跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

Re: 有無2004年10月媽咪?

szetung,

嘩!!!你個醫生好唔老實!!!最初我都係私家Dr檢查先跟住我Dr叫我去政府醫院登記因我可以慳番好多化驗費,因要抽血同唐氏綜合每次要成$2000,然後寫介紹信(免費)比我去贊育醫院登記因我打算係瑪麗生,上星期我已經去咗贊育登記喇,唔好信佢呀我唸你要認真考慮是否有需要轉DR!!!
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

大宅

szetung,

我Dr每次幫我照超聲波、給我2Week葉酸及維他命每次收費$420就算我要攞介紹信及多日病假都係一樣,價錢合理點解你個Dr咁貴架!!
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

大宅

kyliema,

我嘅醫生係- 馬靜怡
地址:銅鑼灣渣甸街5號京華中心7/F
Tel : 2890 5050 / 2895 5882

好細心我有幾個朋友由第一胎到現時第二胎都係睇佢,我自己由5年前已找她睇婦科病!

大宅

Lizzy,

恭喜你呀!希望你同BB都健康!

大宅

kyliema,

你應該食多d生菓如橙、蘋果或可考慮每日飲康鈣C幫助去"NgNg"

大宅

Hi All,

已替大家UpdateBB預產期資料,如有修改請更新!!

姓名 =========== 預產期(第幾胎)
1) mon-mon----------1/10 (第一胎)
2) jennifer.c-----------1/10
3) goofy---------------4/10( 第一胎)
4) caba----------------5/10
5) 文謙媽咪------------5/10(第二胎)
6) 利太~ ------------- 6/10 (第一胎)
7) martha-------------8/10 (第一胎)
8) jennifer222--------1/10 - 8/10 (第一胎)
9) cwmay1------------9/10(第一胎)
10) BB_Ahmond------14/10(第一胎)
11) Mikey-------------17/10
12) Lizzy--------------17/10(第一胎)
13) wendy_ho--------18/10 (第一胎)
14) szetung-----------21/10(第一胎)
15) chilli---------------22/10(第一胎)
16) ciz----------------23/10 (第二胎)
17) ysandy-----------25/10 (第一胎)
18) ireneMaMa
19) wanman
20) kyliema-----------10月尾
21) hkcindy-----------10月尾
22) yvonnedor--------10月尾(第一胎)

大宅

kyliema ,

你下星期去贊育唔相信唔會太遲,因我上星期去贊育時BB只有8W1D咁姑娘就約我下星期二2/3再去照聲波(度頸皮),如果你夠10W就最好唔洗好似我咁行2次!!

大宅

ysandy,

我係BB5Week時只見到水'Long'7week就見到心跳,而家好緊張星期二照超聲波見到BB你點呀!

大宅

chilli ,

你5/3就3D呀!你就好喇記住照完上嚟話比我哋聽BB怎樣呀!而我就打算約25週&35週先照4D,因為係H.K.照3D & 4D約$1000-$1500,係呢你係法國照3D貴唔貴架?

大宅

Hi All,

已替大家UpdateBB預產期資料,如有修改請更新!!

1) mon-mon----------1/10 (第一胎)
3) goofy---------------4/10( 第一胎)
6) 利太~ ------------- 6/10 (第一胎)
7) martha-------------8/10 (第一胎)
8) jennifer222--------1/10 - 8/10 (第一胎)
9) cwmay1------------9/10(第一胎)
10) BB_Ahmond------14/10(第一胎)
11) Mikey-------------17/10
12) Lizzy--------------17/10(第一胎)
13) wendy_ho--------18/10 (第一胎)
14) szetung-----------21/10(第四胎)
15) chilli---------------22/10(第一胎)
16) ciz----------------23/10 (第二胎)
17) ysandy-----------25/10 (第一胎)
18) ireneMaMa
19) wanman
20) kyliema-----------10月尾
21) hkcindy-----------10月尾
22) yvonnedor--------10月尾(第一胎)

大宅

Szetung,

嘩!!原來你係第4胎喇,咁你有幾多囝囝囡囡你好勇敢呀,明天去贊育登記要帶(1)你和老公ID card 正本or copy, (2)地址証明(如果唔係本區都ok),(3)醫生介紹信(4)原子筆;你預大約用2.5hr-3hr左右,記得食早餐因要抽血,我明天2:30pm都係去贊育檢查。

大宅

cwmay,

你唔好咁擔心喇!但我都係係贊育做產檢上2星期首次登記同抽血,今日第二次返去見Dr檢查同講返報告無特別問題,但之前姑娘無打比我話有報告睇因已預約。

大宅

Hi All,

今日返贊育做產檢驗血報告無問題,好開心被瑪麗抽仲做超聲波4D研究,己被他們安排於BB(1)12-14週(2)16-1週(3)26-2週(4)36-3週,於瑪麗共4次照4D超聲波到時會有照片留念!!

大宅

lizzy & szetung,

你哋要take care 呀,最緊要多d休息唔好咁粗勞!!

大宅

KinBB
加咗你個名入 LIST.

7) KinBB --------------6/10(第二胎)
8)martha-------------8/10 (第一胎)
9) jennifer222--------1/10 - 8/10 (第一胎)
10) cwmay1------------9/10(第一胎)
11) BB_Ahmond------14/10(第一胎)
12) Mikey-------------17/10
13) Lizzy--------------17/10(第一胎)
14) wendy_ho--------18/10 (第一胎)
15) szetung-----------21/10(第四胎)
16) BB-C--------------21/10(第一胎)
17) chilli---------------22/10(第一胎)
18) ciz----------------23/10 (第二胎)
19) ysandy-----------25/10 (第一胎)
20) ireneMaMa
21) wanman
22) kyliema-----------10月尾
23) hkcindy-----------10月尾
24) yvonnedor--------10月尾(第一胎)
25) ck1656 -----------10月尾 (第一胎)

大宅

szetung,

你情況怎樣呀?幾時再去贊育檢查!

大宅

jennifer.c ,

恭喜你呀,第一刻見到BB真係好興奮架因為我都係,我明天都去檢查好心急唔知BB大咗幾多呢!

大宅

jennifer.c ,

明天唔係去醫院去Dr到早2天先去贊育做檢查,係呢今次係你第幾胎呀?

大宅

Mikey幫你update咗喇!

2) jennifer.c-----------1/10(第一胎)
7) KinBB --------------6/10(第二胎)
8)martha-------------8/10 (第一胎)
9) jennifer222--------1/10 - 8/10 (第一胎)
10) cwmay1------------9/10(第一胎)
11) Elsieoysuen ------- 10/10 (第一胎)
12) BB_Ahmond------14/10(第一胎)
13) Mikey-------------17/10(第一胎)
14) Lizzy--------------17/10(第一胎)
15) wendy_ho--------18/10 (第一胎)
16) szetung-----------21/10(第四胎)
17) BB-C--------------21/10(第一胎)
18) chilli---------------22/10(第一胎)
19) ciz----------------23/10 (第二胎)
20) ysandy-----------25/10 (第一胎)
21) ireneMaMa
22) wanman
23) kyliema-----------10月尾
24) hkcindy-----------10月尾
25) yvonnedor--------10月尾(第一胎)
26) ck1656 -----------10月尾 (第一胎)

大宅

Hi All,

今日去咗Dr度非常非常開心,因BB有29mm剛剛10week見到BB食手指好乖咁瞓覺雙腳就交叉向上,當時真係感動到連Dr一路同我講嘢都聽得唔清楚,只係眼金金望住BB當醫生照完就好唔"寫"得到依家都掛住BB! :-P :-P :-P

[size=large]各位姊妹努力呀!

首頁
12345...10

尾頁

跳至