在職全職

跳至

首頁
34567...11

尾頁

侯爵府

Re: 有冇做merchandising既媽咪 (PART 7)

老實講,除左打定流感針之外冇咩好做
小朋友返學易病真係必經階後

侯爵府

Re: 有冇做merchandising既媽咪 (PART 7)

barneywong

就係大脾氣至要佢地返學 (其實e+有兵個獨生子女5係少爺小姐呀)
重有,老師講一句/讚一句好過我地講100句呀

侯爵府

其實如果有小朋友住得近
又年紀相約,大家父母又理念相約
可以多d聚埋一齊玩,呢d從細培養既情誼不單可以訓練佢地分享,我更加希望佢地可以建立長遠既關係,畢竟,e+小朋友太小,佢地需要伙伴係人生既路中互相扶持
我比較幸運,同村中有幾個年紀相若既小朋友成日可以同栗子玩,我地又組埋佢地一齊學普通話 (搵老c上門教)

仲有, 草樣聚會中,小栗子係一眾c9既嘈吵聲中,自己都有3枝小花,自已照顧自己

侯爵府

我地明白你噃
作為父母係梗係要比最好既小朋友啦

侯爵府

冇錯
cway 寫道:
barneywong, carykwok,

我覺得家人最緊要比到信心小朋友, 即使佢地真係遲, 都可以好開心坦然咁面對自己既生活架.

侯爵府

barneywong

我明白自己5係當事人,有時都係空日講白話

不過既然開心又係一日,5開心又係一日.
愁上心頭時,淚盈於睫時唯一可以做既可能只係深呼吸一下再努力對自已對身邊既人笑一笑,再踏步向前行

對可以改變 / 改善 既野,我地一定要盡力而為,方能問心無愧
對不能改變既事,以一個坦然既心去接受又何償不是一種勇氣

朋友,互勉之

侯爵府

carykwok

有個咁好既老板,真係心甘命抵同佢博命呀

侯爵府

我有個親戚既仔有自閉又係入左1對6既學校
上個月見過真係見過小朋友進步左好多
同埋,聽講仲有allowance可以拎架

侯爵府

作水你呀
係度明示我都一把年紀 :tongue: :tongue: [quote]
forty+ 寫道:
barney

乜你咁叻認得我個大舊B?

得閒入嚟"2007錦田媽咪會"大家CHAT吓啦,
你唔駛驚, 嗰度有好多後生媽咪,
唔係個個都好似我咁一把年紀架!

侯爵府

ME 3
barneywong 寫道:
夠鐘la. bye bye.
初四我會係度.

侯爵府

北位不好,不要放植物/水輪,放D5郁既野至好
西面係文昌,4枝竹/4枝毛筆都好
東面係吉慶位,亞TIM丁放D紅色既野啦,揮春都得架啦
西南係財位,放個水輪啦
西北是非位,一個擺動既CLOCK可以幫到你
病位係正中,可胡佬放得好有難度
manmum 寫道:
請問各位有無豬年吉位擺設資料 我將要搬位 想擺d野催吉避凶

侯爵府

☆┤賀新春吉祥如意├★
 ╰───────╯
╭┴╮  ◢◤//    ╭┴╮
│年│ ◢◤ //◣   │歲│
│初│╭◤  //◥◣  │末│
│迎│   ◢// ◥◣ │恭│
│春│  ◢◤//  ◥╮│祝│
│發│ ◢◤ //◣   │行│
│大│╭◤  //◥◣  │大│
│財│   ◢// ◥◣ │運│
╰卅╯  ◢◤//。‘◥╮╰卅╯
☆ 。‘◢◤ //◣╲︵╱★
 ╲︵╱◤。 //◥(☆)

侯爵府

蚊ma
以你既功力,出去買不如自己整

侯爵府

野.........引人既
manmum 寫道:
cway,

梓淳好乖、好靚仔 完全無妳之前post上去的相那麼似男仔、帶副黑超。
我今朝特登早d起身整蛋糕過妳食,點之妳甘快call我,妳只可吃到加了1粒朱古力的mini cup cake:mrgreen: 我之後仲整左合桃cake
第日可以約埋barneywong去公園一齊玩 :-P

侯爵府

我晨早boil左竹蔗水,打打底先

侯爵府

踏入豬年la
祝大家開開心心,大吉大利,年年有剩,身體健康

侯爵府

我就ARMARM醒起成日都冇CHECK過公司EMAIL
巡例入去看一看

侯爵府

栗子中毒太深
佢佢佢.....................話要將我比佢封利是損比有需要既人

侯爵府

入黎同你地拜年呀MA
cway 寫道:
打個轉返黎, 原來栗子媽媽&蚊媽都上左黎呀

侯爵府

我兵有咁多email呀

我初四開工,再放初5/6
cway 寫道:
栗子媽媽,

你初幾開工呀? 而家已經check 定d mails 我打算差5多開工之前先開始check, 不過又幾怕一開就有成千個 mails, 我諗我會暈低

首頁
34567...11

尾頁

跳至