網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔好意思! 第一次想淘來玩, 但又唔係好識淘, 在同一賣家淘了21件貨,想用順豐送到屋企,訂單上快遞費人仔10-元,是否已包括了由賣家至屋企所有運費呢?

綽盈媽咪 ;-)

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

zater 發表於 14-4-25 01:50
唔係,$10運費係由賣家去到順豐深圳倉,之後再要比運費去你屋企。
謝謝你! 有什麼方法先知順豐深圳倉到我屋企收幾多$$運費??
綽盈媽咪 ;-)

男爵府

haileymama 發表於 14-4-25 11:44
而家送上門好似要另外再加錢架

我通常係收到SMS之後,去順豐d自取點度收件
謝謝你!
綽盈媽咪 ;-)

男爵府

haileymama 發表於 14-4-25 11:44
而家送上門好似要另外再加錢架

我通常係收到SMS之後,去順豐d自取點度收件
我太笨了,不懂淘,太多問題煩了你.
如果不直送到家,而去順豐自取點取貨,是否把收貨地址改為寄至順豐自取點地址???因為tick了國際轉運服務內的順豐,是沒有得選直送到家還是到自取點取貨.

綽盈媽咪 ;-)

男爵府

今早在花園街看到賣一包橡筋要成$16包比起淘寶貴好多.
綽盈媽咪 ;-)

男爵府

haileymama 發表於 14-4-27 12:06
有架,不過要等啲貨到齊晒,你要將啲貨合併轉運時就會有得揀,去邊個自取站拎,定係送上門

做埋呢 ...
我現在改用公司地址收貨, 剛問了賣家貨到付款,但係佢只係答我"運費可以到付", 即係佢要收10蚊運費,唔free比我.

綽盈媽咪 ;-)

男爵府

艾莉 發表於 14-4-27 14:13
如果你做國際轉運就唔可以free
我見如果唔tick國際轉運的格仔,快递費show 48元(國內).

我有tick國際轉運的格,然後選順豐.

如想"順豐到付直到香港",當選好貨和填好第一欄收貨地址後, 是否不tick國際轉運的格仔? 下一步應該怎樣做??

因下一次再訂貨唔想自己又再出錯.

綽盈媽咪 ;-)

男爵府

艾莉 發表於 14-4-27 14:13
如果你做國際轉運就唔可以free

诚信网易e(即係2.2)買野通常幾耐發貨??? 昨日旺旺他回覆說今天,但到現在查看訂單詳情仍未發貨,旺旺他又沒有回應. 是否我訂貨和付款出錯???
綽盈媽咪 ;-)

男爵府

haileymama 發表於 14-4-28 19:07
我有tick國際轉運的格,然後選順豐.>>

你揀左國際轉運,賣家果邊只係會收到深圳地址,咁一定做唔到到付啦
版面見唔到有得揀用到付?

如果唔tick國際轉運,是否到時旺旺通知賣家要求用邊間送貨公司(順豐/4px等.....)???? 

綽盈媽咪 ;-)

男爵府

艾莉 發表於 14-4-28 21:06
唔係,係你去結算後擇香港地址,唔係國際轉運。
之後同賣家講想用順豐到付,咁就ok
原來如此!
綽盈媽咪 ;-)

男爵府

艾莉 發表於 14-4-28 21:06
唔係,係你去結算後擇香港地址,唔係國際轉運。
之後同賣家講想用順豐到付,咁就ok

嘩! 之前唔係國際轉運show快递45元,如佢唔free真係好貴
綽盈媽咪 ;-)

男爵府

引用:Quote:綽盈媽咪 發表於 14-4-28 21:21 嘩!

原帖由 haileymama 於 14-04-28 發表
你係咪買橡筋?? 老實講,橡筋係比我想像中重架

如果你諗住用直送香港,你唔駛理佢呢個郵費
我用八達通付款的。
你指入密碼是否先入$到支付宝的戶口,到時結單付款才選支付宝戶口扣??

綽盈媽咪 ;-)

男爵府

haileymama 發表於 14-4-28 23:02
咁8達通我就唔清楚喇

因為我係7仔買支付寶咋
謝謝你們!
綽盈媽咪 ;-)

男爵府

現在應該怎樣做? 我怕搞亂搞錯.
賣家已發貨,之前我是選了國際轉運的,現在我是否按"紅色星星部份的使用天猫服務站免費代收包裹" ????

轉運訂單

綽盈媽咪 ;-)

男爵府

haileymama 發表於 14-4-29 11:15
你keep住留意下面圖嘅版面,由未入庫轉左做已入庫,咁就去上面待轉運寶貝度,將呢件貨做合併

因為呢個步驟 ...

系統會自動轉"由未入庫轉左做已入庫"是嗎?

即係我不用按"天猫服務站免費代收包裹"??

綽盈媽咪 ;-)

男爵府

今日收到貨了, 希望成功織到製成品啦!
綽盈媽咪 ;-)

男爵府

haileymama & 艾莉:

謝謝你們的幫忙,才順利收到2.2的貨.
綽盈媽咪 ;-)

首頁

尾頁

跳至