影視娛樂

跳至

首頁
23456...71

尾頁

伯爵府

我去奶奶鄉下, 真係有田種野.....
搭地鐵去好方便
住係花園酒店過去唔洗30mins
鄉下親友個個一間大宅恨死隔離

我老公細姪女30出頭結婚2年, 跟愛人住係廣州一間樓
200幾平方只住2個人...
佢一間房已大過我全間屋
裝修好豪華水晶燈design又modern,
佢個balcony可開3圍望住花園酒店
人仔80萬...
香港人啊香港人800萬都未買到...
注定一世為層樓打工

老公話想買佢隔離300幾平方, 升到150萬諗得過...
=香港有4000呎

原帖由 Paris 於 10-2-19 13:23 發表
今日返晏.

查實你去左邊.廣州有乜玩.講來聽下.我可能復活節走一趟.

伯爵府

Monty,

任務完成, 盛惠8個大洋...HK$10有找2蚊

肥佬新春優惠, 又幫朋友買晒成套紀曉嵐, 1-4輯合共HK$30....佢要珍藏喎

好high啊, 今晚可以開工煲"就賴"

原帖由 Monty 於 10-2-19 16:44 發表
Cheapbombom,

唔該哂妳呀!!!!!

我幾時攞好呢???如果約妳下星期三至五早上去TW飲早茶,順便攞埋碟,妳ok嗎???

伯爵府

星期四好唔好? 飲早茶我隨時奉陪...
叫埋Magdog一齊重溫美男...
或者講就賴, 到時恐怕火速睇完了罷...
仙也可拎假吧?

原帖由 Monty 於 10-2-19 16:44 發表
Cheapbombom,

唔該哂妳呀!!!!!

我幾時攞好呢???如果約妳下星期三至五早上去TW飲早茶,順便攞埋碟,妳ok嗎???

伯爵府

去法國探完BB, 好鬼得意...係表弟既BB
表弟話法國好多大陸人, 有眼見, 佢地勁拍玻璃窗, 嚇親初生BB在哭, 護士又喝又駡當你死既, 唔理他人感受真討厭..

表弟話整體法國唔掂, 由痛至生護士無一個好態度, 太多大陸人佢地好煩躁

我當年在浸會生, 都未開通自由行來港生BB...

伯爵府

唔一定在TW, 邊區都得...

原帖由 Monty 於 10-2-19 18:59 發表
星期四飲早茶我ok....不過我唔熟路,只識TW mtr附近咋~我12:45-13:00係TW走人就得ga喇~

伯爵府

最近, 睇完美男同海派都有少少失落感
家門同吞噬完全無失落感

原帖由 好姨 於 10-2-19 14:39 發表
不知是好是壞
看完美男沒有失落感

有時睇完成套戲會有失落

伯爵府

小妹妹在星星課室跟泰京哥哥說, Gemma走了, 她說臨離開前要去看她心中最耀眼的星星最後一眼..

ni一幕, 我水喉大開...

原帖由 好姨 於 10-2-19 14:06 發表
cbb

一定有成個課室是星星最難忘感人

伯爵府

你要站在我看得見的地方, 已是經典啦, 套用阿凡達版本就係..."I see u"

美男同海派, 2選1, 可能海派更能打動我, 因為, 海派8-11集簡直係放煙花咁排山倒海咁出, 感動情節同對白連珠發放, 而美男, 主要集中係14-15集, 加上, 海派新鮮熱la剛睇完...

姪女今日打比我, 佢話, 你快d睇就賴著你, 仲好睇過海派...

佢話快快快煲, 之後搵佢傾

原帖由 好姨 於 10-2-19 14:25 發表
完啦

心痛心動都不及海派
但美男確實好流暢看得舒心

最後果埸演出泰著果件野同花樣的具表俊成日著的一樣

西裝上有一邊有條狐狸毛放上去

cbb

打開晒燈搵美女呢個一定難忘

嘩 落埋台搵

又無fans擁上去
做戲先 ...

伯爵府

BNG,

你都好似閉緊關睇"就賴", 進度如何?

R,

未及祝你旅途愉快你已起行...回來慢慢分享!

伯爵府

Yes, Madam.

家陣去沖涼, 之後開工, 如果未見我上黎, 即代表我已入火坑, 不能自拔

原帖由 Monty 於 10-2-19 20:24 發表
唔只妳姪女呀.....
我都要妳快快煲完同我傾呀!!!!

伯爵府

TW,

你隻碟睇唔到? 我練1 hr violin先, 稍後才開工...

原帖由 好姨 於 10-2-19 20:46 發表
買左碟但都係要在電腦的網上煲..原來電腦的dvd有d問題出錯 開不到

邊煲邊講先,,,

伯爵府

Monty,

你既具俊表家陣又係咩位置?

原帖由 Monty 於 10-2-19 22:23 發表
TW,

佢77年ga.....haha.....
而家佢暫時係我寶貝...haha....

伯爵府

你轉數最高...賴粉, 叫得好, 叫得妙

我仲未開黎睇, 頭先同啊媽傾左好耐電話, 講下返大陸既野, 兩母女講電話無需話題都可以講2粒鐘...

原帖由 好姨 於 10-2-19 22:42 發表
賴粉們

小彬彬果時好細個
好似下一站已長大左一點

伯爵府

我又黎跟風講下言承旭...

2002年<流星花園>既道明寺我當年視佢為心目中白馬王子, 簡直係經典無人能取代 (佢有一份霸氣, 一份稚氣恰到好處)

之後找了一套佢主演既電影<烈愛傷痕>我視之為滄海遺珠, 無人提及但佢演得好好, 其他主角有張學友, 莫文惠...

2007年再睇佢套<白色巨塔>劇情同演技都令我反白眼

事隔2年再睇佢演出係09年第3季的"心聲的淚光", 演技同樣都全線大倒退我對佢心如止水...

2010年忽然黎套賴野, 希望佢演技唔太差, 否則要捱28集都幾係野

原帖由 好姨 於 10-2-19 22:42 發表
jerry 是 70後

伯爵府

仙,

你多左個圈入我數...救命..
為你著想, 以後唔害你了...

:;pppp:

原帖由 SandyKL 於 10-2-19 21:57 發表
今年底糕得我一人個食,老公除左過年前監生食左果四份一之外,你底糕我食左一半,仲有半底聽日食。

最大最大原因係,舊年兩底糕,竟然化為一圈水泡,纏住我條腰,跳舞著左緊身舞衣現哂形,好驚嚇 ,所以今年要避忌下,否則我 ...

伯爵府

咁C服既環境不怕訓著嗎?
我仲未開工, 個廳好冷啊, 要向老公取下暖先單獨作戰一番..
又關大東咩事

原帖由 好姨 於 10-2-19 21:34 發表
cbb

我躲在房 因開暖爐所以我上線睇
邊睇邊上網超爽
還有我正了解一件事
我是出於8卦的
但有點tang 大東慘

了解晒再同你地拎黎笑下

伯爵府

正常, 花心係我地既本性...
你睇, 暫時最長情係TW, 對大東仍痴心一片....
Magdog最取考, 佢個網名越整越長係掩眼法, 其實個心已在變....

原帖由 Monty 於 10-2-19 22:53 發表
cheap,

佢而家唔係頭幾位lu.....
可能佢新劇一上,佢嘅位置又上返嚟,hahaha.....

我呢個大嬸好花心ga~

伯爵府

學你話齋, 要降住呢睇台劇, 否則自討沒趣...

好似海派咁, 薛海漏夜潛入寶珠屋企, 企圖delete佢既email, 咁胡鬧既劇情都比佢諗得出, 仲點有期望? 啊柴編劇, 我打你比佢過到第一關, 比薜海撞到佢PC login號碼, 咁email都有密碼嫁, 天馬行空得緊要...夜馬馬用keyboard, 唔吵醒寶珠又係奇

唔怕啦, 海派我都OK, 賴野未必賴野

原帖由 SandyKL 於 10-2-19 23:09 發表
只能用明日黃花黎形容言成旭,《流星花園》係佢最好既作品,《就想賴著你》佢與Ella演技一般(我睇左第一集少少),唔好有咁大期望,呢一齣個劇本寫得好,對白掂,與《海派》相反。

我繼續我既《長假》,你地慢用。

...

伯爵府

嘩, 咁咀法既? 個心跳左出黎

原帖由 Monty 於 10-2-19 23:24 發表
cheap,

佢演技雖然一般,但呢次拍Ella有ddddd驚喜,
而且劇情搭救,妳快d睇la~

我而家又去翻煲喇~

伯爵府

超愛...我連睇3次..
好悲慟的一段愛情...
男女主角在日本睇紅葉拍得如詩如畫, 音樂淒美動人