跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 順利紀律部隊宿舍(Part 2)

Hi,

我將會搬入blk2, 想問下各位有無人自己安裝抽油煙機? how to install? 你們d衫晾係邊? 我覺得間大房既間隔好古怪, 三尖八角, d野唔知點放好,我見你地話d小朋友好naughty, 我都幾擔心,我個女3yrs,個仔1yrs,常通由工人帶落街,驚佢唔識handle

別墅

chungpo,

妳好, 妳個小朋友幾大? 有機會約埋一齊玩丫!
仲有妳用邊部洗衣機, 我想買東芝, 功能同價錢都幾好, 但size比廚櫃深3cm, 大部左少少, 妳個部好唔好用?

別墅

我想問大家部洗衣機係高水位定低水位?

別墅

sleepingbo,

thank you, waht brand and model you use? 仲有我前日上去洗雪櫃,入面發晒霉, , 臭到冤, yesterday再打開一樣好臭, 頂唔順, 想買部新, 宿舍租雖然平, 但要添置好多野, 搬家一闊三大

別墅

我今日用漂白水再洗雪櫃, 陣味好似淡左d, 又買左幾個檸檬放落去, 希望可以吸晒d臭味啦, 今日大洗個kitchen, 而家隻手好軟

別墅

honney,

我都好鍾意整蛋糕架, 不過自從個女出世後, 個焗爐就打左入冷宮, 我都覺得個雪櫃唔夠用, 不過近來要洗好多$,要慳d, 唔買住lu

別墅

help! 我order左金章抽油煙機, 點知今日送來先發現裝唔落, 好彩有得換貨, 但係我唔知邊款牌子型號先fit,我的廚房係細個種,有冇人可以幫我?

別墅

Thank you, 我會去格下惠而浦同飛歌個價,唔該晒!
我前兩日執左少少行李帶埋仔女到順利住左兩晚,等佢地適應一下,點知當日下午我阿媽帶佢地落P3玩,唔夠半個鐘就遇到傳說中的惡魔(小女孩),佢先笑笑口同我阿媽講bb好得意,我幫你湊一陣,我阿媽唔肯,佢就走去我個女度,話扶佢上滑梯,點知忽然好大力搣佢手臂,搣到我個女紅晒同甩皮,惡魔跟住哈哈大笑跑開,結果我個女喊住返上樓,到夜晚仲好驚,如果比我見到佢,我一定要教訓佢,都唔知點解佢家人唔教佢,無法無天  

別墅

katrina918 ,
個惡魔好似得6-7歲, 唔sure, 樓下o甘多小妹妹, 如果未見過佢都好難identify佢, 防不勝防, 真係講起都火滾

別墅

DOROTHYFAN 寫道:
最近比厠所個水箱激死,之前入水時唔識停流到個地濕晒,整左兩次,而家個地冇濕啦.不過一係回唔到水,就係回到1/4水位就好嘈,鎖埋厠所門及房門都聽到,仲要成5-10分鐘先至滿,即係要嘈5-10分鐘.半夜去厠所之後真係嘈到瞓唔番.

Blk 2 also like that , alway 回唔到水, need 3 min, very noisy

首頁

尾頁

跳至