跳至

首頁
34567...13

尾頁

別墅

Re: 2001年4月BB請進

嵐嵐21,
嘩,嵐嵐咁細個入醫院有冇嚇親你呀?係呀,未嚇親佢自己可能已經喊阻先,你而家有冇整D野比佢補下,始終西藥好散既,不過我只係識講,因為都係阿媽整!

別墅

花花:
咩你咁殘忍同個囡減肥呀?晶晶而家有34磅呀!點算?不過我又唔覺佢肥喎,最緊要佢健康得啦!

嵐嵐:
晶晶同嵐嵐一樣,夜片就冇著好耐,但奶咀冇就拆天咁呀!你估白花油有冇用?

各位:
晶晶得呢度媽咪介紹係屯門搵到星期六上既playgroup,係幼稚園黎既,仲要平到$180,6堂,我原本報左小霹靂既啦,但好彩我未寄cheque,而家平唔少,就當係今次機票錢啦!晶晶不嬲好想返學既!
我下星期去成個禮拜泰國呀,又有一排唔上黎啦!

別墅

Hi各位,我番來啦!
點解你地今次會話我唔同晶晶去呀,我次次都帶佢去既,今次去曼谷都唔例外!so far晶晶今年已經出門3次啦,你地係咪好羡慕我地有咁多假呢?我而家年尾仲有7日大假未放呀,你地千企唔好驚訝我10月中可能出門多1次,當然帶埋晶晶啦,大家請容許我係度讚下佢: 因為佢係出面仲乖過係屋企,去到邊食到邊,冇話住唔慣生保床,touch wood從來冇水土不服,坐長途車冇話扭計,撘飛機坐定定唔會周圍行,所以我地兩公婆冇藉口唔帶佢去!
唔知我有冇同你地講過,又或者信唔信,我老公唔知曾經係邊度睇過話晶晶有外遊命,即刻會有很多機會出外,準唔準我唔知,不過佢由1歲我帶佢去獅子星號開始就發覺佢好適應唔同既環境!

塋塋:
你仲勁!第1次就帶Jackie去長途,你老公去唔去呀?玩得開心D呀!

Jsmami:
曼谷好多野買呀,想知咩料隨時打比我呀!

靖嵐:
有冇報到playgroup呀?

別墅

晶晶由於唔駛番學,都係成11:30pm左右先睡,第日7:30會比我叫醒去隔離房睡,因為我要番工,then佢會飲奶,到10:00左右起身,睇下電視到11:30食粉�粥,通常12:00會出街行下,2:00番屋企沖涼,3:00午睡約2小時,起身一陣到6:30時食飯(自己食因為我地未返),跟住我地約8時番來陪佢到夜晚睡前再飲奶,咁就一日啦!

想問下,而家比3餐奶多唔多?幾時可以剩食3餐正餐?

花花,
我都有咁擔心過,所以房門key就放係廳,但屋企廁所只可係裡面開,所以都好怕佢咁,我唸我會喊哂call 人黎呀!

各位,
真係好想趁秋高氣爽同一家出外BBQ,有人介紹左上水一處地方,布置得唔錯唔係剩係得個爐,最少12人成行,有專車係上水火車站接送,大家有冇興趣,你知啦,約得黎都要10月尾啦!

別墅

Wfc:
Congratulation! 有時間多些上來吧!

花花:
咪就係金x啦,你有冇試過,我只不過係人地send比我睇環境好似幾好,每12人好似一間茅屋咁,最低消費係$2000 12個人份量,你地有冇其他idea?如果book要deposit,所以請先confirm日期會好d,anyway 10月或11月也沒所謂,11月2日(星期日)好嗎?

BBQ
===
1. Jsmami + Jsdaddy + Justin (2大1小)
2. 花花 + 花佬+花囡 (2大1小)
3. 聰聰+聰聰媽咪(Kanax)+聰聰爹地(2大1小)
4. 靖嵐媽 + 靖嵐爸 + 靖嵐(2大1小)
5. 嵐嵐+嵐嵐媽+嵐嵐爸(2大1小)
6. fannie + 爸爸 + 晶晶(2大1小)

LENGMA:
咩你住元朗呀,咁我同你最近啦,我住天水圍,都成日去元朗既!你是否全職媽咪?

CUTIE_MOMMY:
Your son is about 32-33 pounds, my girl is nearly 35 pounds la, she seems a little bit overweight among the children!

靖嵐:
好似睇落踩得好掂

別墅

sheryl:
"97percentile:15.8kg"
我個囡咪係呢group,不過有冇height參考埋呢?

點解呢排好似咁靜??
花花,嵐嵐21,靖嵐,Jsmami,Happy媽你地去哂邊樹呀?

別墅

上兩個星期我都唔知點過:我阿姨過左身,阿媽又跌親,阿囡follow up時又話要做手術,仲有,阿星加坡前男友話要結婚,問我去唔去飲!
而家我開始平靜少少:阿姨身後事搞好,阿媽好彩冇大礙,阿囡手術我決定唔做住,想等佢大過D心肺功能成熟D先再做,希望呢個決定冇錯!who knows?
另外我地BBQ是否已經定下日期11月2日?仲搞唔搞?

別墅

11月2日(星期日)
BBQ
===
1. Jsmami + Jsdaddy + Justin (2大1小)
2. 花花 + 花佬+花囡 (2大1小)
3. 聰聰+聰聰媽咪(Kanax)+聰聰爹地(2大1小)
4. 靖嵐媽 + 靖嵐爸 + 靖嵐(2大1小)
5. 嵐嵐+嵐嵐媽+嵐嵐爸(2大1小)
6. fannie + 爸爸 + 晶晶(2大1小)
7. Happy仔 + Happy爸 + Happy媽 (2大1小)
8. 瑩瑩 + Jackie + 爸爸 (2大1小)
共16大人,8小朋友

請update 上面的list!

大家請於下星期一決定,因為要落deposit約$1,000左右,那裡要的收費如下:
成人每位HK$128,3歲以上,10歲以下HK$98。最低消費16位或以上惠顧。飲品另計。
時間為中午12:30至5時,上水火車站有專車接送,約5分鐘可到。

別墅

唔記得係度多謝大家既關心!CUTIE_MOMMY, 嵐嵐21,Jsmami,瑩瑩及pauline.c, ,阿姨已經主懷安息,阿媽由於當日好傷心,故此行路都冇咩力所以跌倒,而家都冇咩大礙,晶晶既身體都好健康,我都唔係太擔心啦,thank you!

本來收拾心情唸住搞BBQ大家可以聚下,點知好多人都唔黎,睇怕11月2日要cancel了,不過想收集意見:係時間唔得or路途太遠?等下次再搞時有D概念!

花花,嵐嵐21:
我實同晶晶講:你要搵其他aunties請番你飲茶補數!你地都唔知,我一早同晶晶講去BBQ,佢已經話:我去,我去拮野食!而家實搞到佢好失望啦!

瑩瑩:
未讚你呀,可以帶個囡去咁遠!不過都要讚下Jackie咁合作先得!仲有冇多D相upload呀,好靚呀.......D風景!

別墅

Jsmami, 瑩瑩:
你地唔駛入錢住啦,你地有冇其他suggestion?

別墅

1. Jsmami + Jsdaddy + Justin
2. Fannie + 晶晶

別墅

heiheima咪,
若你買的是包裝上寫明係100(不記得個單位係咩?),咁就食1包,若包裝上寫係200xx,咁就食半包啦!

別墅

Jsmami, 瑩瑩同靖嵐:

昨日仲歡天喜地同你地約星期日出黎,但點知今早就作病,而家仲發燒,捱到放工立刻走人,聽日都可能要sick leave,可唔可以星期六電聯呀?

別墅

瑩瑩,靖嵐及Jsmami,

對不起,我由上星期四病到而家,前後六日總共睇左2次西醫,1次中醫,而家先有返D人氣,剩係燒都發左3日唔退,個囡都比我惹到今日要睇第2次醫生,D感冒真係好惡呀!
睇怕真係要等12月先可聚一聚啦!

別墅

4月bb x'mas party
============
地點:九龍機鐵上蓋"擎天半島" - function room
日期: 2003 年12 月14日(星期日)
時間: 2:00- 5:00pm
收費: $ 200-250/每家庭(暫定)

1. 花花 + 花佬 + 花囡 (可準備曲奇和pineapple cheese 蛋糕)
2. Christ + 卡諾b + 爸爸
3. 靖嵐媽 + 靖嵐爸 + 靖嵐
4. Happy媽 + Happy仔 + Happy爸
5. fannie + 爸爸 + 囡囡

別墅

I suggest 12:00 - 3:00, 一來小食可當食lunch, 二來又唔會太晏午睡!

別墅

記得留意下大家樂年年Compass Visa都有15% discount,另外Pizza Hut我有10% discount card!
我可以負責訂美心X'mas Cake (因為我自己已經預訂1個for自己開party), 唔駛好大個,2磅已經好靚啦! 我問人用渣打卡仲有20% off!
(咩卡有咩野discount我好醒既!)
:-P

別墅

heiheima,
唔駛啦,用左credit card 既discount就唔可以用coupon啦,thank you!
另外,大肚婆係好易流牙血,你唔想食藥就要改用牙膏,我老公都好易流牙血既,不過自從用左獅王D牙膏後就冇事啦(要係日本出個D),你可以試下係西田或UNY,個盒面要全日文個D,因為試過去百佳買個D獅王牙膏係冇用!
你亦可以試下用"雙面針"牙膏!

別墅

各位,
晶晶星期一晚上燒到105度,而家係荃灣港安留醫,抽左血等報告先知係咩virus,而佢小便處檢到有紅血球,即表示肯定體內有器官受到感染!
我呢兩晚都係醫院同佢睡,但由於冇咩假,我今日上班,下班又到醫院睡!
個囡有事,我覺得好大壓力!

別墅

各位媽咪:
多謝您地既關心!晶晶昨天仲有燒,不過低於39以下.而今日開始我亦轉左睇兒科醫生(之前因為係急診入院冇得選擇),早上晶晶再抽多一次血驗腎,肝功能,因為驚D virus 會向上走,到時手尾長了,而家佢仲要打住消炎針1日4次,但我個心開始定D! 另外晶晶今日好堅強,抽血時冇struggle,不過一路抽一路喊住話隻手好痛!而我今次亦冇喊,因為我想通左寧願佢痛1次驗清楚哂!

瑩瑩,
多謝您咁遠到來探晶晶,而我就唔係度!亦覺得您太客氣買咁多禮物黎,我問番晶晶,antie比野您有冇say thank you? 佢話自己有喎!

Happy 媽,
而家晶晶睇李志謙同王日祥,好唔好?

首頁
34567...13

尾頁

跳至