時過嚟呀? 濕紙巾你買邊隻牌子? 咁我哋咪無得係30號見面囉 :-(

複式洋房

堯堯豬媽
你有邊隻濕紙巾好介紹? 我試咗幾隻最終都係用Johnson, 紙質厚啲! 預祝你結婚記念日玩得開心啲

複式洋房

堯堯豬媽,
你個仔係法國醫院出世, 你是否開刀生呀? 我仔仔都係法國醫院出世, 我開刀生架! 你BB讀playgroup未呀?

複式洋房

米雪兒,
Welcome

複式洋房

各位靚媽咪,
唔好忘記我哋明天嘅約會!

複式洋房

:-( :-( :-(
pinky 寫道:
好耐無入o黎傾添..........

sorry!各位,聽日o既gathering我可能出席唔到!因為有個好耐無見o既朋友想約我聽日食飯!我要出九龍!

=================================

1.Brydon
2.michelle+friend
3.mavis~
4.Ivy
5.ling
6.zoewcl

複式洋房

各位靚媽咪,
明天盡可能坐近cashier ,容易揾啲

複式洋房

Michelle, Ivy, Ling & Mavis,

Please check pm, 昨日攞漏咗Debby電話, 下次出嚟玩勞煩Michelle通知佢

首頁

尾頁

跳至