母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 go4baby 於 07-11-29 10:49 發表
尋晚俾樹懶玩個clock, 今知唔知醒. 返到公司是10:12............

好在大老闆去左開會, 老闆放假, 舊老闆唔會理依d野......好彩...

不過唔知係咪心多, 隔離個同事問我出面係咪好塞車, 我只係擰頭. 跟住個心諗: 哥 ...

你公司唔使打卡咩,如果我即使遲左一分鐘,就會有個姐姐走埋黎叫我係本簽遲到簿道簽名。

別墅

原文章由 wckmay 於 07-11-29 11:10 發表
我真的好想同你們吃晚飯, 若20/12出來吃得嗎?

唉! 我只是獨自在想吧.?-(

我都想,但逢星期四我要返教會小組,唔返係咪好衰。

20/12我c6生日bor.....

別墅

原文章由 onyeebb 於 07-11-29 11:24 發表

唔好唔開心啦, 30/12有party嘛!

對! 期待這日子的來臨。

別墅

改o左幾篇文,有d攰tim

別墅

原文章由 bbpooh 於 07-11-29 11:54 發表

哈哈!我都有這個感覺,我的好朋友,大部份都未結婚或冇小朋友,自我結婚或生完後,大家都有點疏離了,反而同你地班C9,因為大家面對的事好似,所以唔係見過好多次面(唔知夠唔夠20次呢)反而好似好熟! ...

原來你地已經見過20次ga la,我都係見過你地一次ga o乍

別墅

原文章由 go4baby 於 07-11-29 11:59 發表

對大人來講依個決定真是好可惜.
但是你而家已經32wk仲要湊個大, 辛苦的程度可想而知. 最起碼休息的時間一定少過陀丁丁個時.

所有野都有取捨. 一個人一雙手, 好多野唔學識捨的, 又點會取到其他野. (我好似又諗 ...

媽咪真偉大!

別墅

大家慢慢傾o下!

別墅

各位奶媽:
c6明天去泰國,請問仲有無人想買青草膏呀?(不過我會叫他買多少少o既)

Wckmay: 1
Onyema: 1-2
Ivyscyip: 1-2

別墅

原文章由 Cyntoby 於 07-11-30 18:33 發表

可唔可以搭單買 boots 奶袋呀

如果c6見到,應該可以幫你買。不過兩個男人(同一個男同事同行)買奶袋,可能好搞笑

別墅

hellocandy,

補祝你生日快樂,食多多都唔肥
豆姐仲有無叫痛呀?情況有無好轉?

我唔知你會所係邊,可唔可以比你個地址我呢?

別墅

各位05奶媽,

事關我病左成個月(中耳炎+耳水不平衡),暈到上唔到網。今日至追番d post,先知要帶一條大方巾,我無,又買唔切,有無人有多條借給我呀?
仲有我買唔切禮物,我希望聽日有時間買,請大家見諒。

別墅

原文章由 Hellocandy 於 07-12-29 22:57 發表
belu & tingfai,

PM 佐你地喇!

收到啦,tks

別墅

ivyscyip,

唔好意思,X'mas party我唔記得左你有order青草膏,請問你有無收到呢?如果無,我仲有好多盒。

失憶c9上

別墅

多謝1231有份負責既mami&papa(遲了多謝tim)

candy,辛苦晒你呢個搞手,你越來越pro
(豆姐無事就安樂晒lu)

2h papa,好欣賞你,你講故仔好好聽呀!好少papa咁有心機講故仔架,恩恩聽得好投入。

安兒媽,d兒歌好好聽呀,仲有安兒唱歌好好聽。恩恩好鐘意安兒,返屋企果陣仲話要攬住安兒妹妹"訓"

別墅

fsy,

希望天父親自安慰你們一家,在安排喪事上盡都順利。願平安臨在你們身上。

別墅

原文章由 onyeebb 於 08-1-4 11:01 發表

恩恩好sweet 呀 下次gathering我地一定要join, 等佢地多d一齊玩:loveliness:

party差不多完時, 我聽到有個小朋友拎住咪唱歌, 好似係恩恩wor(唔知有冇睇錯, 因為執緊嘢), 好厲害呀, 唱哂成隻"馬槽歌" ...

係呀,首歌係學校老教既,恩恩好鐘意唱歌架,一見到支咪就搶住唱,好搞笑。

第時聚會,或者可以搞搞兒歌分享,讓小朋有做下小歌星丫。

別墅

fsy,

你99真係幾過份,一d都唔比面你媽媽,你媽媽一定好唔開心la,希望子進能化成小天使,逗婆婆開心番。

其實小朋友係天父賜比我地既禮物,當我地唔開心時,佢會成為我地既安慰。記得老爺走時,都係多得有個bb,將所有人既住意力轉移係佢身上,99一家先可以好快開心番咋。
fsy, 我相信你一家會好快開心番架,加油

別墅

原文章由 bbpooh 於 08-1-4 17:06 發表

其實基督教又好,天主教又好,都係信神啫.係....兩者之間有分別,但係作為平信徒的我,我覺得信仰對我最重要的係,我知道所有事都有神在掌管,當我開心唔開心我都可以同佢傾計,當我無助時,他係我唯一的倚靠,當眾人都遠我 ...

同意,當我願意相信耶穌那天開始到現在,雖然經歷過很多困難日子,但神一直在保守我,讓我感受到祂是那麼真實,那麼愛我。

別墅

恩恩返黎la,閃!

別墅

唔好意思,咁奈無上黎,一上就大吐苦水。但真係好想叫救命,次次都係係我快要考試時工人玩野!!!

呢幾日我已發覺工人唔開心,做野做錯晒又無心機,我都無出聲,仲想辦法令佢開心,我都算唔話得la,點知佢話好累,唔舒服,又話掛住d仔女,想放兩個星期假返鄉下。我即問佢係唔係鄉下有事,我已feel到你唔開心。佢又話唔係。我同佢講如果你病要看e生,佢又話無用架,無私人空間養病。我就話人人都會病架la,唔通每次你病都要返鄉下養命咩?跟住佢話其實我覺得你有d野唔滿意我,所以我唔開心。於是我就同佢講,講真無人係完美既,我唔係一個好僱主,但我有錯我都會同你講sorry啦。你做野我的確有時都有唔滿意既地方,大家同一屋簷下,都要互相遷就,好好溝通架la。如果你既問題無解決,放完假返黎,你都會唔開心架la,在我方面,我care你既感受,到目前為止我都好接納你,甚至我有嘗試改變自己去令你好過d,而家問題係你仲想唔想做。佢就話想做。

我都唔知點算好,放佢假又唔係,唔放又唔係,炒佢又好煩
我覺得呢個工人唔係好適應香港既生活,更唔適應出國做工人,做野咁薄皮,人地有d意見就唔開心,仲要老板就晒你 !!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊