跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有無2004年10月媽咪?

一般嚟講, 印印純品聽話但比較慢同蠢, 賓賓古惑但係較醒目, 如果你係全職媽咪或者有老人家睇住, 請印印就ok, 如果唔係, 請賓賓會好啲, 因為你要完全rely on佢, 尤其係仔嘅話就更加要個醒啲, 因為仔多數百厭, 容易有意外, 你哋考慮吓啦!

複式洋房

wendy,

聽不到bb心跳咁醫生點講呀? 不如去睇另一個醫生get個second opinion啦!

複式洋房

Hi, 各位媽咪,

我上個星期去check-up, 私家同贊育醫生都話係囝囝, 係我第二個仔, 我唸我屋企遲啲唔會有安寧嘅日子過la...... :-P

你地有咗之後有無游過水呀? 我今日去咗游水, 做吓運動感覺都幾好架!

複式洋房

Hi 各位十月媽咪,

我今日終於抽咗胎水, 少少痛, 返到屋企好攰, 一上牀就瞓著咗, 報告要2-3星期至出, 希望bb一切正常啦!

我而家19週只係重咗2lbs, 不過醫生話bb個size正常, 叫我唔駛擔心, 但真係同上一胎好唔同, 我上次好食得, 足足重咗36lbs, bb出世有8.5lbs, 生就生得辛苦啲, 不過大隻bb容易湊, 所以老公成日叫我食多啲, 其實我都食唔少, 不過係唔重都冇辦法, 唯有順其自然啦!

首頁

尾頁

跳至