時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

chloey888 發表於 19-7-9 16:40
琴晚一家人去酒樓食飯,屋企人講起近日政治風波,家人都擔心子女,不認同暴力行為,認為有人推班學生出嚟等 ...

佢地認為炆煮豉油好算要, 算啦, 忍下啦, 佢地都唔知癲成點, 拿刀咁點算 ?

我上星期收工食茶記, 同另一半傾下新聞咋, 隔離枱成班人都望住我, 仲用D好怨既眼神望, 我都望番佢, 老實我都唔好老脾, 唔好迫我, 發火唔係人咁品

媽媽YAN    發表於 19-7-10 09:42
hungng    發表於 19-7-9 21:22
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

apple~y 發表於 19-7-9 17:09
佢地就係聲大夾惡,唔同意見就圍你
迫你滅聲唔敢講
令到社會變剩一種聲音,民意高也令暴力變得合理

比佢推幾高都無用, 假民意

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

chloey888 發表於 19-7-9 17:05
黃屍只有覺得自己是對的,唔認同佢哋就想批鬥你

我另一半都係黃屍既思維, 只係佢唔敢在我面前發出黎, 佢認為比人打比人搶手機, 是佢偷影人地, 自己攞黎既

佢成日叫我唔好發表偉論, 佢認為讀書唔多無資格講政治, 認為大陸無野都伙假, 只識搶錢和控制人

我認真問佢, 知唔知邊個發明共產主義, 佢即無言, 再加句: 我係無讀呢樣野

咁你知唔知中國共產黨, 佢立國用了幾多人力物力, 流幾多血, 老實人地踏住屍染滿血去行每一步, 香港而家個班人所做既野, 在中共眼中, 根本是小孩玩泥沙

世界在變, 香港變, 中國都係, 以前既共產黨好可怕, 而家既政府又變成點? 有無了解過?

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

八婆仔@ 發表於 19-7-9 17:36
加陣當有黃絲問我政見,我一定答「支持真普選,自由民主萬歲」以保一家平安,就快要當道符禁貼係門口,:igi ...

以前紅衛兵年代啲人為咗保命唔想被批鬥都係用呢招啦, 跟嗰班人一齊叫口號呢實無死

hungng    發表於 19-7-9 21:30

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

sandylaw 發表於 19-7-9 18:52
我們是被壓迫的一群 政府望下我地啦

不過政府都俾班暴徒壓迫緊,我地係咪應該向中央求助 ...

好想寫信比習總
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

芮媽媽0815 發表於 19-7-9 18:53
我係我地果區嘅group度見到佢地點圍剿唔同意見的人,即刻退谷我認我懦弱
...

應該,我也做了,因為不想看
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

M.C.123 發表於 19-7-9 19:27
啲黃絲真係好恐怖,全部被洗腦,可惜身邊的人多數都係黃絲,在街講一句說話都分分鐘俾人圍剿,香港已沒有言 ...

今日放工回家行過天橋好多人整咗 連濃牆,我已經唔理點知嗰D後生仔係咁叫人哋寫紙仔, 老實講如果寫啲佢哋唔啱睇嘅嘢我驚佢成堆生仔 圍攻我,唔知會點
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

Mandy2002 發表於 19-7-11 00:15
你問佢示威者影警察點解又可以呢?

我叫佢有咩事 自己搵磚頭解決啦算啦香港都冇王法
所有遇見,皆有因果

首頁

尾頁

跳至