跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 觀塘, 牛頭角區媽咪(續)

Hi, 各位早晨, 有新屋一定要快d 入來坐坐先

大宅

HIN_bb 寫道:
你唔係屋企同囡囡介,又唔人幫你介,真係又幾難介到!
[quote]
LeeLing 寫道:
我隔日至上來,好難搵返自己既留言,我女都未戒片,以前細過有時都識講,但越大越吾識,而且仲衰到你定時定侯叫佢去,佢都吾肯,氣死我了!依家我要返工,更加難上加難,我家公一日到黑同佢包住片,根本無任何一個時間吾包,點算啊? :-(
[/quote]

LeeLing, 你囡囡幾大啊?
其實要老人家同bb 介片, 好辛苦架, 我同我細仔介, 都覺得好辛苦, 真係要好身手敏捷先得, 唔係有排抺地 :-( 同埋我都試過, 你叫佢去時佢死都話唔去, 點知轉頭唔夠一分鐘就賴左啦.... :-( :-(

大宅

HIN_bb 寫道:
早晨!歡迎你呀 :mrgreen:
褲仔仔仔岩唔岩著呀

hin_bb, 早晨
多謝你d 褲仔啊, 細仔著長左小小, 不過今朝已開始俾佢著啦 好啱而家d 天氣 多謝晒

大宅

HIN_bb 寫道:
唔好客氣啦,你唔嚴我仔仔做過就得啦,如果我唔比你,都係比其他人!

大宅

HIN_bb 寫道:
lyoncheng

你平時約6點先湊仔仔咁佢有無係學校做埋功課呀?
定返到屋企先做呀?

我仔仔無係學校做功課, 好似係延展先會係學校做功課
次次接佢都係玩緊玩具

大宅

HIN_bb 寫道:
咁返到屋企沖埋涼先做功課係咪呀,佢會唔會主動拎出黎做呀?

通常食完飯先做, 梗係要"督促"先會做啦

大宅

liwoodma,

大宅

咁多位, 今日要早d 走啦, bye
happy weekend

大宅

Hi, 各位早晨

大宅

hin_bb,

仔仔今次d 相影得更自然 更有信心
真係有皇帝個種"神氣"

大宅

kitty 寫道:
HIN_BB , WINGCC,
佢柜桶緊係放佢心頭好啦...乜都有,貼紙 , 畫紙 ,玩具...
可能真係自己野會緊張 D ....

唔講唔知呀...我屋企成日亂到好似比人打劫咁架...
D 柜桶用完又唔關埋 (半開) 跟住有 D 衫又飛左小小出來..
仲要唔係一個柜係咁喎 @@
成地玩具 , 雜物 , 所以我都唔敢招呼人來呀

kitty, mug 你講到咁跨張
佢地都仲細, 起碼佢地自己個櫃桶整齊已好好啦
唉, 我老公咁大個人, 次次攞完衫沖涼, 成個柜桶d 衫都亂晒, 都唔明點解攞件衫會亂成咁

大宅

LeeLing 寫道:
lyoncheng :
我女啱啱兩歲多D了,抺地都無所謂,我只系驚佢包慣著要包至去者!我有個朋友個仔系甘,叫佢去佢吾去,一包返就去。 :lol:

可能包慣左, 唔包無安全感, 唔敢去
我個時大仔都係咁, 唔包唔敢去, 明明好急都忍住, 包返片先去, 不過我地無迫佢, 隔一排又同佢試, 跟住有一次佢夠胆去, 之後唔洗兩日就介左日片, 仲無濕過衭, 皆因其實佢已識忍....

大宅

HIN_bb 寫道:

你有無老公講呀,幾時同仔仔去影呀

有呀, 佢通常都會話: 你鐘意啦.... 你俾錢
我唔叫, 佢又當無件事咁....
不過我想等埋細佬大小小, 兩個一齊影, 唔知可唔可以合照呢

大宅

HIN_bb 寫道:
lyoncheng

仔仔尋日係學校玩電腦好開心呀,佢問我幾時再陪佢去玩呀 :mrgreen:

咁你有無約下次?
我仔仔日日放學都問我幾時同佢玩

大宅

loloma 寫道:
goodmorning ar,log time no chat la

loloma 早晨,
仔仔開學, 你係咪好忙呢

大宅

HIN_bb 寫道:
我會限定佢每日玩既時間,對得太多對雙眼唔好!

hin_bb, 仔仔平時係屋企都會玩電腦?

大宅

loloma 寫道:
he always say "I don't go to school" [quote]

係咪 lolo 呀?
我細仔都係, 朝朝話 "我唔返學呀!"

大宅

HIN_bb 寫道:
無呀,遲少少先啦 :mrgreen:
仲有兩日好快到 :mrgreen:

係呀, 佢好心急

大宅

loloma 寫道:
咪係佢囉,有時未訓己經話唔返tim呀,激到cc下

好聲好氣同佢講,講成半個鐘都唔得,唯有發p4先肯返咋

但係佢只係入門口果下先會哭law,跟住無事架la

我細仔都係, 入門口個下就勁喊.... :-(

大宅

HIN_bb 寫道:
無呀!我好少開比佢玩,間唔中先開一兩次

我都係唔敢俾佢玩, 怕佢會好沉迷.....

首頁

尾頁

跳至