在職全職

跳至

首頁
34567...39

尾頁

珍珠宮

Re: 有冇做merchandising既媽咪 (PART 7)

到時交唔到貨就知c, claim到佢驚.
佢c 都係另一件事, 最慘到時又要善後點解走唔到, 我老板就會扮失憶, 唔知點解有張咁急既單喎 :evil:

珍珠宮

Re: 有冇做merchandising既媽咪 (PART 7)

hi barneywong

珍珠宮

manmum,

發燒真係好難講, 不過蚊蚊玩得都開心就算啦. 係呢, 8掛下你今日除左自製蛋糕之外, 仲預備左d 咩野食呀 :mrgreen:

珍珠宮

我今晚都食左蛋糕呀, 都好飽. 去左家姐屋企開飯, 佢個賓妹煮 "是由雞" 真係一流架! 又有我好鍾意飲既西洋菜煲生魚湯, 跟住仲食埋蛋糕, 所以真係超飽呀

珍珠宮

manmum 寫道:
今日老公吾比去街,話因為蚊蚊下禮拜測驗,所以要留在家溫習

cway,
小左6個人,食物已扣起好多。原先party有17人
Party食物有:

雜果Salad
Fillo:rice paper焗好後,放碎蛋沙津然後鋪上蟹子
煎雞軟骨
煎多春魚
Mini Cup Cake
Jelly
白汁雞絲磨姑意粉
白汁西蘭花、椰菜花
炒飯

珍珠宮

manmum 寫道:
今日好開心。我工人confirm今年完約後再同我續約 如果吾係我實頭都痕埋。
你同佢第幾張約呀

珍珠宮

manmum 寫道:
請問最近發生什麼事?係吾係大頭照有風波 點解梓淳張相換左?
GH家長話我知今次主角都係GH既家長。究竟麥野事?
我其實冇追整個story, 大約知道有個bk人, 自己寶貝張大頭相比人copy左, 仲copy埋d 料去另一個網, 即係有2個同名同姓既人喺網上活動, 大致就好似係咁喇!

珍珠宮

因為自己成日上黎bk, 而且自由個邊呢排好似真係多左好多是非, 所以都係避一避, 唔放阿仔張相上黎好d 喇.

珍珠宮

manmum 寫道:
cway,

如果佢肯同我續,下1張係第4張
咁即係你對佢都好滿意啦

珍珠宮

栗子媽媽 寫道:
我好少去自由,都聞到是非多
我都有去個邊8下架, 不過近來真係好左好多是非人&恐怖人呀

珍珠宮

栗子媽媽 寫道:
你都儲定好多強積金比佢噃
係啦, 最衰係呢樣

珍珠宮

manmum 寫道:
唉!甘多時間就做d有意義d既事啦
我都係咁話

珍珠宮

manmum 寫道:
栗子媽媽,

話時話,我都係上年先知如果工人主動話吾續約。長期服務金吾駛比。
不過我工人真是出水能游,得出既野佢都曉做。有佢響屋企,我倆公婆真放心出街抓銀 :mrgreen: 長期服務金我絕對會比佢。
想問你佢做左咁多年, 你有冇覺得佢比起以前新黎既時候差呀?

珍珠宮

manmum 寫道:
老友,我換左個先到佢 :mrgreen: 佢而家煮野就黎好食過我
佢日煮夜煮, 好食過你都正常架喎

珍珠宮

manmum 寫道:
蚊蚊開始發燒,猛叫我開電筒睇佢喉嚨,話喉嚨痛,明天吾返得學 費時影響星期2測驗。
睇黎聽日帶佢去睇醫生好d 喎, 如果唔係星期2真係會受影響喇.

珍珠宮

阿仔呢兩日都咳呀, 最衰係佢媽媽我早兩晚心軟比左凍既甜品佢食 佢有氣管敏感, 醫生已落左order 凍野就最好要戒, 今次我衰

珍珠宮

manmum 寫道:
老實,無甘積極但都好細心。我屋企一塵不染,煮飯ok,又錫蚊蚊,佢小說話;多做事。我絕對 啦。
我而家個工人都有你工人既優點架, 佢仲要係一個好有耐性既人黎添. 而家已經係第2張約, 下年就要諗第3張約既問題, 好驚佢會變囉.

珍珠宮

manmum 寫道:
99會過來。聽日決定吾返學。因為測驗前應該吾會太多功課。
咁如果蚊蚊要睇醫生, 係多數邊個同佢去架?

珍珠宮

manmum 寫道:
大家甘話啦。我沉日整左jelly。比完蚊蚊食凍野,而家又咳又喉嚨痛,鬼咩。我d出爐蛋糕佢第一時間食
但係佢生日會, 唔比佢食又好似難d 既

珍珠宮

manmum,

點解要去大圍睇?

首頁
34567...39

尾頁

跳至