自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前我已經發過文講元朗廣場既越棧:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13388309

估唔到佢執咗, 對面馬路重開, 依然係喝罵客人, FB見到有人分享 (一開始你會聽到收銀好大聲喝個客"走呀!":

https://www.facebook.com/law.h.karen/videos/10153769057158586/?hc_location=ufi

今日中午大概3:00幾. (part1)
地點:元朗廣場對面(越棧)
本身我冇打算拍片,但我真係睇唔過眼
果 d 員工,一個一個去埋去罵個食客,
雖然人地大陸落黎,講野唔正,但佢都係客,⋯⋯
唔應該咁樣罵人,所以我決定拍低佢
事發經過:食客帶著一個1歳半多既囝去食野,食到差唔多食完,有個男員工走埋去話佢
態度唔好既(叫你個囝食好 d 啦,唔好食到張梳化都有),個食客就嬲,話細路仔係咁,我會抹返好,你唔洗咁既態度對我,我係黎食野,唔係受氣。。。。之後有另一個職員(收銀)走埋黎再話佢內容大概係。。。你唔好响到煩到我其他食客,你即刻走,冇文化,街市婆,你好樣衰。。。。。呢個時候,個食客仲幫佢地清理緊張梳化,點知男職員去埋黎:你唔洗整喇,你即刻走喇,你越整越污糟。。。。。。。。
之後,食客就發哂火起身去埋單,點知幾個職員繼續話佢,我就開始錄影。。。。
利申:我2邊都唔認識,只係感到。。就算食客點唔啱,都唔應該咁樣罵人,更何況。。
小朋友食到梳化有飯都唔係專登,唔洗用冇文化,街市婆,你好樣衰呢 d 字眼去話人,仲叫人唔好再黎食野,我唔會做你生意呢 d 說話
經過今日呢件事,我都會決定唔再幫襯
第一: 已經唔係好食
第二: 我未見過d咁既態度既餐廳

natjosejim    發表於 15-10-15 14:27
nieualma    發表於 15-10-15 12:13
林月如

複式洋房

呢間嘢真係痴痴地,職員惡到黑社會咁!

Aloysiusma    發表於 15-10-15 14:34
funfun759    發表於 15-10-15 14:15
tsung    發表於 15-10-15 13:50
la_source    發表於 15-10-15 12:08
林月如

複式洋房

trustme128128 發表於 15-10-15 12:34
段片睇得出個食客都唔係小野果D黎嫁wor~
食客大大聲指住D員工黎鬧,
你睇返, FB個樓主有講點解個客咁嬲, 個客係大陸人, 我可以想像到佢畀人咁喝罵羞辱, 自然會扯火, 唔會期望佢仲好有包容力咁靜靜結帳離開....
林月如

複式洋房

Edithcsm 發表於 15-10-15 13:50
乜而家做到可以當面鬧客咁威? 以往多數都等客走咗先口up up啫……唔怕俾老闆鬧佢趕客㗎?

...
我上次自己親身目睹, 佢哋會圍住客鬧, 個客走咗仲一齊繼續數個客, 似乎忘記其他食客仍在, 仍然睇住佢哋點樣背後大大聲鬧客, 我唔知佢哋管理層知幾多, 好可能一般人受氣走咗, 最多以後唔幫襯, 未必會投訴上去咁麻煩, 特別係老人家, 邊識咁多。

過門都係客,成班職員呢方面真係好團結,一致槍口對外,趕客。

林月如

首頁

尾頁

跳至