跳至

首頁

尾頁

大宅

野兔,
今日見唔到你?! 但我就見到mandymfl.

上午係f組202課室. 下午係聰明鳥組.
多數都放低, 自己去鬆一鬆呢

大宅

1103五歲生日會

日期:11月?日

時間:

報名表:
1.szeszebetty (3大2小)
2.Cherry Lung
3.VVbaby
4.Littlepigpig
5.nov03bb
6.野兔
7.mandymfl
8.sandylam (2大1小)
9.yk
10.kittyhkbb
11.cherrychung

(各位:唔好意思,因為Cherrychung係多年攪手,所以一定要預左佢先呀!)
waiting list
1.gigiso
2.baby111
3.CKBBQ (2大2小)

大宅

szeszebetty,

已入數, 02SEP2008 12:19
REFERENCE 5053

thanks !

大宅

原文章由 野兔 於 08-9-26 12:56 發表
CKBBQ

你決定選邊間小學呀?浸聯?

剛剛去交左表了, 最後答案-馬基!
今年荃浸好多揀佢呀. 你呢?

Dear all,
大家又如何?

大宅

野兔,
多謝報料. 翹翹立志做消防員. 至到幾時? 十一仲有無? 果日荃灣廣場都有節目可以一次過去埋.

最後交表交邊間?

[ 本文章最後由 CKBBQ 於 08-9-29 23:25 編輯 ]

大宅

但我兩隻馬騮都係唔怕羞! 直情係唔知羞呀

大宅

我一家尋日都好開心, 多謝哂D有份幫手既媽咪. 真係好難得呢, 見到同自己個仔一同成長既小朋友一齊差不多時候出世, 一齊入學, 一齊準備入小學了, 真係望下又覺得時間好似過得好快咁!
在此補祝/預祝各位1103小朋友生日快樂!
更祝願大家24號能如願以償, 入到心儀的學校!

CKBBQ一家

大宅

翹翹都OK了.
最尾一個, NO.75, 好彩老公去睇, 換係我, 心臟病發都似.

野兔,
恭喜哂, 翹翹同班有個都入左仁紀(家姐係舊生), 遲D同楠楠做同學.

ALL,
今次唔得既, 大家唔好灰心, 希望最終大家都入到心儀的學校!!

[ 本文章最後由 CKBBQ 於 08-11-24 13:05 編輯 ]

大宅

襯騫騫訓左先得閒同大家HIHI! 佢而家訓得好少, 有時直情唔訓晏教, 超累(我)!

SZESZEBETTY,
上週五我去左吉XX入貨, BB展特價, 森永大仔一箱$1160($145), HSBC週五紅簽帳再減$100, 所以$132左右, 超平! 不過騫騫食埋呢箱都應該可以轉A+4了!

CHERRYLUNG,
RUBY M 記廣告真係超SHARP! 睇怕你實行做緊星媽!
錦田俱樂部+士多啤梨我一家同D朋友年初五去左, 都覺得超好玩, 又近我(荃灣西鐵去錦田站打的唔駛跳標), 仲扎菜, 蕃茄, 蕃薯, 不過佢兩兄弟都係最愛跳彈床!

MANDYMFL,
HIHI, 幾時食LUNCH:)

野兔,
楠楠小一會唔會搭校車? 要反映下喎, 一年內兩次炒車, 點搞呀?

大宅

最近都係忙於幫騫騫搵學校, 唉! 首先最初老定只係幫佢報翹翹果間k1, 同屋企附近n1(諗住2歲插班讀), 點知插唔成(06年多人, 無得插), 翹翹果間唔收( 加左呀哥讀緊既分都唔夠人爭, 鬼咩, 又係06年多人, 仲要8xx人報, 騫又係細仔).

而家報左兩間都係要等消息(等佢地發信讀緊既9月會退學才有位), 好慘, 覺得好無奈!

雖則好多人都咁安慰我, 翹翹小學都有著落了, 騫騫讀乜幼稚園都無所謂啦, 但始終都唔想太求其, 而且我始終想揀基督教學校, 咁又多d人爭!

所以有時都諗係咪俾佢遲讀一年做大仔好(佢又係11月), 始終好似著數d, 仲要見到翹翹而家快讀小一了, 都有d後悔唔做大仔. 不過騫遲讀一年, 我呢個全職媽又要遲一年先自由, 所以真係好茅盾!!

大宅

szeszebetty,
咪係出完post話遲d轉A+4, 尋日想買俾翹翹先發現藥房都加到$131(由$120), 嘩咪同D特價日本奶粉價錢!

係翹翹將讀馬基, 呢兩年荃灣多人揀佢, 係大熱. 代MANDY答, 盈盈首輪唔得, 而家等6月大抽獎, 先知會否同翹翹做同學!

大宅

Hi all,
恭喜各位入到心儀學校的家長和小朋友.
等扣門的, 希望大家能成功!

停課對翹翹影響不大, 好感恩畢業禮早在5月中已舉行, 小一模擬(在學校及到小學處)都完成.唯獨畢業聚餐唔知駛唔駛延期. 不過行左畢業禮已好好了!

停課最煩係我, 家中兩隻小魔怪@@

大宅

HI, 豹媽 & all,

我就甩難了, 翹翹今日正式返全日, 係學校食飯, 唔知食成點!
騫騫8月頭已返n2全日班, 不過入學校依然

捱左差不多3年, 而家終於可以一個人安靜下. 4:30後再癲過!

大宅

1. cherrychung ( X 人)
2. nov03bb (3-5 人)
3. 野兔 (2-3人)
4. 萬樂珠 (4人)----- 辛苦哂
5. szeszebetty (5人)
6. ahpei (3人)
7. sandy(3人)
8. vvbaby (3大1B)
9. poonhui (3人)
10.CKBBQ (4人)

大宅

唔駛羨慕我, 好快到你. 細佬都好快可以返N1
啦!
我湊佢地湊到腰骨歪了, 現在做物理治療. 諗住下週有時間可以去游水& 做運動.

大宅

要搞D送菜了(今晚果餐)幾年無煮飯, 而家嘗試自己PICK UP番黎做, 要搵CHERRYLUNG過兩招!

BYEBYE!

大宅

翹翹學校D功課都算輕量. 手冊都尚明佢寫乜. 默書10月才開始. 不過翹翹尋日開始發燒病, 尋日, 今日, 應該聽日都唔返住. 佢已無乜事, 但學校P.1每班都有人病. 好恐怖!
SO POOR騫騫都難逃一劫, 中埋招!頭先先去完睇醫生

大宅

SZESZEBETTY,

佢兩兄弟都好番了. 翹翹默書10月才開始. 佢都有KEEP住游水.
我得閒都自己去游下, 對條腰好D:)

大宅

原帖由 ahpei 於 09-9-24 12:04 發表
昨日阿仔都無返, 因為有幾聲咳, 老師唔比佢返, 班裡亦有同學確診 h1n1, 越黎越多人請病假...真係得人驚 ~

今日都無返...費是返到學校惹黎惹去...好返晒先比佢返...

ahpei

...

最好聽日都唔好返了, 隔一隔個週末, 阿仔抵抗力又回復D, 學校又少一個人被惹黎惹去.
翹翹上次都係星期三發病, 四五無乜事都唔返住, 隔埋個週末, 星期一先返.
好勁呀D菌, 大家小心D呀!

大宅

12-3我未必得, 果朝返教會, 早極都12半走, 無記錯地點好似銅鑼灣, 飛的都唔掂 . SO 咪預我先, 你地GO AHEAD.

首頁

尾頁

跳至