烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

引用:幾經交涉,終於有好消息,+佢肯cancel+order

原帖由 So肥 於 11-08-04 發表
幾經交涉,終於有好消息, 佢肯cancel order喇!!條氣順番哂, 以後都唔敢係網到訂嘢 ...
咁都好d...可以取消訂單

男爵府

So肥 發表於 11-8-5 08:26
係呀, bernice, 今次都算好彩, 原本一心買部機番嚟跟你地學嘢, 而家又要再等, 唔知幾時可以開始喇
ch ...
So肥,

我之前問呢間訂..你可以試下,不過係BM103T..我覺得都好夠用...佢寄掛號..要自己去郵局攞...由訂到收到好似10日度,希望幫到你啦~~
我都係睇bernice個blog...睇到佢都係呢間訂~~
http://gomos.sunup.net/showroom/view.php?C=5252150

'bernice'  係呀, 我都係喺度訂架.  發表於 11-8-5 14:15

男爵府

chowbbhk 發表於 11-8-10 21:18
是110w轉220w,我代購已跟我問清楚是有現貨的,只欠我明天付款,就發順風給我。

...

p仔真係好好用~~~

男爵府

引用:thank+u+so+much+係BM103T.+我剛做了pizza+

原帖由 ky-aggie 於 11-08-11 發表
thank u so much 係BM103T. 我剛做了pizza dough, 酵母粉落到去 !!!但個大蓋開唔到 !!!! 好黑仔 !到現在都 ...
咁?

男爵府

回覆:Panasonic 麵包機分享

N咁?

男爵府

佢個蓋既設計其實應該冇咩可能開唔到蓋...除非有野click住左...你介唔介意影張相來研究下點開唔到??

個蓋係側面揭開ga...你睇下我上面幅圖....

男爵府

ky-aggie 發表於 11-8-12 15:46
回覆 tiffybb 的帖子

我開到la, 好開心 !!!!! 我最後用screwdriver 把蓋拿出來, 原來在右手邊有粒白色筒 ...

男爵府

Sorriso 發表於 11-12-9 12:14
大家記唔記得有個媽媽話食左某一隻酵母敏感,因為佢係俾小朋友即食,但我認為佢唔係酵母敏感,而係酒精敏感 ...

係咪我呀~~ 我都係比返個女食返同一隻酵母呀~~ 但用7小時發酵個MODE...250g粉用0.5g酵母...佢就冇事...整出來d包放左一晚都仲好軟"熟"....

釀酒都要用酵母...其實我個女食左多酵母既包出風癩..係同飲左酒出風癩有d似...

不過...其實我發覺落3g酵母時...我同我老公...食完都有d胃氣脹...

Sorriso  而且七個鐘既包,佢有多d時間去揮發酒精~  發表於 11-12-9 14:54
Sorriso  因為酵母係發酵時係釋放酒精同埋二氧化炭  發表於 11-12-9 14:53

男爵府

回覆:Panasonic 麵包機分享

Happy new year~~

首頁

尾頁

跳至