跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 九龍塘媽媽會

我地會明年初搬往九龍塘呀! :mrgreen
786 寫道:
有無?
:

男爵府

tracycck,

我好開心ar! 未搬已經搵到媽咪會喇!

妳地住九龍塘邊庶呀?!

男爵府

rio

果幅相係邊度黎ga? ?-( 我都想帶netnet去玩! :mrgreen:

男爵府

Delete

男爵府

Jamesmama 寫道:
I am living at Kowloon Tong too.

How old is your babies? Please sharing with us.

Hi all,
我係婆婆黎ga!
大孫女~Annette-12/02,
孫仔~Keith-09/04 ,
現在住MOS,明年初會搬往廣播道!

男爵府

Dear all,

緊係啦,D 婆婆

男爵府

[quote]
Jamesmama ,
嘩!妳係BK既元老wor!
可唔可以幫我地做個BB名單係九龍塘媽咪會第一版ar?! :mrgreen:

男爵府

YuYung
做乜咁夜仲未訓呀?! :mrgreen:

男爵府

YuYung 寫道:
HelenPoPo
乜原來真係婆婆黎架, 我以為係別名黎添, 真係唔好意思呀 失覺晒, 多多指教呀
幾時去tea呀, 如果時間可以嘅話我都一齊去, 得嗎?
邊有人會用婆婆做別名ga? ?-( 通常都會用妹妹仔!
明年初先會搬,計劃係農曆年前! :mrgreen:
不過,妳地之前約我tea都得ga!

男爵府

ronnie 寫道:
hello everyone

Ian 剛兩歲, 番緊kingston

hi helenpopo, 妳都係我第一位bk認識o既婆婆丫, 妳好 :-P

有tea, 預我呀
Hi!
netnet細Ian一個月咋播! :mrgreen:
kingston兩歲就收?netnet有冇可能明年1月入去讀呢?

Ian報左邊幾間幼稚園呀?
Netnet就報左St.C & 根德! :mrgreen:

男爵府

789 -
HelePoPo - 廣播道
(Annette~12/02囡,Keith~9/04囝)
tracycck -
YuYung -
rio -
Jamesmama - 又一居(James 6yrs old)
3Kids - 九龍塘
YYLam - 廣播道 (YingYing 6yrs old)
ronnie -
MomMom - 又一村

男爵府

Hehehe!多謝大家唔嫌我老人家唔

男爵府

Dear all,

根德園已經收左netnet上午班!

不過netbama既第一選擇係 st cath!

大家有冇意見俾我呢?! ?-(

男爵府

ronnie 寫道:
如妳想netnet輕鬆d, 可考慮浸幼丫, 有冇visit過呀?

想download浸幼張報名表,但係怪獸字? ?-( 點算? ?-( ?-(

男爵府

Hilary, :mrgreen:

男爵府

rio 寫道:
789 -
HelePoPo - 廣播道
(Annette~12/02囡,Keith~9/04囝)
tracycck - 畢架山 (Tanya 9mths old)
YuYung - 又一村花園 (Aric, 2歲8個月)
rio -廣播道(rio,3yrs old)
Jamesmama - 又一居(James 6yrs old)
3Kids - 九龍塘
YYLam - 廣播道 (YingYing 5yrs old)
ronnie - 畢架山 Ian 2yrs old
MomMom - 又一村

hi,HelenPoPo,
我個張相係係網頁內找,個個網頁係sale對chip&dale既公仔.
hi,ronnie,
我都係個個時間最得閒,因個仔返左學
如果去食lunch,吾介意約埋我,thank you

HI,各位,
吾知道住係廣播道既媽咪,我地會吾會住得好近呢?
Hi!
廣播道遠極有限啦!

男爵府

Hilary 寫道:
helenpopo:你囡囡又係出年九月入k1?我細女都係呀,你暫時有邊間係手?即係收左又比了留位費有那間呢?我細女二用出世。
Hi!
我果個係孫女(netnet)! :mrgreen:
我地淨係報左根德園& st.cath,根德收左、st.c 未知! :mrgreen:

男爵府

[quote]
ronnie 寫道:
helenpopo: 攪掂未?
quote]未呀!我諗星期一先!
其實都係問下

男爵府

ronnie 寫道:
helenpopo: 嘩信心十足咁wor, 預祝netnet成功先

男爵府

HelenPoPo,

James studied 根德園 at K1 to K3. This is very good school. Although no active an Phonic. But we can study outside. James knew many word and thing during at 根德園, so he is no problem to catch up Pirmary.

James accepted 根德園 & St cathering too, but we choose 根德園. And James Daddy said that our chosing is right. :wink:

Jamesmama
多謝妳俾返咁多意見我!
其實都幾傷腦筋!

我本身係住港島,唔識九龍既幼稚園? ?-(
港島我知有聖公會、聖保祿! :mrgreen:

之於根德 & st.c,好多mama都唔同意見‥‥
唉!煩!
係咪根德比較嚴,多功課? ?-(
st.c 比較活動教學? ?-(

係咪st.c第日入DGS機會大d?

首頁

尾頁

跳至