影視娛樂

跳至

首頁
23456...82

尾頁

琥珀宮

似台劇《敗犬女王》既劇種。由於翻煲《長假》,唔需要追迫睇劇情,真係幾輕鬆自在,重頭細看,有唔少對精警對白及場口,好似半夜三點,南細佬個女朋友沖上門按門鈴,南與瀨名好驚,南: 邊個咁夜? 瀨名話: 係妖怪? 二人你推我讓,面對咁既局面,二人仲係度玩地鐵站名,最後瀨名輸左去開門,真係好攪笑 以前睇過,但呢節冇留下深印象。

今晚到我講晚安,要去瞓啦,否則天寒地凍,聽日一定釘係張床上面唔俾移動。

原帖由 MagDog 於 10-2-18 00:40 發表
我也在看劇"仍然想結婚的女人"..有金范做, 另外有3個女主角..是剩女的戀愛故事, 有點職場, 和姐弟戀..
本來沒有任何expectation, 但輕輕鬆鬆看..我會繼續看..

...

琥珀宮

Monty,

煲哂未?我煲劇同事一個新年假期煲哂,佢話好睇,咁一於煲玩《長假》,煲佢囉。

原帖由 Monty 於 10-2-18 20:24 發表
我呢2晚閉關煲"就想賴著妳",超好睇~

琥珀宮

大東釵, Monty,

求先係Now睇左少少《桃花小妹》,演陳桃花果個就係女主角?一入鏡嚇得我吖,佢塊面慘白到相信唔需要打燈,女2仲掂過佢

大東塊面削過以前好多,眼似似地吳尊,完全脫胎換骨。

琥珀宮

大東釵:

係與阿金及《花樣少男少女》時明顯唔同,冇睇到佢個身,唔知係咪瘦,一個人瘦,唔會只係塊面,佢瘦得咁明顯,身都會得支竹。

原帖由 好姨 於 10-2-18 22:14 發表
sandy

咁係咪整左容定瘦晒定大個仔呢

琥珀宮

呢首曲有種排山倒海感覺,音符好洶湧,漸漸又好溫柔,完全代表到戀愛時既感覺。我初時以為係古典樂曲。

原帖由 cheapbombom 於 10-2-18 22:14 發表
個首鋼琴曲目就叫"南" - minami

琥珀宮

大東釵:

你喜歡就得啦!咁係《桃花小妹》入面佢都唔你覺得咁失望啫,反而另一個飛輪海成員,唔識講佢個名,唔及佢咯。

原帖由 好姨 於 10-2-18 23:32 發表
sandy

佢keep住好勤力做健身 even 去出國在hotel都做

唔理啦
總知佢越黎越帥..

琥珀宮

你要搵都有點難度,都咁耐咯,當時我與MagDog係逐個星期追,咁你摷番呢齣劇係韓國幾時上,就知道大約舊年幾時,都好似係夏天既事,我好似係去完個華東旅行,番黎先煲大結局。

原帖由 好姨 於 10-2-18 22:15 發表
cbb

買啦 同步看

咁你地當年幾時睇美男 等我找回這堆留言先

琥珀宮

如今世代,閃走既藝人,係大陸可能會見得番。

一個二個番大陸搵真銀,一向藝人真正收入係拍廣告、剪綵、登台呢d。

原帖由 cheapbombom 於 10-2-18 22:22 發表
係大陸, 見到好多巨星拍既廣告香港都未睇過....

可口可樂- 有飛倫海,大東成日出大頭

大陸不知名紙包飲品 - 周杰倫, 出得好密, 巴士廣告周圍都係佢個樣

Rejoice - 仔仔不知幾英俊 ...

琥珀宮

實驗證明,煎與蒸同一底年糕,甜度不一樣,如果你教淡d,煎起上黎,又唔夠甜度架勒。我只係貪得意,初一至初三都係煎,連續三日,唔覺肥膩才怪,於是咪試下蒸囉,冇咁油嘛,咁耐以黎,第一次。

原帖由 cheapbombom 於 10-2-18 22:28 發表
年糕一向是煎黎食最軟身最香口, 如果蒸, 甜度就要再調校過...

光是落幾多糖, 我就試了起碼5-6次不同份量的, 最後定出這個formula出黎, 當然再淡一些是可以的, 不過只係好輕手就可以, 我既年糕比老人家吃也不致於太 ...

琥珀宮

今次弊傢伙啦!連我都睇唔到林朱煥個動畫!!

琥珀宮

Monty,

等我煲完《長假》先,劇內有d精警對白,我依家睇番先識得會心微笑,睇既時候,對於瀨名(木村)與涼子(松隆子)呢段感情有d唔明,今次重睇有新體會,明哂!同埋山口大姐演技真係冇得彈,佢演活一個樂觀爽直既三十一歲女人,佢俾人逃婚呢個傷口,不斷俾人有意無意觸碰,好彩係佢帶點十三點既個性,令佢承受得住,難得佢識得自嘲。

至於《就想賴著你》,我好奇言成旭與Ella既火辣對吻場面,其實有d想cheap睇哂先,你知我啦,不吐不快,要我睇完忍住,好難頂架,簡直有窒息既感覺。

係好與不好,都想係度寫低我感受,一過左氣,我就會有所忽略。

原帖由 Monty 於 10-2-19 00:18 發表
Cheapbombom,

呢套一定口妳口味~
如果妳出去買開,可否幫我買埋ar,因為想珍藏呀!!!
我好鍾意言成旭做呢個角色~

Sandy,

快d煲la~

琥珀宮

今年底糕得我一人個食,老公除左過年前監生食左果四份一之外,你底糕我食左一半,仲有半底聽日食。

最大最大原因係,舊年兩底糕,竟然化為一圈水泡,纏住我條腰,跳舞著左緊身舞衣現哂形,好驚嚇 ,所以今年要避忌下,否則我都唔洗試下蒸黎食啦!

原帖由 cheapbombom 於 10-2-19 11:22 發表
你今年唔洗番單咩?

琥珀宮

我煲劇同事話《就想賴著你》全齣冇好似《海派》既情節,由頭至尾都好。佢講左D佢兩個既對白俾我聽,談話中有提及煲劇,竟然提到《長假》,反問果句仲妙,都幾幽默。你快D睇啦!

原帖由 cheapbombom 於 10-2-19 11:36 發表
Monty/Bng,

有無白痴低B, 唔合邏輯既情節? 28集都係一個大工程

我今晚起步, 係掂既話, 我都會幾日睇晒....

係U Magazine睇左少少劇照, 言承旭都算帥, 起碼好過心聲的淚光...

Ella既戲OK, 花樣少年少女(同吳尊), ...

琥珀宮

cheap,

呢度d人一係變左粉人、一係做工人,冇人有心機騷你架勒。

iSquare係邊?

2月28日8pm, 野田妹同千秋王子會來港(好似係九展)主禮首映...3月4日(Thu)上晝, 我定約埋一齊去iSquare睇?

不如好好策劃一下, 幾時睇? 要預售票? 之後一齊食lunch, 睇早場d時間會唔會好用d? or你地再propose另一個時段啦

早看早享受

3月6日(Sat) 早場
cbb

3月6日(Sat) 下午
cbb
Sandy

琥珀宮

Monty要速閃,你地講《美男》,我會 ,尤其要聽亢奮既釵猛講,我又不能感同身受,一定悶死我,都係你地全體美粉人聚首一堂,黎個分享愛「美男」大會,我係度一定阻住你地

原帖由 cheapbombom 於 10-2-19 18:43 發表
星期四好唔好? 飲早茶我隨時奉陪...
叫埋Magdog一齊重溫美男...
或者講就賴, 到時恐怕火速睇完了罷...
仙也可拎假吧?

琥珀宮

死啦,煲劇同事口味有時幾中下架,佢話《愛宅》唔啱我睇喎,咁煲完《就想賴著你》,點會睇《愛宅》上眼呢?想當日佢彈到《愛宅》一棟都冇。

原帖由 Monty 於 10-2-19 22:06 發表
係ar......不過我唔講住,等埋cheap先~

琥珀宮

只能用明日黃花黎形容言成旭,《流星花園》係佢最好既作品,《就想賴著你》佢與Ella演技一般(我睇左第一集少少),唔好有咁大期望,呢一齣個劇本寫得好,對白掂,與《海派》相反。

我繼續我既《長假》,你地慢用。

原帖由 cheapbombom 於 10-2-19 23:04 發表
我又黎跟風講下言承旭...

2002年既道明寺我當年視佢為心目中白馬王子, 簡直係經典無人能取代 (佢有一份霸氣, 一份稚氣恰到好處)

之後找了一套佢主演既電影我視之為滄海遺珠, 無人提及但佢演得好好, 其他主角有張學 ...

琥珀宮

cheap,

你兩底糕加埋兜油吞落肚,唔係入你數,係入我太貪食既數,貪字原來未必得個貧架,得咁漲爆,舊年好應節!

原帖由 cheapbombom 於 10-2-19 23:08 發表
仙,

你多左個圈入我數...救命..
為你著想, 以後唔害你了...

:;pppp:

琥珀宮

阿姐,日日番工7點起身 ,俾條生路行下好喎。

原帖由 好姨 於 10-2-19 23:11 發表
我較愛早場

琥珀宮

呢一幕相比起之前所向無敵霹靂低能劇情,簡直正常過正常,因為可以當寶茱部電腦冇密碼,我部桌上電腦以前唔需要密碼就用到,薛海撞果個只係電郵密碼,咁咪得囉!正因為要寶茱醒,所以才有薛海潛入屋呢一幕,先得果後想因既情節。得左,降到呢
我得道啦!!!!

原帖由 cheapbombom 於 10-2-19 23:24 發表
學你話齋, 要降住呢睇台劇, 否則自討沒趣...

好似海派咁, 薛海漏夜潛入寶珠屋企, 企圖delete佢既email, 咁胡鬧既劇情都比佢諗得出, 仲點有期望? 啊柴編劇, 我打你比佢過到第一關, 比薜海撞到佢PC login號碼, 咁email都有密碼嫁, 天馬行空得緊要...夜馬馬用keyboard, 唔吵醒寶珠又係奇

唔怕啦, 海派我都OK, 賴野未必賴野

首頁
23456...82

尾頁

跳至