跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

Re: 2001年4月BB請進

CUTIE_MOMMY ,花花
唔係帶佢去睇相,係有個識睇相朋友見到佢講幾句我聽,不過我就唔太記上心,花花我仔仔今晚都有中秋燈迷晚會,我放左工會會去,之後要去同亞婆食晚飯,再之後仲要去奶奶到,好忙呀!

別墅

各位
本來中秋節我諗住同去沙灘玩,不過太夜(成十一點)個仔等唔到訓左,所以我地冇去玩燈籠,只係食飽飯返屋企.

嵐嵐21
囡囡點呀?

別墅

花花
妳仲想花囡瘦多2-3磅,我就想Happy仔多幾磅.

Christ
我個仔近日係學校茶點時間就話唔食野,仲唔肯坐定定,但係午飯就冇問題喎,卡諾B要多D時間適應.

unicorncc,
妳4個小朋友, 好厲利! 點分身照顧佢地?

別墅

Jsmami
唔係話,Happy仔以前都會將d車仔排成一條直線架,不過而家冇,只係週圍亂放.

別墅

Happy仔係10:00訓,(佢中途係好少會起身)第二日7:00我叫佢起身飲奶返學,12:00食午飯後,下午1:00午睡2個鐘,跟住就下午茶時間,放學等我接佢返屋企.

別墅

fannie
我報住名先

11月2日(星期日)
BBQ
===
1. Jsmami + Jsdaddy + Justin (2大1小)
2. 花花 + 花佬+花囡 (2大1小)
3. 聰聰+聰聰媽咪(Kanax)+聰聰爹地(2大1小)
4. 靖嵐媽 + 靖嵐爸 + 靖嵐(2大1小)
5. 嵐嵐+嵐嵐媽+嵐嵐爸(2大1小)
6. fannie + 爸爸 + 晶晶(2大1小)
7. Happy仔 + Happy爸 + Happy媽 (2大小)

別墅

hohan, Lengma, Christ
仔咪一樣,見佢食飯仲慘過咩!成日要叫佢食,佢爸爸話要用D野引佢食飯,昨晚我試過俾麥當勞茄汁佢,竟然一陣就食完飯,

hohan
Happy仔返左學2個月都病左2次(都係傷風,發燒),妳個仔返學個個星期都病?

別墅

fannie
我咪係度,BBQ我報住名先,應該冇問題啦!幾時俾要俾按金$$$呀?

各位媽咪
妳地有冇俾川貝,候棗散之類俾仔囡食架,應該幾耐食一次?

別墅

LENGMA
我上個星期買左鱷魚肉諗住燉俾佢飲,係咪用鱷魚肉,陳皮,瘦肉燉個半鐘先加川貝(川貝先用水開)再燉半個鐘就o.k.

別墅

Lengma, hohan
咁我試下燉俾佢飯先,我都係去買開燕窩個間舖買,不過唔知好唔好,我第一次買咋!

花花
我都試過妳同靖嵐個方法,但用係我個仔度就冇用,不過近排我同佢一齊煮飯(佢落下鹽,切下豆腐..........),反而食得多左飯.因為佢成日話俾佢老豆聽,佢好叻,有幫手煮,好好味.

別墅

花花 , LENGMA :

我都同花花差唔多,因為屋企得我同佢,所以只好同佢一齊煮飯,估唔到可以提高食慾,我只不過俾D簡單工作佢做,係用膠刀仔切下腸仔,豆腐,冬瓜.........不過我就俾佢坐定係自己張膠檯仔度切.

別墅

各位,,fannie
唔好意思,我幾日冇上BK,原來妳地改左9號BBQ,我重岩岩PM左俾fannie冇問題,不過9號我就唔得,

別墅

靖嵐,花花
我都係前個星期去完海洋公園,不過係夜場,撘吊車時佢好開心重學人嘩嘩大叫,又騎木馬,又玩火車,甲蟲..........,不過就冇去睇安安,佳佳.

Fannie
小心身體,下個星期又轉冷

Sheryl, 靖嵐
博博叻仔喎!咁快識計減數,靖嵐重勁,買一送一都識計

別墅

花花
我同妳一樣,冇諗住俾佢讀幼稚園亦都係讀返而家讀緊個間全日幼兒園,我都想Happy仔獨立,自從佢返學到而家見佢以經進步左.

fannie
妳同晶晶都要快D睇清佢,近排多左人病,小心.

靖嵐
恭喜靖嵐入到心水學校,飲得杯落.

其他媽媽
聖誕party如果星期六要下午,星期日全日,我去邊都冇問題,由妳地決定

別墅

4月bb x'mas party
============
地點:九龍機鐵上蓋"擎天半島" - function room
日期: 2003 年12 月14日(星期日)
時間: 2:00- 5:00pm
收費: $ 200-250/每家庭(暫定)

1. 花花 + 花佬 + 花囡 (可準備曲奇和pineapple cheese 蛋糕)
2. Christ + 卡諾b + 爸爸
3. 靖嵐媽 + 靖嵐爸 + 靖嵐
4. Happy媽 + Happy仔 + Happy爸

別墅

靖嵐
我住係大埔,因為Happy仔讀緊個間幼兒園都萛唔錯,我又想佢返全日,所以咪冇諗過轉幼稚園,因為大埔小學大都要返全日制.不過星期六妳找我飲茶係冇問題!

Kanax
原來妳地係大埔返工,下次約妳同靖嵐飲茶先,不過大埔好多媽咪都係報左匯豐,因為話多數升返田家炳小學(唔知有冇記錯)

別墅

靖嵐
應該冇問題,我地可以去拎,不過都係等我今晚問清楚先.

花花
想請問"擎天半島"點去,有車場嗎?係咪近奧海城,?

別墅

原來呢排有咁多小朋友病左,Happy仔星期日先睇完醫生,話說星期日一起身佢就叫我去佢間房,我問佢咩事,佢話媽咪,求先個叮噹枕頭有粒野入左我耳仔好痛,我就睇下耳仔入面但見唔到有野,但佢成日話好痛就同佢度下體溫,點知發燒,我即刻約醫生又要等到成四點先有時間,一路我都俾佢食住退燒箹,但到一點多D鐘都等唔到成40.5度,所以去左醫生到去到都俾佢睇先因為高燒,經醫生檢生檢查過原來係中耳炎,食左葯就冇事

Fannie
Happy仔出細到而家都係港安睇開,唔知妳睇邊位醫生呢?因為有D醫生我個人認為不太好.,希望晶晶快D冇事先,

別墅

1. 花花 + 花佬 + 花囡 ====2大1小 冇所謂
2. Christ + 卡諾b + 爸爸====2大1小 (print label)外賣+自已煮
3. 靖嵐媽 + 靖嵐爸 + 靖嵐====2大1小
4. Happy媽 + Happy仔 + Happy爸====2大1小(冇所謂)
5. fannie + 爸爸 + 囡囡====2大1小
6. Jsmami + Justin + Jsdaddy ====2大1小 到會
7. 瑩瑩 + 瑩佬 + Jackie ====2大1小 *到會
8.pauline + 凱喬 + 凱喬哥哥 + 爸爸==== 2大2小[size=medium]冇所謂
9.嵐嵐+嵐嵐媽+嵐嵐爸+小妹喬喬+姐姐====3大2小 到會
10.LENGMA+Anson+Alice+爸爸====2大2小 冇所謂, 跟大隊
11.hohan+爸爸+媽媽(要睇爸爸駛唔駛返工,報住名先)====2大1小 到會
12.heiheima咪+爸爸+媽媽(都要睇爸爸駛唔駛返工,報住名先====2大1小
13.sheryl+博博+博博爹地====2大1小
14.聰聰媽咪+聰聰爹地+聰聰====2大1小

[/quote]

別墅

fannie
點解要二位兒科醫生一齊睇,佢地好少一齊巡房,我個仔都睇過呢二位醫生,不過巳經轉左睇普通科醫生,因為而家個醫生好有耐性解釋,同埋有咩檢查報告,查詢佢都會親自打電話俾我,而兒科醫生好少係醫院(佢地有自己診所).

首頁
12345...9

尾頁

跳至