懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原文章由 callyclaire 於 08-5-8 13:18 發表
phoebe, coki,

算喇..你地唔好咁勞氣, 最多我地以後要帶眼識人啦~~ 講真..o個日phoebe打完俾我之後, 我都成日o係度諗..覺得佢真係有d精神分裂, 唔怪得會咁樣話人啦, 其實佢係自己有, 而唔係人地有囉~~呢度真係人人 ...

我地不嬲都帶眼識人架..係我地識做姐..做人唔好做到咁絶,今日留一線日後好相見,只不過,唔知點解呢個世界上,硬係有D咁自私,自大,自吹自擂兼煎攘三宝既人.我地知道佢籠野都成幾年啦..到今時今日先講出黎,都好俾面佢啦. 佢係自己以為自己好叻,好勁,週圍週圍唱,你估人地唔知架..唔出聲唔代表唔知..你識得係背後唱人,我地都識得係背後笑你白痴啦.

我係離咗婚,呢到18既大部份都知啦..我之前係有男朋友,咁又點? 我濫交,你都低低地....我有本事揾男朋友,你吹咩!! 佢地唔會好似你咁週圍講囉,個個聽完就算, 你就走去同D我唔識既人講我,你唔好咁低能啦.我自己揾錢,養得起個女,我唔駛靠男人,亦都唔會好似你咁斤斤較較兼算死草..

侯爵府

圖,CALLY,

我都覺自己勁架..又叻...但我唔會講出黎,週圍哂命囉...

侯爵府

原文章由 cokikaki 於 08-5-8 18:39 發表

佢除左對我地d外人作野,佢係自己屋企人面前都扮野架,

(N年)有日佢同埋佢老豆,老公,阿妹,同埋個仔,係我屋企樓下食晚飯,咁佢打俾我,問我可唔可以借架bb車俾佢,話自己無帶車(當時既我,無諗過佢有可能係專登唔帶車,問 ...

你真係慘...因為你係佢最好好好好好好好好朋友,所以你既經歷特別多,是非都多,老作既仲多.. 係最好好好好好好好好朋友既面前唔駛怕羞,丫..應該係唔知羞先岩..呢頭話唔駛比,私底吓就話要攞返$$..我真係做唔出囉.

開頭就真係比佢激到彈吓彈吓,而家我地得啖笑,仲要呢d cheap精野,唔知羞算死草,攞著數兼煎攘三宝既笑話,有排講...講足幾年都仲有得笑...

侯爵府

phoebe, coki, cally,

多謝哂你地呀
..好鬼感動既姐...

我既好好好好好好好好好朋友,我收工勒,明天見bye

侯爵府

原文章由 ~惠惠~ 於 08-5-9 04:14 發表

我仔唔夠我講時都會亂up野........... 同埋佢成日聽錯人講野,個日我同我家姐同佢去餐廳食野,坐係電視下面d位,我家姐話好嗅..(可能d drity碗係隔離),點知我仔話"姨媽,架電視好嘈呀??" ...

我諗埋卓卓個表情...笑死我..
聽錯野... 昨日HEBE都係...佢打比我, 問我收工未...我話,而家去撘車勒.. 佢: 吓?!! 去撘西. 我:撘車呀! 佢: 哦,撘西... 去邊到撘西呀? 跟住同我哥講,媽媽去西喎... 我係電話聽到我哥爆笑收唔到聲,係咁講,去西.. 我: 我去撘車,唔係去撘西呀!! ( 我都唔明點解佢會聽到係個西字)mouth:

侯爵府

原文章由 ~惠惠~ 於 08-5-10 03:21 發表

咩叫搭西~~~~

我就係唔知佢up 乜...

侯爵府

maggie,

我攞埋包SOCK返工呀.今日下午有D野做,但一定攞到比你既.我4PM前TEL CONFIRM你啦.若果4:45唔得,就等你上完堂6PM比你. OK ma?

sa,

hebe係大個女咗好多添呀...佢除咗把聲仲可以扮吓可愛..個樣已經唔可愛啦...佢好强調自己係小朋友!!

做乜整144張咁多既合成相...咁咪好大囉?

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-5-10 11:59 發表

我覺得hebe好可愛,又靚女ga~~ 佢強調自已係小
朋友係冇錯ga
144張都好細張ga咋,我整去blog
做blackgroud呀~

講起blog.....我頭先上yahoo 搞搞個blog啦..
唔知佢係咪又轉咗version.. 有好多功能用唔到..之前都仲用upload到相,而家就用唔到..我用返舊版面都唔得. 而家個blog就真係只可以打字...乜都唔做得...

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-5-10 12:14 發表

yahoo blog係轉咗好多AR,我都舞咗好耐先整到ar~
但e家都一樣upload到相ga bor~
係"資源管理"ge上載圖片ar~

"資源管理" 同 "設定" 我都click唔到入去...唔知點解...
load唔到入去囉...唉~!我公司..真係!!! 想去IT部嘈過...乜都唔比人做..我連FACEBOOK都上唔到啦..好鬼CHEAP.

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-5-10 12:26 發表

哦...你click唔到入去,咁應該係你公司問題了....5緊要
返home先整,你公司係咪block咗某d web,5比你地上,
咁好悶law~

係呀...之前都唔係咁既...可能太多人上網,搞到公司個network好慢,之後就開始封殺d web site. 我地無咗msn同skype已經好悶架啦..之後無埋facebook..激鬼死.

我仲未call人上黎check上網問題..所以屋企部腦仲未用到架.

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-5-13 15:07 發表
all,

你地6月有冇時間出嚟tea tea ar~~

我OK呀... 你攪丫~!

侯爵府

靚ma俏b tea一tea
日期 : 2008-6-8 (日)
時間 : 待定
地點 : 待定

sa+老公+芷雅----2a1b
靖+萱萱+萱爸----2a1b
岐+hebe ---------1a1b

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-5-14 12:44 發表
all,

比d酒樓大家choose choose吖~可以比下
意見ar~

潮樓
http://www.taoheung.com.hk/tch/restaurants/chao_inn/shop.jsp

稻香超級漁港
http://www.taoheung.com.hk/tch/restaurants/tao_heung_super_88/shop ...

我CHOSE潮樓...

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-5-14 13:18 發表

我都係....可能我平時去飲茶去得呢間較多~
睇埋其他mami意見先

潮樓平丫MA... 美心好貴既..唔抵食..

好丫...等埋佢地決定先.

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-5-14 13:45 發表

你記5記得有冇下午茶ga?但我諗逢sunday間間
都冇~但有得book抬law~

無...但我地飲過幾次...叫到成枱都係點心,都係5X-6X左右.

所以我覺得好抵.

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-5-15 09:54 發表
all去tea ge mami,

我頭先睇日曆,先知原來6/8係端午節正日嚟ga~
你地會5會5得閒ar 如真係5 ok,我就改日子la~

應該唔得啦.... 個日係咪扒dargon boat? 係既話,我要去牚公司埸..

侯爵府

原文章由 Rain~* 於 08-5-15 22:09 發表

你會去邊到睇呀?
我老公同表妹會o係discovery bay扒龍舟ar~

我諗應該係赤柱啦...往年都係赤柱到趴既..

希望佢地唔好咁早比賽啦. 我驚佢地趴得個一埸就無得睇..

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-5-16 13:54 發表

可以喺赤柱行吓都好wor~

個日實好多人...行唔到街架...

我入去真係睇dragon boat...睇完出返黎hk... 赤柱太多人..企都無頂企..

侯爵府

原文章由 Rain~* 於 08-5-16 22:53 發表

咁你帶唔帶埋hebe去睇呀?
我今年第一次帶埋曦豬去睇..
我都驚驚地..

我年年都有帶佢去睇,今年去既話,都一定帶埋佢去,不過講真,佢就唔係好識睇,只覺得好鬼嘈... 同埋赤柱個邊,好多人打扮鬼唔馬六,HEBE好驚架...

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-5-19 12:58 發表
岐,

hihi~~

近排呢边好靜啊~

無法啦..我要返工..佢地又要湊兩件,邊到得閒上黎丫..

首頁

尾頁

跳至