跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無2004年10月媽咪?

我昨天去了看醫生,用test paper check

大宅

hi,caba,
多謝,我都是這樣想的,你是十月五日預產,我如果是無問體的話應該是十越中倒啦.

大宅

hello ysandy,
你是十月尾,你照

大宅

hello chilli,
應該無事

大宅

hello:各位準媽媽
蝦蟹鵝魚生等等食品唔食好辛苦,但可以少少品嘗過口忍,無得食好慘架.
我有過親戚就時無介口,bb出世口全新一粒粒好似疹咁.所以忍一時都好

大宅

hello:各位好 我最後m在12/1來的.
我今天去看醫生,因我用驗印棒驗到有,去看醫生照了兩次超聲波.
第一次在17/2照看不到,話可能宮外孕,醫生也有用驗孕棒幫我看都話有的.叫我下星期在覆診.
第二次在27/2看令一個較有經驗的醫生照超聲波,也是甚麼也看不到,但就不是宮外孕(我大為放心),他也不明白,如果無bb,點解驗孕棒驗到有呢,我已用了4盒去確定,醫生叫我再過兩星期在看看,看看是否唔長胎,但唔長胎又無理由甚麼也看不到呢???
可否有經嚴的媽媽幫下我呀,我個心

大宅

hello:hkcindy
我是好強調去問醫生是不是宮外孕,醫生話如果是的話會照到子宮會腫起和會肚痛及有紅,我甚麼都不是.所以應該唔會喎,因第一個醫生話有可能所以今次我好強調地問了兩次架

大宅

HELLO:
我曾看過少少資料話如果兩夫婦是隱性攜帶者的話:
1 25%是隱性攜帶者
2 25%是地貧者
3 50%是正常
希望幫到你.

我在懷孕不夠4週去了照超聲波甚麼都看不到,連水囊都見不到呀,叫我過多兩星期在去照呀,我都唔知BB點呀.

大宅

我想問我用驗孕棒做測試,條紅色線是不是懷孕時間長D是會深色d呢?因我上次驗是比較淺色,這是不是好的呢?

大宅

hello:ysandy
我在27/2去看另一個醫生喇,都是甚麼都看不到連囊都無,叫我個多兩星期再去照呀,我都唔知點呀,因當是應是未到4週所以我想早掛,遲d再去啦,因我用棒棒驗呢,同之前驗的唔同是條紅色線愈來愈深色,是不是代表個bb在成長中呢,所以佢的甚麼素會愈來愈高呢?

你有無記錯日子呢,我覺得d醫生有時是會誇張d,等你必去快快覆診.你不用太過膽心的,放開d啦.

祝你我都好孕啦啦隊!

大宅

chilli:
恭喜你.
你現在幾多週阿

大宅

wanman
我終於照到我個水囊啦,預產期是19/10,但作天我流紅,即去見醫生,醫生話如果唔多就問題不大,但總是膽心的,因bb還是5週到,所以未有心跳呀,叫我過多兩星期再覆診.

姓名 =========== 預產期(第幾胎)

1) mon-mon----------1/10 (第一胎)
2) jennifer.c-----------1/10(第一胎)
3) goofy---------------4/10( 第一胎)
4) caba----------------5/10
5) 文謙媽咪------------5/10(第二胎)
6) 利太~ ------------- 6/10 (第一胎)
7) KiuBB --------------6/10(第二胎)
8) martha-------------8/10 (第一胎)
9) jennifer222--------1/10 - 8/10 (第一胎)
10) cwmay1------------9/10(第一胎)
11) Elsieoysuen ------- 10/10 (第一胎)
12) BB_Ahmond------14/10(第一胎)
13) Mikey-------------17/10(第一胎)
14) Lizzy--------------17/10(第一胎)
15) wendy_ho--------18/10 (第一胎)
16) Szetung-----------21/10(第四胎)
17) BB-C--------------21/10(第一胎)
18) chilli---------------22/10(第一胎)
19) kyliema-----------22/10
20) ciz----------------23/10 (第二胎)
21) ysandy-----------25/10 (第一胎)
22) ireneMaMa
23) wanma----------19/10(第二胎)
24) hkcindy-----------10月尾
25) yvonnedor--------10月尾(第一胎)
26) ck1656 -----------10月尾 (第一胎)
27) Baby2 ------------ 14/10 (第二胎)

首頁

尾頁

跳至