影視娛樂

跳至

首頁
12345...6

尾頁

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+SandyKL+於+14-02-28+發表睇

原帖由 ChammyMAMA 於 14-03-01 發表
智孝比起之前套胡狼同霜花店已經進步咗好多
呢齣劇宋演技確係進步咗,由不合格至僅僅合格,睇到第9集,演技需要再繼續操練吓,需要更多變化,會更好,雖然好過以前呆呆地,冇咩表情。

琥珀宮

ChammyMAMA 發表於 14-3-1 19:44
比多d時間佢啦,佢唔係拍過好多戲,今次真係有進步
韓國依家80後果輩女藝人都上哂位, 宋慧喬、孫藝珍、韓佳人、

金泰希等。金泰希同宋智孝一樣未修過戲劇,演技係《愛在哈佛》

時,大有進步空間,後來嘅《我的公主》演技大躍進,佢都係

演技慢進藝人。所以宋智孝真係要加把勁發力追上佢地勒。

琥珀宮

mickeyeva 發表於 14-3-2 14:34
《急診》收視再創新高 打破紀錄
呢集尾段,昌敏終於忍唔住自己對珍熙嘅感覺,當二人重返昔日嘅寓所時,昌敏竟然從後擁抱珍熙,並向珍熙說:「生病的時候身邊有個人總比只有醫生強,我很難受,所以說你就待在我身邊吧,拜託你了。」

呢句說話真係好冧,如果心目中接受對方嘅話。

呢齣劇係由第1至3集,有啲唔爽之外,4至11都感覺去得好快,

越嚟越好睇。國醫生都話對吳珍熙有意思。

國醫生與申教授始乎有個女,國醫生應該唔知道。

琥珀宮

問咗阿妹夫,佢話韓國人真係好鍾意飲酒,以前勸酒勸得好厲害,

依家新一代就好啲。妹夫當兵時都俾上級命令飲酒,妹夫唔飲酒,

因為身體承受唔到酒精,佢都要飲,不能違抗上級命令,佢覺得

唔好受。

我問佢咁女人係咪要飲到醉薰薰叫吸引,佢話基本上一般人唔喜

歡女人飲醉酒,除咗係club度,女人飲醉咪易上手囉。即係同香

港一樣。佢話果邊女人唔係咁常飲醉酒,周街爬。

劇誇大百倍。

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+SandyKL+於+14-03-02+發表「

原帖由 晴ching媽咪 於 14-03-03 發表
我睇到眼濕濕
好想佢地快d 一齊返!
總共20集,應該冇咁快埋到周,仲有9集,應該會拉扯吓,國醫生與亞澟都埋檯打幾圈至分勝負。而且仲要攪掂2邊"阿母黏",尤其吳昌敏,佢阿媽係惡攪角色,佢阿爸都冇佢符。

琥珀宮

引用:回覆+SandyKL+的帖子申教授個女應該唔係國

原帖由 Janis 於 14-03-03 發表

回覆 SandyKL 的帖子
係第11集已有答案,睇完第10集,尾個預告申醫生講佢有個4歲女,所以估係國醫生,不過原來申離開6年,女4歲,咁必定唔係國醫生㗎囉。

話時話,申醫生講得一口發音準確英語,係我聽咁多個韓國藝人,講英語講得最好的藝人,因而上網睇佢資歷,原來加拿大大學留過學。跳拉丁又好睇,佢樣子雖唔靚,但全個人發光,態度鬆容,充滿自信。

琥珀宮

Janis 發表於 14-3-3 14:17
回覆 SandyKL 的帖子

就係見英文講得咁好,我仲懷疑係咪配音
如果講英語需要配音,果條龍好長,有排都未輪到佢。

琥珀宮

babybabychung 發表於 14-3-3 21:42
我都好期待想快d睇下一集有無jm好似我咁期待哩集多過星星?哩套劇有好多感人位。
好似bb病咗要入 ...

舉高隻右手先。

《星星》故事係特別,而且令人產生幻想空想。同意,亮點

係睇男女主角演譯角色,係好睇,但未能引到我欲罷不能,

完全冇中毒。

而呢一齣劇初時麻麻地,吳珍熙太遊魂,簡直懷疑佢點可能

成為醫生,係咪靠人事。但漸漸返回軌道,仲拎出專業精神。

我都係第一次見崔真赫與宋智孝2個咁多笑容,佢地2個先前演戲

大多怒與哀,呢齣2人的喜樂表情多咗,令人舒服。

琥珀宮

回覆:韓劇 - 急診男女 宋智孝和崔振赫

睇完第12集, 好正,吳昌敏發動攻勢,但吳珍熙有離婚創傷後遺症,唔想接受,係好正常嘅,離婚時重傷,見番面之後,之前都冇對佢好過,2人總係吵吵鬧鬧。

國醫生係吳珍熙背後給力,有點慢,不過如果佢係一個快熱嘅人,今時今日都唔會仲單身一人啦!呢段三角戀好正期待第13集。

另奇怪,快手與千尋都冇咗。

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+SandyKL+於+14-03-08+發表睇

原帖由 ggsbb 於 14-03-08 發表
咁快既、係邊到睇Ka?千尋仲未update wor.....

呢套本來諗住播完至開來睇,點知星期二晚開左第一集之後,就 ...
我係Didiao網睇。

我鍾意呢齣多過《星星》,段感情互動,情節好爽。

琥珀宮

ChammyMAMA 發表於 14-3-8 20:46
我都係,姨仔個b仲鬼咁得意
係啦,眼仔碌碌咁,得意到想咀佢,果集要抽骨髓,攪到我都眼

濕濕。

蝸牛之之  其實係抽腦脊髓液  發表於 14-3-9 23:17

琥珀宮

ggsbb 發表於 14-3-8 21:48
乖,你都有追嗎?

我都係為左睇嘆哥
我覺得男女面對分手一樣,反而我覺得女人更易擺脫舊情,女人

對感情更狠,好不容易企起身,就唔會再跌番入去。男人認定一

段情,就算佢身邊有人都好,都會對舊愛念念不忘。得唔到係

最好,對男人嚟講,絕對真理,女人唔會咁掛念。

國醫生係男2,通常都係男1與女1之間嘅愛情催化劑。

ggsbb  我諗起愛情雨裡面既徐仁河  發表於 14-3-10 09:30

琥珀宮

引用:[中字]《急診男女》第14集_預告三角戀,+精

原帖由 mickeyeva 於 14-03-09 發表

[中字]《急診男女》第14集_預告
睇完第13集,覺得係4角戀,申教授大方得體,唔係扮嘢出嚟,佢鍾意國醫生,真心鍾意。

琥珀宮

回覆:韓劇 - 急診男女 宋智孝和崔振赫

第13集好睇,吳昌敏搵番自己感情,國醫生怕醜,俾申教授推,終於有行動,睇第14集預告,更好睇。暫時吳昌敏輸面好大,佢個阿媽真係好煩,個仔幾十歲都想控制佢,好大障礙。

琥珀宮

melodycc 發表於 14-3-9 13:28
剛睇完13集 好正! 好期待14集! 又要等一個星期喇
其實珍熙對國醫生係點呢?
覺得佢對昌敏唔係冇 ...

吳珍熙對國醫生有份尊重亦有份好感,如果國醫生再給點力,

應該吳珍熙會接受,但通常男2宿命,有幾個男2如朴時厚?

可以係《遇見完美鄰居的方法》中,由男2晉升為男1,抱得

女1歸吖,男1崔真赫外型條件相當好,韓國阿豬媽肯定同我

地一樣,覺得2個都係好嘢,應該各有支持,叮噹馬頭。

琥珀宮

mickeyeva 發表於 14-3-9 15:45
睇了第12和13集, 珍熙同昌敏說: 我好不容易找到人生, 我對現在也很滿意! 她的心都唔係昌敏到, 就算 ...
風暴般的婚姻,相信吳珍熙只想找個能令自己平靜的港灣,所以國

醫生條件好過吳昌敏。吳昌敏暫時嘅好處係進取,呢點都好重要。

琥珀宮

引用:睇哂今個星期兩集,好好睇好感動,崔振赫感

原帖由 JohnKeats 於 14-03-09 發表
睇哂今個星期兩集,好好睇好感動,崔振赫感情表達得好仔細,必模有做丛林的法則,大家千期唔好睇住,如果唔 ...
呢個編劇能夠寫到咁嘅水準已好滿意,對《繼承者們》個金牌編劇充滿期待,就偏偏失望透。

呢排大熱果啲韓劇都有少少沙石,好似呢齣,除了口罩外,就係先前吳珍熙望住國醫生對穿窿祙不停笑到抽筋咁,窊哂頭。唔會鍾意齣劇就咩都睇唔到咁盲目,不過幸好呢啲沙石影響唔到齣劇嘅主支持,唔係就死得。

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+SandyKL+於+14-03-10+發表呢

原帖由 olkan 於 14-03-10 發表
佢笑可能係因為平時嚴肅的國醫生,居然著穿洞的襪,仲要卒卒吓,同平日的佢好唔相配,好攪笑啫

...
都唔使笑咁耐㗎,宋智孝拍呢場戲相信笑到咀都緊埋。

仲有上面話醫院啲醫生唔戴口罩,咁諗諗吓,睇《Good doctor》班醫生除咗做手術,係病房都唔戴口罩。呢個可能係同香港醫療文化唔同,所以呢度我接受到,但至於果場懷疑瘋牛症病人,間急救房得一個口罩就真係離譜咗啦!

琥珀宮

引用:Quote:SandyKL+發表於+14-3-10+09:50+呢個

原帖由 星星叫 於 14-03-10 發表
我追完星星, 跟住看了這套, 很好看呢!
果個奶奶不單是極品奶奶! 也是極品娘親及極品老婆, 好 ...
嗨!星星,你呢期好紅 講笑。

遇上呢種奶奶,十世唔修。:pppp:

星星叫  我這粒是鍾意睇靚仔的星星  發表於 14-3-10 15:30

琥珀宮

mickeyeva 發表於 14-3-10 17:39
在酒吧中,申教授問珍熙這個問題好正一個令你心動男人,一個熟識的男人,你會鍾意邊過 ...
我會揀懂得愛惜自己的男人,熟識與心動的都只屬虛幻。

星星叫  你這個答案答得好, 好同意!  發表於 14-3-11 09:08

首頁
12345...6

尾頁

跳至