跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 觀塘, 牛頭角區媽咪~~

Dobe, HIN_bb :
我係大肚婆 , 現在已經感到D壓力 ,
自己唔知能否照顧BB,擔心bb點點點 ............

請問在職媽媽辛苦D? or 全職媽咪辛苦D?

小孩到3yr 入幼稚園 or 6yr 入小學, 才可以放心 ?
幾時身體會好D, 無咁容易病, 肯唔肯讀書........
唔該指教下!

別墅

HIN_BB
我本來打算老爺湊孫 , 佢近幾個月身體都不好,
打算搵育嬰園,請問 基督教家庭服務中心幼兒園好唔好?

DOBE
我住曉麗苑.但唔知宣道會陳李詠貞 or 陳蒙欣幼稚園好?
請問邊間好?

別墅

HIN_bb
我係大肚婆 , 預產期在4月, 多謝指教 .

Dobe
我覺得兩間幼稚園都好.
陳蒙恩地點好,返學方便D , 好似多d小朋友返學
陳李詠貞, 有獨立校園和玩耍地方 , 環境亦唔錯,
請問邊間派位好 ? 一條龍?
星期日早上蘇麗珍派揮春,你會會去羅 ?
(我星期日訓得晏,舊年羅唔到)

codychan, 海魚媽
我今晚去德福'滿屋'食竹筒飯,幾好味,
去東海堂買'福袋'SPECIAL PRICE $28 ,
請問德福廣場3/F BB 衫半價 , 抵唔抵?
地鐵德福廣場報置都幾靚.

pangpuiyee
你係咪唔駛返工架?我要做野架?
真羨慕你及其他媽咪可以全心全意湊仔!

別墅

all
點解呢幾日咁靜架??
你地去左辨年貨 ?

海魚媽,codychan
我中意行德褔.
其實3/F有好多間童裝店,你地有無去過呀?

HIN_bb
我重左廿四鎊,都唔知生完 , 遲D點減肥 .

Dobe
近幾日,屋企樓下好大風,好凍.
我近排咳,唔知幾耐至好.

別墅

我老公初一零晨'裝香'俾觀音'息左,
我老公信佛教,
所以我地今日去'志連靜苑'.

to all
恭喜發財
祝大家身體健康,生活愉快,

別墅

HIN_bb

你是否情人節晚上在餐廳吃飯 ?
我只是在家吃麵 .

別墅

近來大家都忙於拜年,所以少D媽咪上黎 .
遲D會多番D話題.........

我最近去沙田大眾書局買英文兒歌 CD $200 錄音帶 $110
我買左錄音帶, 諗住胎教 .........
昨日又係街邊買左CD粵語唐詩 $100, 貴唔貴?
你地有無買呀? 有甚麼好介紹 ?

別墅

To: nikitaki
我上過babykindom網頁 , 都話聯合唔好 .
你不如去廣華 ,聽講幾好 , 20%產婦有專責護士跟進 , 不過不收跨區 , 你有無旺角地址?

To: all
我BB一個月大 , 要打針 .
請問各位
1. 去政府醫院打三合一針好 ? (free x 3)
or
去私家打五合一好? (about 500 each x 3)
2. 官塘有無人幫人照顧bb ? 幾多錢?
thank you

首頁

尾頁

跳至