跳至

首頁
12345...24

尾頁

大宅

原文章由 CKBBQ 於 07-7-18 00:01 發表
展開左陪仔放暑假生活, 每日都好累, 所以無乜上黎發言, 而家日日都會同翹翹出下去, (行超市, 行商場, 圖書館, 落會所, 游水, JUMPIN GYM...)同佢打發下時間同精力, 特別下午時份俾細佬有教長D既晏教訓:veryevil ...

CKBBQ
我地依家未搬,中午童童有婆婆帶佢去樓下學野,之後就返屋企午睡,時間都好易過.不過月尾搬左就麻煩d,要婆婆出黎睇住佢地.

好彩你都有婆婆陪住細佬,咁你先可以帶翹翹周圍去.
上星期我帶童童去左科學館,佢好鍾意呀,你都可以帶翹翹去玩下,又有冷氣歎,依家仲有恐龍展.

大宅

CKBBQ
下星期六就搬啦!
係呀,原來你都有朋友住果度呀!佢有無小朋友架?我見果度唔係好多細路係會所玩,可能多數係兩夫妻住.

尋晚堯堯都係流鼻水,半夜就醒左好似好辛苦咁叫,但摸佢又無發燒,所以無理佢由得佢睡到今朝,頭先老公話佢有少少燒,於是去左睇醫生,今次係佢第一次病架,之前我地病佢都無受傳染,可能10月後d免疫力無曬lu!

cherrylung
泳欣同Kelly無打水痘針架?
你又真係慘d,一對兩,真係登你辛苦.

poonhui
亨亨真係好型仔,又多表情,一d都唔怕羞.
你有無造大相呀,我覺得幾抵,所以都造左一幅全家福係$388果隻.

[ 本文章最後由 szesze.betty 於 07-7-19 13:23 編輯 ]

大宅

cherrylung
我都聽過話打左都會出,不過輕微d都出成十幾粒呀!咁都算輕微?!

All
近排童童好鍾意睇印尼台的Dora,尋日見到有VCD賣,我即刻買左隻比佢,費事佢聽埋咁多印尼話.
呢隻VCD都幾好,會教小朋友一d生字及語句咁,都幾好睇.

大宅

原文章由 poonhui 於 07-7-19 14:49 發表
szeszebetty & cherrychung,

我個package同szesze.betty一樣 HK$388.- (4個造型, 28張相), 最後影了100張, 所以加多HK$300.-, 我地全部相要晒唔想煩去選, 算係幾抵! 如果唔造大相架, 真係HK$688.-就走得.
...

poonhui

係啦,我一去到見到d大相都好鍾意,到揀相時知道個價錢後,覺得真係唔貴,如果唔係屋企細左,我都想整多張正方形果隻.

大宅

CKBBQ
細佬識叫亞媽亞媽啦,真係叻,堯堯仲未正式叫人,只係有時會叫下"家,家",我地估佢叫家姐掛!

果邊除在頂層之外,個個單位都差不多大,所以我都唔係好夠住,依家仲頭痛緊d野點擺.
係呀間細房真係好細,出年仲要買張上下格的子母床比童童兩姐妹和工人訓.好彩個廳都見使,仲有dd空間比佢地玩.
不過果度真係幾好住,買野好方便.

叫工人係廳訓!唔怕被人告嗎?

11月媽媽
原來大人有annual pass架,幾錢呀?自從上星期同童童去過之後,佢真係好鬼鍾意,成日都提住,所以都諗住帶多d佢去玩下!

大宅

vvbaby
係博物館果d,咩原來仲有family annual pass!咁幾錢呀?

大宅

原文章由 VVbaby 於 07-7-23 12:42 發表

200蚊4個人, 不分大細, 4歲以上就要買票! 有op annual pass仲有9折添!

如果買個人annual pass, 都要100蚊一年架!

博物館全年入場証

vvbaby
唔該曬,咁我都要申請一張先!

大宅

原文章由 11月媽媽 於 07-7-23 23:56 發表
vvbaby,
我係勁鍾意佢,所以見到佢真係開心到彈起.以前佢每個concert同電影都一定唔錯過,但生左個女後就冇機會睇佢concert lu.好似winners 33,我老公幫我睇女但都冇人陪我癲坐最貴,所以都係冇去到.唔記得講,我仲 ...

11月媽媽
見你講得咁興奮,就令我諗起見到劉華我都會咁架,初初出黎做野時,係機場度知道佢會黎倉取行李,一心諗住叫佢簽名,但一見到佢就唔敢講,最後要我上司出馬幫口,真係羞死人!!

Alan 居然一拖二去旅行,佢真係好命,有兩個女人係背後咁支持佢,最難得仲可以大家一齊相處.

你返左上去咁快又返番落黎?
我星期四開始又係要pack箱,我搬一次都覺得好辛苦,真係難為你成日四處咁走!!

[ 本文章最後由 szesze.betty 於 07-7-24 09:32 編輯 ]

大宅

原文章由 cherrychung 於 07-7-24 10:22 發表
szesze.betty,

11月媽媽只是返去1個月搵地方及學校咋(好似),佢個女會讀完k2上學校才回上海(暫時)

cherrychung
哦...原來係咁,你果然係1103的代言人!哈哈!!

見你話書展有本書可以比小朋友自己讀,係邊個出版社架,知唔知商務果D有無得賣呀?如果可以比童童自己睇,好過下下都要我地講比佢聽.

大宅

原文章由 VVbaby 於 07-7-24 11:40 發表

嘻嘻! 唔好意思, 通常我係俾人約, 唔係我約人架! 哈哈!
咁我唔約你, 你都可以約我架!

不過, 都有例外既, 唔信? 你入去睇下啦! 嘻嘻!
香港文化博物館!

poonhui & cherrychung
Thanks!!
原來唔係間間大書局都有得賣架,都係有d難度!

vvbaby
你做咩今日比人圍呀!
不過又因為咁呢度熱鬧番曬啦!真係難為你,哈哈!!

大宅

sandy

今個星期六搬呀!得閒上黎坐呀!又或者我地去探湋圖.(因為你度地方大好多)

大宅

vvbaby
上星期五pack少少,明天放假,家姐陪我一齊pack,應該好快攪點.反而之後拆箱就煩,因為都唔知d野擺去邊!!!

sandy
好呀,等我攪點曬再約你地丫.

大宅

原文章由 VVbaby 於 07-7-25 12:17 發表

有d唔急用既, 咪唔好開住囉, 最緊要係箱面寫低入面放左咩, 到時要搵都唔駛搵唔到麻, 嘻嘻!
記得去你屋企果陣, 搵埋我呀!

vvbaby
但係我好怕d紙箱放係屋企(覺得d箱會有蝨),所以都會盡快拆箱.

OK,OK,到時一定搵埋你,就算我屋企裝唔落咁多人米至多叫你地去會所度玩law!小朋友一定鍾意.

cherrychung
我叫左老公今日過錢比你呀!過左再留ref no比你啦!

poonhui
係呀,今個星期搬啦!
拆箱真係好煩,仲有我連書櫃,地櫃都未買,到時d野就放曬係窗台先啦!(因為想搬好d位置先決定櫃的size)

[ 本文章最後由 szesze.betty 於 07-7-25 12:48 編輯 ]

大宅

原文章由 poonhui 於 07-7-25 13:04 發表
cherrychung,

剛落樓下過數兼買埋外賣返office, 效率幾快!

HK$450.00 Ref 4636 25 Jul 2007 12:49
你check 下啦!

cherrychung
唔好意思,今日過唔到數,明天最後限期前一定過比你!thanks!!

大宅

我地一直都有儲起童童的玩具盒,全部放在係廚房櫃頂,依家間屋的廚房有假天花,所以少在好多地方擺野.

你話買d膠箱,但我都唔知可以將d箱放係邊.依家打算真空d公仔,之後放入床下底,你話係咪好浪費呀?所以我都好耐無買公仔.

大宅

原文章由 cherrychung 於 07-7-27 14:48 發表
szesze.betty & Littlepigpig,

請問你地入左錢未呀??

CKBBQ,

check pm.

cherrychung
26.7.07 13:08已入 $600
ref:5306
ps早幾日唔得閒上網,留唔到言比你,唔好意思.thanks!!!

大宅

vvbaby
順利呀!不過童童個兩件衫大左d,但是d衫都幾靚.

大宅

vvbaby
我終於換左童童果兩件,仲會送黎我公司添呀!呢間公司的服務都唔錯.

sandy & vv
check PM

大宅

CKBBQ
細佬影得好真徹底喎,連片片都唔著,佢有無尿尿呀!
我覺得細佬唔著衫果d影得好真好靚,好過著衫果d.哈哈!!!

大宅

poonhui
童童呢排反而少左打比我,可能婆婆出左黎陪佢,佢無咁悶啦!
15分鐘打兩次唔算多啦,之前童童試過一收線就再打黎,如是者成4,5次,真係人都巔.

cathy
去完旅行啦,搵唔搵到bape kids呀,有無斬獲(被人)呢?哈!!!!
麥你咁對自己呀,只係買得4件衫,真係偉大!!

首頁
12345...24

尾頁

跳至