母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

bbpooh,

Good morning!

大宅

原文章由 Cyntoby 於 07-9-17 00:07 發表
各位05奶媽妹妹,

我已番咗屋企啦, 即上來報個平安, 多謝大家關心......

12 號 15:00 ~ 醫生檢查完, 就要我入院觀察, 因為如果繼續不規率宮縮陣痛, 又無其他動靜, 9/17 前都催生.
上咗病房 ...

我o岩o岩放工返,差不多又要去接Ryan放學喇!
"支力"死人!:cry:

cyn,
個流程好順暢呀!加油埋佢身多d呀!

大宅

一陣返來

大宅

原文章由 chiuchristan 於 07-9-17 20:53 發表
"Woo Where" FSY,

We're on the same boat!!

Actually, I enjoy much the massage rather the beauty, very very relax ah, can fight stress. I accept my look matching with my "Woo Where"C9 age, facial ...

Hayesmama & fsy,

Me too!
I think you need to count me in on your "woo where" boat.

大宅

原文章由 bbpooh 於 07-9-17 23:13 發表
報告

今天睇完西醫.佢話個胎盤升高了少許係好現象,但官縮又係小產SYMPTOM,所以仍然不能讓我上班,在診所做了宫縮測試,由于個肚太細,謢士整個位不對,所以量唔到,不過我冇出聲,因為我畏疾忌醫,怕醫生又叫我入院,加上我 ...

升返少少都好o丫!
咁你唔好咁粗勞,more rest la.

大宅

naughty hayes ma,

you still not go to bed?

大宅

my new maid would arrive to HK on coming Wednesday. But my current maid should end of her contract on 30/9.
trouble.....trouble......trouble. What should I do with them?

大宅

原文章由 Hellocandy 於 07-9-17 23:43 發表

bun or 印? 你都係like bun bun 啦! 重疊o左10日 , 你屋企好大喎! 點解舊的唔做呀?

My new maid is Yan Yan. The current maid may get marry soon, her boyfriend alway urge her to get marry at Singapore. So she will go to Singapore to 講數 after finish her contract with me.

大宅

原文章由 Hellocandy 於 07-9-17 23:45 發表
tvoincy,

如果你舊工人走係好黎好去的, 咁你可以有10日時間比佢教新工人, 你就唔駛咁粗心. 但係如果係不愉快地完約, 就有10日時間比佢教壞個新的, 洗腦, 洗腦, 洗腦, 洗腦, 洗腦, 洗腦..... @_@ ...

睇睇下, 細細粒同ryan仔(四哥)都幾襯喎, hayes有對手lu

早抖

She love Ryan very much. Anyway I will let her go on 26/9 and she will depart HK on 4/10.

Wow...really
咁我要訓練Ryan打柔道先得啦

大宅

原文章由 Hellocandy 於 07-9-18 22:08 發表

以前好似聽過下, 但係後來好似改O左, 豆姐12/30都收啦, 幼稚園話總知12/31或以前都OK, 1/1就要等多一年喇! 依家又改返咩?-( 真係冇聽過喎!

BTW, 可能我地呢區冇咩有名氣的SCHOOL ...

As I know, "ui Ching" is the one.
So I cannot apply K1 for Ryan next year. They only accept the kid who bore before 31/08/2005. :-(

大宅

原文章由 onyeebb 於 07-9-18 16:11 發表
0甘即係0吾係全部小學都0吾收啦! 我老公個大哥吹到話所有小學都0吾收, 安兒一定要讀多一年kg 佢個女讀培正kg就以為全世界都係0甘, 一口咬定話所有小學都0吾收:tongue: (sorry, 我係好0吾妥c6個大哥 )

...

onyeebb,

You are ture. :mrgreen:

大宅

原文章由 chiuchristan 於 07-9-18 12:05 發表
Tovincy,

Wow, your maid'll be very free to travel around in HK between 26/9 - 4/10 !!

Hey, would you like to recommend me which association of Judo is good for kids? Any minimum age required?
We wo ...

Yes law, she will be very free (compare with me :-( ).

賣花緊係讚花香啦
Please click here
(Please forgive the not updated website)

大宅

原文章由 Hellocandy 於 07-9-18 22:50 發表

差一大日咁唔抵!?

咪係囉:cry:

大宅

原文章由 Hellocandy 於 07-9-18 23:09 發表

個time table 舊到爆

係呀

大宅

原文章由 Hellocandy 於 07-9-18 23:06 發表

嘩!!!!!!

-1997 Hong Kong Lady Champion -48 kg
-1997 International Women's Judo Championships Hong Kong representative -48 kg
-1997 Konica Asian Judo Championships Hong Kong represen ...

過眼雲煙 :loveliness:

大宅

原文章由 fsy 於 07-9-18 23:29 發表

壞人媽,
你好勁呀! 不如得班細路夠三歲, 你開班教佢哋吖!

fsy,

邊樹係呢!
都好o丫! Book 個場等佢地"碌下地沙"囉! 你知我d時間好亂o架啦!

大宅

原文章由 Hellocandy 於 07-9-18 23:39 發表
go4baby,
唔記得問你, 做乜忽然咁貪靚, 要跟diaperb學扮靚呀? 有咩攪作呀你!

丁媽,
學佢地說齋, 個胎快o的升升升, 同o的股票一齊升......

ivyscyip,
靜雞雞話你知, 我入o左隻2600, 18.94入, 唔好話比豆爸知...

小心豆爸聽朝入o黎睇post呀!

大宅

原文章由 Hellocandy 於 07-9-18 23:46 發表

叫埋豆姐做助教, but 台拳啱唔啱key o架! 不過今年豆姐冇玩lu, 因為懶惰

唔緊要啦!同道中人一齊同d bb HEA咋嘛!

大宅

原文章由 Hellocandy 於 07-9-18 23:51 發表

你果8年經驗有冇教o的咁細o既豆o靚o架?

有!不過係part time 形式.

大宅

I also go to bed la.

Good night.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊