影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

回覆:邊套劇睇完後好耐都抽離唔到呀?

抽離唔到?冇咁誇張,我覺得係迷上癮,冇心機開其他劇啫。

最長時間係步步驚心,睇完劇,再睇書,聽劇中音樂,受到好深感染。

88muimui  我都係  發表於 13-11-6 18:13
foine    發表於 13-2-26 13:08

琥珀宮

bbhappy2009 發表於 13-2-22 18:11
步步驚心....睇完又睇...睇啊睇
又真係迷到睇網上小說
係喎,漏咗,睇完劇,再睇網上小說,跟住再去三聯買書,簡直係

成個人去咗清朝,同班爺們打交道。心酸淒苦,身同感受若曦的痛。

冇心機睇續集,如果倒轉講爺們來到現代。此故事最美好的背景就

係清朝,移轉現代根本不是那味兒。

琥珀宮

RainyDay 發表於 13-2-22 22:30
原來是美男,city hunter 仲有花樣男子,狗和狼的時間四套都好正好正!

...

我只喜歡《城市獵人》與《狗和狼的時間》,《狗和狼》又

比《城市獵人》好,有港片全盛時期嘅質素。《美男》與

《花樣》唔合我脾胃。

琥珀宮

RainyDay 發表於 13-2-23 01:55
黎來你鍾意報仇故事喎city hunter同狗狼邊套好睇d真係好難分,真係超鍾意潤成同阿kay:ilov ...
唔係報仇,係動作片。愛情劇就一啲啲啦,喜歡台版的《花樣》多

過韓版,女主角對我嚟講都好重要,呢個金絲草令我

《美男》笑料吸引唔到我,朴信惠個樣又悶,仲要1對3男,3個都

愛上佢,說服唔到我,而且不斷對住3個男人講嘢,悶暈!如果加多

啲樂隊演藝方面嘅戲會好得多,所以同係講樂隊,我比較喜歡

《浪漫滿屋2》。

嗯!我甚少因為男主角而唔理劇情有幾爛都愛一齣劇,通常分開嚟,

人還人,故事還故事。

首頁

尾頁

跳至