興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

玩左幾個星期,覺得好用的app係

(應該有其他人提及過, 因為我係上網不停找料,都唔記得係邊到找番來,大家當係我使用後分享心得啦)

1. 小熊來電通知(來電filter)
2. Data counter (上網流量counter, 分3G及wifi)
3. mini info (提供電量,內置storage,sdcard storage,CPU..等使用資料, 佢有widget,免費版只顯示電量,內置及sd storage資料)
4. AudioManager Console (各種音訊調效widget)
5. FxCamera (好好用的相機)
6. vplayer (可播rmvb,無免費版,只有試版,試完要比錢買)
7. PowerAMP (音樂player)
8. BarcodeScanner
9. Apps Organizer (整理app,將各種app分入不同的folder,而folder可顯示於桌面,對於有無數app的用家,查找appl非常方便)
10. lock screen widget (唔駛按開關掣關機)
11. Pattern Wallpapers (簡單漂亮的花紋wallpapers,佢提供的wallpaper,DL之後,刪左app,無app都可照用)
12. 3G watchdog (3G data 流量counter,但唔count wifi, 所以我睇流量係用data counter, 不過好處係安裝左, 開左3G data , 左上角就會顯示3G字樣)
13. whatapp (唔駛介紹, SMS替代品)

大宅

畀面勳章

原帖由 babyeagle 於 11-2-5 07:29 發表
你地用緊邊隻字典?

跟機的Dr. eye

大宅

畀面勳章

新年價期..見人地i瘋app都幾啱玩
發現都有andriod版

1. 小鴨手敲琴

2. sing sing together (人地i瘋 season 1係免費版..但係andriod版就偏偏無season 1...只係得收費的 season 2,3,4,5,6 及完全版)

3. driodwords free (類似i瘋的words free..但係唔能夠共通..即係呢個只可以同anfriod玩家玩)

4. bump (只要二個人拎住個phone一撞..就可以share 相之類的....未測試過可否同i瘋bump...不過應該得..因為whatapp都可以共通到..)

另, HTC 限定的虛擬來電..可以自製來電..如果遇正要同麻煩人食飯..怕比人捉住傾幾個鐘走唔到..可以用呢個扮老婆打電話來叫返屋企..:lol

大宅

畀面勳章

原帖由 mlamandy 於 11-2-11 09:20 發表
想換手機, iphone4好(iphone5又差唔多上架啦), 定HTC好呢? 請指點

而家最抵係..出左i瘋..跟住賣左佢..再出其他機
可以袋2千呀..(i瘋二手收購價好似有7千)
我蠢左..直接出HTC..袋少左2千..

大宅

畀面勳章

原帖由 oldbean 於 11-2-15 01:40 發表

一早同你地講左。

我好後悔呀..

分享下我玩左個幾月..而且的各頁擺位..每頁都擺到滿晒..

主頁~日期,時間,通話 (想打電話,想send SMS,想check mail,全部係第一頁搞掂)

右1頁~各種上網及電話設定, 上網的app (方便上網前望一下係咪用緊data/wifi, 仲有所有設定放晒同一頁...易管理dd)

右2頁~app的分類folders

右3頁
全版HTC日曆

左1頁~常用app(常用到,唔想下下都要按folder),相機,聽歌,睇片 (我好少睇報紙..所以報紙app反而無放出來)

左2頁
全版HTC friend stream

左3頁
全版HTC 相簿

大宅

畀面勳章

原帖由 A346 於 11-2-17 10:21 發表

如果你會用folder,
可以試下 Apps Organizer
https://market.android.com/details?id=com.google.code.appsorganizer

Folder icon 可以轉

我而家用緊的正正係呢一個..不過我懶到無轉icon..XD

大宅

畀面勳章

回覆 mini_yan 的帖子

Whatapp已經出左Andriod版本一段日子架啦..

首頁

尾頁

跳至