婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實我覺得你地本來既決定做得好好,
大屋換細屋,同唔請工人,妹妹找工(呢個有無錢都要咁做架啦!!),
但6299竟然唔理大家既情況反口,
我覺得如果你老公可以同佢細佬,哥哥,一切夾好,
照番本來如果「大屋換細屋,同唔請工人,妹妹找工」之後你地要比既支出比佢地,要再多都唔會比,佢地一定死死地氣去做。

最多比兩三個月最後通碟,兩三個月之後就實行。

我覺得而家係佢地三個(包括妹妹)害左全家人,
你地幫左咁多,細佬仲攪到結唔到婚,真係乜都人志己盡!!!

”種”6299唔係孝順,孝順仔唔係咁做架,
”種”得多仔女係怪獸家長,
”種”得多父母係怪獸仔女,
而家明明有好好的解決方法,
你迫佢地馬死落地行,
而且一直幫佢地,
我覺得己經係孝順架啦。

joycehang41010    發表於 12-3-27 09:31
milk2008hk    發表於 12-3-13 01:01

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

hauhauhau 發表於 12-3-4 20:35
回覆 shinku 的帖子

去到呢一度..最新情況..我地只係每月每人5k..講佐唔再幫...但6299同妹妹=.=好似唔覺得 ...
其實你老公講得岩,至少要做到只係比5k,
但一定要細佬同大哥都有共識一齊咁做先有用,
而且要同6299講到明一定唔會再有多先得。

至於5k都叫多...其實我都唔知,
但我覺得,如果妹妹去搵野做,
你老公三個人每人比就算4k,都有萬幾蚊啦,(老老實實如果妹妹出黎做野都要比啦)
又係佢地話「有d家庭萬幾蚊都可以頂到一家幾口」然後要你比多d,
咁相對地,萬幾蚊佢地兩個有乜理由頂唔到呀?

丫雅  有道理  發表於 13-2-25 17:31

珍珠宮

hauhauhau 發表於 12-3-4 20:47
回覆 shinku 的帖子

而家6299..意思係,..唔理我地4個邊個比..總之夾埋..就20k...
我明白,
但6299既要求係唔合理,
如果老公等人三個人企硬係比咁多,
其實佢地都無計架?

你地個個都係咁唔忍心得閒比d佢,得閒比d佢
其實比唔到都係遲早既事,
咁不如係大家(全部家人)都仲未山窮水盡時出手?

首頁

尾頁

跳至